Onur Şipal, Dünya unvan maçına çıkacak!

Dünya Boks Birliği (AIBA) tarafından geçtiğimiz yıl kurulan AIBA Pro Boxing turnuvasında 69 kiloda dünyanın en iyisi seçilen Onur Şipal, unvan maçına hazırlanıyor.

Onur Şipal, Dünya unvan maçına çıkacak!
Bayburt Postası - Dünya Boks Birliği (AIBA) tarafından geçtiğimiz yıl kurulan AIBA Pro Boxing turnuvasında 69 kiloda dünyanın en iyisi seçilen Onur Şipal, unvan maçına hazırlanıyor. Turnuvanın 2015 yılı şampiyonu Rus Boksör Andrei Zamkovoi ile yapacağı maça 3 ayı aşkın bir zamandır hazırlanan Şipal, çalışmalarını Bayburt’ta sürdürüyor. 

Antrenörü Seyfullah Dumlupınar nezaretinde sporculuk hayatının en önemli maçına hazırlanan Şipal, haftasonu ciddi bir sınav verdi. 9 raunt üzerinden oynanacak unvan maçının bir provası sayılabilecek maçta Şipal, 1 maçta 9 ayrı boksörle dövüştü. 

Türkiye’nin en iyi boksörleri arasından Rus boksörün stilinde dövüşen 9 boksörün katıldığı spaningde Şipal, her rauntta yorulmamış dinç rakiplerle ringde kapıştı.   

Maçın ardından Bayburt Postası’na Şipal’in son durumu hakkında bilgi veren Seyfullah Dumlupınar, “Yaklaşık 3 aydır sıkı bir antrenman programına tabi tuttuk. Allah’a şükürler olsun kazasız belasız artık maç gününü bekliyoruz. Onur’un durumu çok iyi. İnşallah 2014 yılında kazandığı dünya şampiyonluğu unvanını bu maçta da koruyacak” dedi.

Dumlupınar, Onur’la ringe çıkan 9 sporcunun Rus boksör stilinde ters gard dövüşen boksörler olduklarını belirterek, rakibi iyi bildiklerini ve ona göre maça hazırlandıklarını kaydetti.

Dünyada bir 'ilk'

Maçın önemine de dikkat çeken Dumlupınar, “Maç çok önemli. Çünkü bu dünyada bir ilk. İki dünya şampiyonu unvan için ringe çıkacak. Türkiye’de bilmem böyle bir unvan maçı oynanır mı? İnşallah çalışmalarımızın karşılığını alacağız” diye konuştu.

Boks İl Temsilcisi Ertuğrul Akgündüz ise, unvan maçının Türkiye’ye alınmasında büyük emek sarfeden Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Özgeç’e teşekkür etti. 

Fotoğraf: Engin Kaban / Haber: Murat Okutmuş

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.