Olimpiyatlarda ilk altın madalyaya talip

2016 Rio Olimpiyatları'na katılma hakkı elde eden milli boksör Onur Şipal, Türkiye'ye boksta ilk altın madalyayı kazandırmayı amaçlıyor.

Olimpiyatlarda ilk altın madalyaya talip
Bayburt Postası - 2016 Rio Olimpiyatları'na katılma hakkı elde eden milli boksör Onur Şipal, Türkiye'ye boksta ilk altın madalyayı kazandırmayı amaçlıyor. Büyük Erkekler Ferdi Türkiye Boks Şampiyonası'nı takip etmek üzere Ordu'ya gelen Onur Şipal, 2016 Rio Olimpiyatları öncesi çok iyi hazırlandığını söyledi.

Fenerbahçe sporcusu olduğunu belirten Onur, "Boksa 1997 yılında Bayburt'ta başlamıştım. Ardından 2005 yılında Fenerbahçe'ye transfer oldum. Yaklaşık 10 yıldır da bu kulübün sporcuyum ve çok mutluyum" dedi.

Milli boksör, 2016 Rio Olimpiyatları'nın kariyerindeki ikinci olimpiyat olduğunu ifade ederek, "İlk olimpiyat tecrübem 2008 Pekin Olimpiyatları olmuştu ancak bu benim için ilk olduğundan çok tecrübeli değildim. Aradan 7-8 yıl geçti ve çok şey değişti. Ben de değiştim. Artık eski Onur yok. Daha da iyi olduğumu düşünüyorum. Şimdi bu benim ikinci olimpiyatım. Tecrübe, dayanıklılık ve güç olarak kendimi çok güveniyorum" diye konuştu.

Olimpiyat vizesini aldığı için çok mutlu olduğunu dile getiren Onur, "Bu olimpiyatta altın madalya almayı çok istiyorum. Bunun için de iki kat fazla çalışıyoruz" ifadesini kullandı.

Onur Şipal, şu ana kadar Türkiye'nin olimpiyatlarda gümüş ve bronz madalya kazandığını ancak altın madalyası olmadığını kaydederek, "Benim de hedefim ilk altın madalyayı ülkeme kazandırmak. Bunun için geceli gündüzlü çalışıyoruz. İnşallah 2016 Rio Olimpiyatları'nda boksta ilk altın madalya gelecek. Buna yürekten inanıyorum" diye görüş belirtti.

Yaklaşık 20 yıldır boks yaptığını ve kariyerinde sayısız başarıların olduğunu vurgulayan milli sporcu, şunları kaydetti:

"Toplamda üst üste 24 kez Türkiye şampiyonluğu yaşadım. Yıldızlarda dünya ikinciliği ve Avrupa şampiyonluğu, gençlerde de Avrupa kupası ikinciliği kazandım. Uluslararası Boks Birliği'nin (AIBA) düzenlediği Profesyonel Boks Turnuvası'nda da şampiyon oldum. Şimdi sıra olimpiyat madalyasında. İnşallah 2008 yılında alamadığım bu madalyayı, Rio Olimpiyatları'nda almak istiyorum. 2008'in telafisini Rio Olimpiyatları'nda yapacağım. Olimpiyatlarda boksta ilk altın madalya benden gelecektir. Bu çalışmayınca da olmuyor. Bunun içinde çok çalışıyorum."

Onur Şipal, Bayburt'un nüfus olarak Türkiye'nin en küçük ili olmasına karşın boksta başarısının azımsanamayacak bir noktada olduğunu sözlerine ekledi.AA




Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.