Önder, Kamboçyalı rakibine ringi dar etti

Bayburt Postası - İtalya’nın Milano kentinde devam eden Dünya Boks Şampiyonası’nda boksörlerimiz fırtına gibi esmeye devam ediyor. Şampiyonanın üçüncü gününde ringe çıkan dört temsilcimiz karşılaştıkları rakiplerini adeta kum torbasına çevirerek ikinci tura yükseldiler. Üçüncü gün sabah seansında ringe çıkan 69 kiloda gururumuz Önder Şipal Kamboçyalı rakibi Hing Hınsay’a ringi dar etti. Boksörümüz ilk raundu 7-0 gibi açık bir sayı farkı ile kapadı. İkinci raundda da rakibinin üstüne giden Şipal 3 puan daha alıp durumu 10-0 yaptı. Kamboçyalı boksörün zor durumda kaldığını gören Dominikli hakem Almonte Martinez maçı durdurarak boksörümüzü hakem kararı ile galip ilan etti.

Önder, Kamboçyalı rakibine ringi dar etti

Önder, Kamboçyalı rakibine ringi dar etti...Bayburt Postası - İtalya’nın Milano kentinde devam eden Dünya Boks Şampiyonası’nda boksörlerimiz fırtına gibi esmeye devam ediyor. Şampiyonanın üçüncü gününde ringe çıkan dört temsilcimiz karşılaştıkları rakiplerini adeta kum torbasına çevirerek ikinci tura yükseldiler. Üçüncü gün sabah seansında ringe çıkan 69 kiloda gururumuz Önder Şipal Kamboçyalı rakibi Hing Hınsay’a ringi dar etti. Boksörümüz ilk raundu 7-0 gibi açık bir sayı farkı ile kapadı. İkinci raundda da rakibinin üstüne giden Şipal 3 puan daha alıp durumu 10-0 yaptı. Kamboçyalı boksörün zor durumda kaldığını gören Dominikli hakem Almonte Martinez maçı durdurarak boksörümüzü hakem kararı ile galip ilan etti.

Önder Şipal48 kilo temsilcimiz Ferhat Pehlivan ise ilk tur maçında Gürcü Aleksan Chechelyan karşısına çıktı. Pehlivan’da oldukça etkili bir müsabaka çıkardığı karşılaşmanın son raunduna 8-0 önde girdi. Üçüncü raundda rakibinin fazla üstüne gitmeyen boksörümüz 3-2 sona eren bu raund sonunda karşılaşmadan 11-2 gibi açık sayı farkı ile galip ayrıldı.

Gürgen şov yaptı

Günün galibiyet getiren bir başka şovunu ise 57 kilo temsilcimiz Kerem Gürgen yaptı. Tecrübeli boksörümüz Maurituslu rakibi karşısında rahat bir müsabaka çıkardı. John Colin’i sol kroşelerle güç durumda bırakan ve ikinci raundda bir kez de saydıran Gürgen, 21-1 gibi açık sayı farkıyla ringden galip ayrıldı. Günün son maçına 91 kiloda ringe çıkan Bahram Muzafferde Nijeryalı rakibi Olenrewaju’yu 14-3 yendi.

3. Tur aşkına! Hadi Onur, hadi Erdal…

Milano’da devam eden şampiyonada bugün iki boksörümüz üçüncü tura yükselebilme mücadelesi verecek. İlk turu bay çektiği için maç yapmadan geçen 51 kilo temsilcimiz Erdal İnanlı İngiliz Khalid Yafai karşısına çıkacak. İlk turda Meksikalı rakibi Ramses’i yenen 64 kilo sporcumuz Onur Şipal ise üçüncü tur vizesi için Ermeni boksör Edvard Hambardzunyan ile mücadele edecek.

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.