Play-off öncesi golcüler iddialı konuştu

Bayburt Grup'un genç golcüleri Beylerbeyi maçı öncesi iddialı konuştu.

Play-off öncesi golcüler iddialı konuştu
Bayburt Postası - Bayburt Grup'un genç golcüleri Beylerbeyi maçı öncesi iddalı konuştu. Bayburt Grup'a sezonun ikinci yarısında katılan ve attıkları gollerle takımın play-off'a çıkmasında başrolde olan iki oyuncu Oltan Karakullukçu ve Murathan Buruş kamp yaptıkları otelde spor editörümüz Selahattin Ekrekli'ye iddialı açıklamalar yaptılar.

İstanbul'da bugün oynanacak maçtan avantajlı bir skorla ayrılıp, Beylerbeyi'ni Bayburt'ta elemek istediklerini kaydeden Karakullukçu ve Buruş, hedeflerinin final maçını da kazanıp 2. lige çıkmak olduğunu belirttiler.

Bayburt Grup'a ikinci yarıda katılan takımın tek Bayburtlu oyuncusu olan Yasin Tosun ise Bayburt halkına bu sevinci yaşatmak için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını söyledi. İşte üç oyuncunun Bayburt Postası'na yaptığı birbirinden çarpıcı  açıklamalar...

Avantaj yakalamak istiyoruz!

OLTAN: Yapılan takviyelerle ikinci yarıya iyi başladık, play-off'a katılmaya hak kazandık. Şimdi hedefimiz Beylerbeyi maçından en kötü bir bereberlik alarak (kazanırsak daha da güzel olur) Bayburta avantajlı bir skorla dönmek. Oradaki maç ve diğer maçta bizim için final niteliğinde iki maç olacak ben ve arkadaşlarım maçlara bu gözle bakıyoruz. Bunları da kazanıp 2. Lige çıkmak istiyoruz.

MURATHAN: Play-off'a kalacağımıza inanıyorduk. Ben de takıma ikinci yarı katıldım. Zaten iyi bir takımdık. Sadece gol yollarında sıkıntı vardı. Ben ve Oltan bu sıkıntıyı gidermek için mücadele ettik ve katkı yaparak bugünlere kadar geldik. İyi bir arkadaşlık ortamı yakaladık ve maçları kazandık. Ben uzun zamandır futbol oynuyorum, böylesine birbiriyle iyi kaynaşan ve destek olan bir takım nadir gözükür. Bu birlik berberlik, kaynaşma da bize başarıyı getirdi. Çok iyi bir takımız bunu play-off'a çıkarak zaten gösterdik. İnşallah emeklerimiz heba olmaz. Şimdiki hedefimiz de Beylerbeyi maçlarını kazanıp finale çıkıp şampiyon olmak...

YASİN: Bende takıma ikinci yarı katılanlardanım. Ben de katkı yapmak için geldim. Allah da nasip etti. Şu ana kadar güzel gitti. Asıl lig bizim için bundan sonra başlıyor. Buraya kadar geldik, bir emek sarfettik, başarı yakaladık. Bundan sonrada bırakmayıp şampiyon olmak istiyoruz. İnşallah şehrimize bir şampiyonluk da biz hediye etmek istiyoruz.

Ben de Bayburtluyum. Şehrimde futbol oynamak güzel bir duygu. Başta takım arkadaşlarım olmak üzere Bayburt halkı da bana büyük destek veriyor. Çok şükür her şey güzel gidiyor. Bu yüzden çok mutluyum. Sevdik sevildik Allah razı olsun.

Finali Niğde ile oynarız...

OLTAN: Bence Niğde ile final oynarız. Çünkü Niğde iyi takım. Çorum gelse Çorum'u da isteriz ama Niğde onları yener. Biz Çorum'u içeride yenmiştik. Keşke Çorum gelse..

MURATHAN: Play-off maçları belli olmuyor. Öncelikle bizim kendimizi buradan finale atmamız lazım. Karşıdan da rakip kim gelirse gelsin biz çekinmiyoruz. Çorum'un karşısında ben de Niğde'yi favori görüyorum.

Şampiyon olarak iz bırakmak istiyoruz!

YASİN: Daha önce böyle büyük başarılar yaşanalı uzun süre olmuş. Biz de şampiyonluk yaşıyarak anılarla gitmek istiyoruz. İnşallah olur, herkesin desteği çok önemli. Şimdiye kadar destek gördük. Başarı yükseldikçe destekde yükselmeli. Allah'ın izniyle bir sıkıntı olmayacak. Buraya kadar biz getirdik, bundan sonra da biz götüreceğiz. Bunun için her hangi bir baskıda hissetmiyoruz. Bence baskı olursa başarı daha da büyür.

MURATHAN: Beklentileri biz oluşturduk. İlk yarı bittiğinde böyle bir beklenti yoktu açıkçası.. Birlik beraberlik içinde olup bu beklentiyi biz oluşturduk. Ligi birinci bitirmeye kadar gitti beklentiler. Hedefimiz play-off'tu, bunu gerçekleştirdik. Bunun bizde bir stres oluşturacağını düşünmüyorum. Play-off maçları zaten hep streslidir. Bayburt diğer illere göre biraz daha stresli bir il ancak taraftarın desteğiyle baskıyı desteğe çevirip finale, oradan da şampiyonluğa yürümek istiyoruz.

