Önder Şipal, Baba ocağında barın başına geçti…

İtalya’nın  Pescara  kentinde yapılan ve geçtiğimiz Pazar günü sona eren “16. Akdeniz Oyunları”nda ringe çıkan ve rakiplerini hezimete uğratarak finale çıkan, final maçında ise Faslı boksör Mehdi Khalsi’yi 6-0 gibi net bir skorla yenerek şampiyon olan Milli boksörümüz Önder Şipal Bayburt’a döndü. Milli boksörümüz Bayburt’ta davul zurna eşliğinde coşkulu bir kalabalık tarafından karşılandı. Kendisine sevgi gösterilerinde bulunan coşkulu kalabalık arasında zaman zaman kaybolan Önder, ısrarlara dayanamadı ve Cumhuriyet caddesinde oluşturulan halaya katılarak bir süre bar oynadı. Önder Şipal, yaptığı açıklamada Bayburt’a madalya ile birlikte dönmenin kendisini çok mutlu ettiğini söyledi.  

Önder Şipal, Baba ocağında barın başına geçti…

Önder Şipal, Baba ocağına geldi, barın başına geçti…İtalya’nın  Pescara  kentinde yapılan ve geçtiğimiz Pazar günü sona eren “16. Akdeniz Oyunları”nda ringe çıkan ve rakiplerini hezimete uğratarak finale çıkan, final maçında ise Faslı boksör Mehdi Khalsi’yi 6-0 gibi net bir skorla yenerek şampiyon olan Milli boksörümüz Önder Şipal Bayburt’a döndü. Milli boksörümüz Bayburt’ta davul zurna eşliğinde coşkulu bir kalabalık tarafından karşılandı. Kendisine sevgi gösterilerinde bulunan coşkulu kalabalık arasında zaman zaman kaybolan Önder, ısrarlara dayanamadı ve Cumhuriyet caddesinde oluşturulan halaya katılarak bir süre bar oynadı. Önder Şipal, yaptığı açıklamada Bayburt’a madalya ile birlikte dönmenin kendisini çok mutlu ettiğini söyledi.

 

 

Vali Al, şampiyonumuzu altınla ödüllendirdi

Vali Al, ziyaretten duyduğu memnuyeti dile getirerek şampiyon boksörü altınla ödüllendirdiMilli boksörümüz, daha sonra Bayburt Valisi Kerem Al’ı ziyaret etti. Akdeniz Şampiyonu boksörümüzü altınla ödüllendiren Vali Al, “Akdeniz oyunlarında altın madalya kazanarak İstiklal Marşı’mızın okutulmasına ve Bayrağımızın dalgalanmasına vesile olan Önder Şipal’in başarısı, ülkemiz ve Bayburt için gurur kaynağıdır” dedi.

Ziyarette boksörümüze ailesinin yanı sıra Gençlik ve Spor İl Müdürü Hatice Yazgan, Boks Milli Takımı ve Bayburt Gençlik Spor İl Müdürlüğü Boks Antrenörü Seyfullah Dumlupınar ve yine boks antrenörü Agah Dumlupınar eşlik etti.

 

 

 

Kendisine sevgi gösterilerinde bulunan coşkulu kalabalık arasında zaman zaman kaybolan Önder, ısrarlara dayanamadı ve Cumhuriyet caddesinde oluşturulan halaya katılarak bir süre bar oynadı...Önder'in baba ocağına gelişinde, şüphesiz en heyecanlı aile Şipal ailesiydi...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yumrukların izi silinmeden…

O final maçına hazırlanırken, Bayburt’ta eller duadaydı. Kahvelerde heyecanlı bir bekleyiş vardı. Bir Bayburtlu boksörün birincilik kürsüsünde İstiklal Marşını okutturarak Türk Bayrağını göndere çektirmesini hayal ediyordu herkes… 3 raund, 3 ömür gibi gelmişti… Peki ya o neler yaşamıştı?

Önder, şampiyon olduğu anı “Hakem elimi kaldırdığında arkadaşlarım ‘Haydi 30'u kaptın’ diye bağırıyordu. “Ama para umurumda değil. Annemin tansiyonu çıkmış, hastaneye kaldırmışlar, aklım ondaydı” diye anlattı...

16. Akdeniz Oyunları'nın altın madalyalı yumruğu Önder Şipal'in doyumsuz sohbetiyle oluşan “Yumrukların izi silinmeden” ve merak edilenler bu hafta www.bayburtpostasi.com.tr adresinde…

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.