Onur Şipal'in hedefi olimpiyatta zirve

Erkekler 69 kiloda, iki dünya ve bir Avrupa şampiyonluğu bulunan milli boksör Onur Şipal, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'ndan altın madalya ile dönmeyi hedeflediğini söyledi.

Onur Şipal'in hedefi olimpiyatta zirve
Bayburt Postası - Erkekler 69 kiloda, iki dünya ve bir Avrupa şampiyonluğu bulunan milli boksör Onur Şipal, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'ndan altın madalya ile dönmeyi hedeflediğini söyledi.

Olimpiyat hazırlıkları kapsamında, Eryaman'daki Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi'nde (TOHM) sağlık testlerine katılan 27 yaşındaki sporcu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Uzun süredir Kastamonu'da kamptayız. Ankara’ya bazı testler için geldik. Testlerin sonuçlarına göre eksikliklerimiz varsa, onları gidermek için çalışacağız. Olimpiyatlara en iyi şekilde hazırlanıyoruz. Amacımız ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek ve altın madalya almak" dedi.

Olimpiyat kotasını daha önce aldığını kaydeden milli boksör, "Biraz bunun rahatlığı var. Muhtemel rakiplerim belli olmaya başladı. Sıkletimde 28 boksör olacak. Şu anda 7'si belli oldu. Hepsini de iyi tanıyorum, takip ediyorum. Nisan ayında Samsun'da bir kota yarışması olacak. Oraya gidip muhtemel rakiplerimi izleyeceğim" şeklinde konuştu.


"Her gece Rio'yu düşünüyorum"

Bir yandan rakiplerini takip ederken diğer yandan eksikliklerini gidermek için çalıştığını dile getiren Onur, şunları kaydetti:

"Tablo belli olduktan sonra hocamın belirlediği yeni çalışma programına göre hazırlıklarıma devam edeceğim. Başarılarımda başantrenör Seyfullah Dumlupınar'ın büyük katkısı, emeği var. Ona inanıyorum, daha önce olduğu gibi birlikte iyi işler yapacağız. Her gece Rio'yu düşünüyorum. Hocam hep, 'güneşi hedef al, ıskalarsan yıldızları yakalarsın' der. Bizde güneş altındır, ıskalarsak zaten yıldızlar gümüş oluyor. Hayırlısı, Rabbim hakkımızda neyi nasip ettiyse o olsun."

"Boks benim hayatım"

Fenerbahçe'nin formasını giyen milli sporcu, boksa, Bayburt'ta, kendisi gibi milli olan ağabeyinin vesile olmasıyla başladığını dile getirdi. Hayatında kazandığı her şeyi, 10 yıllık boks kariyerine borçlu olduğunu anlatan Onur, şöyle devam etti:

"Elde ettiğim tüm başarılar boks sayesinde geldi. Kariyerim süresince minikler, yıldızlar, gençler ve büyüklerde 24 Türkiye şampiyonluğu kazandım. Avrupa ve dünya şampiyonalarında, altın, gümüş ve bronz madalyalarım var. Geçen yıl ocak ayında ilk kez dünya şampiyonu oldum. Eylül ayında da unvan koruma maçında rakibimi yenerek, üst üste 2. kez dünya şampiyonluğuna ulaştım. Devletimiz bana memur olma imkanı verdi. 5 yıldır beden eğitimi öğretmenliği yapıyorum. Boks benim hayatım."

"Manny Pacquiao'yı çok beğeniyorum"

Profesyonel boksta Kıtalararası Dünya Ağır Sıklet Boks şampiyonu olan, geçen yıl hayata gözlerini yuman Sinan Şamil Sam'ın asla unutulmayacağına dikkati çeken Onur, "Sinan ağabeyi hep takip ederdim. Onların maçlarını izleyerek büyüdük. Ayrıca benim sıkletime daha yakın olduğu için Filipinli dünya şampiyonu Manny Pacquiao'yı da çok beğeniyorum. Dövüş tarzı daha çok hoşuma gidiyor" diye konuştu.

Biraz tembel olduğu için arkadaşlarının kendisine, çizgi film karakteri Garfield diye seslendiğini belirten milli boksör, ringde ise lakabının 'Osmanlı savaşçısı' olduğunu söyledi.

Onur ayrıca, Türkiye'nin zor günler yaşadığına değinerek, "Zor günlerde insanımızdan sadece dua bekliyorum. İnşallah Rio'da bayrağımızı en iyi şekilde temsil edip onları sevindireceğiz" diyerek sözlerini tamamladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
kahraman 8 yıl önce

adamsın gardaşım