Onur Şipal İspanya'da altın madalyayı hedefliyor

Kariyerinde 26 Türkiye birinciliği ile 2 dünya şampiyonluğu bulunan milli boksör Onur Şipal, İspanya'nın Tarragona kentinde düzenlenecek Akdeniz Oyunları'ndan da altın madalyayla dönmeyi hedefliyor.

Onur Şipal İspanya'da altın madalyayı hedefliyor
Bayburt Postası - Milli boksör Onur Şipal'in hedefi, İspanya'nın Tarragona kentinde düzenlenecek Akdeniz Oyunları'nda birincilik kürsüsüne çıkmak.

Bayburt'taki bir ortaokulda 7 yıldır beden eğitimi öğretmenliği de yapan Onur Şipal, öğrencilere sporu sevdirmeye çalışıyor.

Kariyerinde 26 Türkiye birinciliği ile 2 dünya şampiyonluğu bulunan Onur, İspanya'nın Tarragona kentinde 22 Haziran-1 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek Akdeniz Oyunları'nda da birincilik kürsüsüne çıkarak Türkiye'ye altın madalya getirmeyi hedefliyor.

Türkiye Boks Federasyonunun Kastamonu Kadıdağı Kamp Merkezi'nde hazırlıklarını sürdüren Onur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, boksa ağabeyi sayesinde başladığını söyledi.

Ağabeyi Önder'in de milli boksör olduğunu belirten Onur, "İlk önce ağabeyim boksa başladı. Antrenörü 'Kardeşin varsa onu da getir.' demiş. Bunun üzerine ben de boksa başladım. 29 yaşımdayım. 21 yıldır boks yapıyorum. 2005 yılında Fenerbahçe'ye transfer oldum. 2002 yılından bu yana da milli takımda görev alıyorum." diye konuştu.

"Türkiye şampiyonalarında üst üste birinci olma rekoru bende"

Kariyerinde pek çok başarı bulunduğuna işaret eden Onur, "Türkiye şampiyonalarında üst üste birinci olma rekoru bende. Pekin ve Rio Olimpiyatlarına da katıldım. Burada iyi bir antrenman süreci geçiriyoruz." ifadesini kullandı.

Başarıya ulaşmanın sırrının çalışmak olduğunu vurgulayan Onur, "Antrenmana girdiğin zaman her şeyi unutacaksın, sadece antrenmana konsantrasyon sağlayacaksın. Ben de bu doğrultuda çok çalışıyorum. Akdeniz Oyunları'nda ülkemize altın madalyayı getirmeyi hedefliyorum. En büyük hedefim ise 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda altın madalya kazanmak." şeklinde konuştu.AA

Anahtar Kelimeler:
BoksOnur Şipal
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.