Taraftarlar arasında bölünme olmamalı!

OLTAN: Taraftarımız içeride dışarıda bizi çok iyi destekledi. İçeride zaten tüm maçımızı full çekiyorlar. Son maçlarda istenmeyen olaylar nedeniyle seyircisiz oynadık. Sahaya şişe atmak doğru bir şey değil. Bu olayda Bayburt halkı zarar görüyor. Böyle şeylere hiç gerek yok. Şampiyon olursak herkesin sorumluluğu daha da artacak. Taraftara da bu konuda büyük iş düşecek. Sadece takımını desteklemeli, küfür etmek, sahaya şişe vb malzeme atmak Bayburt halkına zarar verir.

MURATHAN:
Abi bir de bizim taraftarlar arasında bölünme var. Mesela deplasmanlara gittiğimizde rakip takımın taraftarları 500-600 kişi tek bir ağızdan bağırıyor, takımını destekliyor ve etkili oluyor. Bizde ise parça parça sesler geliyor, hep bir ağızdan desteklemedikleri için rakip oyuncuları baskı altına alamıyorlar. Hep bir ağızdan küfür etmeden sahaya birşeyler atmadan birlik bereberlikle desteklediklerinde Bayburt'a gelen hiç bir takım bu staddan galip ayrılamaz. 3.Lig, 2. Lig hiç fark etmez, yeter ki hep birlikte olsunlar.

Kafa olarak 2. Lige hazırız!

OLTAN: Camia olarak takım olarak kesinlikle 2. Lig'e hazırız. İmkan olarak üst liglerden hiç bir eksiğimiz yok; sadece mantalite olarak eksiğimiz var. Tecrübe eksiğimiz var, bunlarda normal şeyler. Zamanla olacak şeyler.

MURATHAN: Oltan'a katılıyorum. Benimde söyleyeceğim kulüp bazında bazı eksikler var. Mesela yeni antrenman sahaları yapılacağı söylendi, onlar da yapılırsa bir de bazı eksikler var, onlar da giderilirse çok daha güzel olur. Bir sıkıntımız da saha zeminiyle ilgili. Biz iyi pas yapan bir takımız, bu saha da pas yapma imkanımız zorlaşıyor, bunu da giderirlerse hersey çok daha güzel olur.

YASİN: 
Bence 2. Lig o kadar abartılacak kalitede bir lig değil. Ben ilk yarı orada oynadığım için iyi biliyorum. Murat da oradan geldi. Oltan da oynamıştı. 3. Lig'den pek bir farkı yok bence. Bizden daha kalitesiz takımlar orada mücedele ediyor. Yönetim olarak, taraftar olarak çoğu takımdan iyiyiz. Daha doğru dürüst stadı olmayan takımlar var. Çok rahat kaldıracağımızı ve çok da başarılı olacağımız düşünüyorum. Başarı geldikçe bazı şeyler düzeliyor burada. Onun için sıkıntı yok. Her şeyiyle 2. Lig'e hazırız...

Ligi 1. bile bitirebilirdik!

MURATHAN: Biz zaten maç toplantılarında bu konuyu hocalarımızla, arkadaşlarımızla hep konuşuyorduk. Daha önce bu ortam yakalansaydı kadro derinliği daha önce oluşsaydı Kastamonu'yla kafa kafaya gidebilirdik. Kastamonu'nun ikinci yarıdaki düşüşünde şu şartlarda bile yakalayabilirdik. Kastamonu'ya ve Bergama'ya yenilmeseydik durum çok farklı olurdu. O maçlardan sonra Kastamonu rahatladı. Kastamonu bizden çekiniyordu. Bunun haberlerini biz alıyorduk. Kısmet böyleymiş. Şampiyonluk için yine avantajımız var.

OLTAN: İkinci yarı kurulan kadro ilk yarı kurulsaydı kesinlikle Kastamonu'yla çekişirdik. Ya onlar çıkardı, ya da biz. Artık fazla düşünmeye gerek yok. Artık play-off maçlarına konsantre olduk.

YASİN: Vallahi abi ilk yarıda oynayan arkadaşlara haksızlık etmiş oluruz. Onlarda ellerinden geleni yaptı sonuçta. Böyle nasip oldu diyelim. Bu sene de böyle geçti. Futbolda bazen beklentini alamazsın. Çok iyi bir adam alırsın ama aşı tutmaz. Bunlar futbolun içinde var. Kaliteli bir oyuncu gelir şehre, ortama, takıma, uyum sağlayamaz. Belki bizim nasibimiz böyleymiş. Bizde bütün yeni gelen arkadaşlar takıma katkı sağladı.Şehre, şartlara, takıma, ortama ayak uydurdu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Taraftar 8 yıl önce

Farklı farklı taraftar gruplarını destekleyen sayın Şehir ve külüp yöneticilerimize bunu söyle Murathan Buruş....