Olimpiyat vizesi için son 8 raunt

Milli gururumuz Onur Şipal olimpiyat vizesi için 24 Ocak'ta (yarın) ringe çıkıyor.

Olimpiyat vizesi için son 8 raunt
Bayburt Postası - Milli gururumuz Onur Şipal olimpiyat vizesi için 24 Ocak'ta (yarın) ringe çıkıyor. Dünya Boks Birliği tarafından düzenlenen AIBA Pro Boxing turnuvasında finale kadar yükselen Onur Şipal, Kenyalı rakibi karşısında kazanması halinde hem dünya şampiyonluğunu elde edecek, hem de Rio Olimpiyatları’na direk katılma hakkı kazanacak.

69 kiloda dünyanın en iyi 8 boksörünün katılımıyla gerçekleşen turnuvada 3 rakibini geride bırakan Şipal, final maçında Kenyalı Boksör Rayton Okwiri karşılaşacak. Aynı turnuvada 29 Kasım'da karşılaştığı Kenyalı rakibi Rayton Okwiri'ye tek raunt bile vermeyen Şipal, yarın (24 Ocak 2015) Azerbaycan'ın Başkenti Bakü'de karşılaşacağı mücadelede olimpiyat ve altın kemer için yeniden ringe çıkacak. 8 raunt üzerinden oynanacak olan maç İdman Azerbaycan TV'den naklen yayınlanacak.

Şipal: “Hedefim olimpiyatlara bir kez daha katılmak”


Final maçı öncesi Bayburt Postası'na açıklamada bulunan Onur Şipal, "Final maçını da alıp olimpiyatlara bir kez daha katılmak istiyorum. 2008'de gitmiştim, o zaman madalya alamadım ama şimdi altın madalyayı hedefliyorum ve onun için çok çalıştım” dedi.

Dumlupınar: “Onur formunun zirvesinde”

Hazırlık sürecinin iyi değerlendirildiğini ve çok ağır bir kamp süreci geçirdiklerini söyleyen Türk Milli Takım Antrenörü Seyfullah Dumlupınar ise, “Onur formunun zirvesinde ve geride tek bir engelimiz var. Dünya Şampiyonluğu’nu ve olimpiyat vizesini Bayburt’a ve Türkiye’ye getireceğiz” dedi.

Önder'in aklı kardeşinde

Öte yandan Avustralyalı bir sporcunun turnuva devam ederken sakatlanması sonucu AIBA tarafından turnuvaya çağrılan Önder Şipal de yarın ringe çıkıyor. Macar boksör Kate Gyula ile klasman maçına çıkacak olan Şipal’in aklı ise kendinden çok kardeşi Onur Şipal’in mücadelesinde.

Gazetemize açıklamada bulunan Önder Şipal, “Onur'un final maçını daha çok önemsiyoruz. Ben de maç oynayacağım ama kardeşim için burdayım daha çok. İnşallah maçı alır, temennim ve duam budur. Bize destek verenlerin inşallah desteğini boşa çıkarmayacağız" dedi.

İdman Azerbaycan TV canlı yayınlayacak


Turnuva boyunca Azerbaycan Türklerinin desteğini arkasında gören Şipal’in maçını turnuvayı canlı olarak takip eden İdman Azerbaycan TV yayınlayacak. Türkiye saati ile 17.30’da başlayacak turnuvada önce Önder Şipal, sonrasında ise Onur Şipal final mücadelesi izlenebilecek.

Şipal Kardeşlerin sponsoru Bayburt Grup


Öte yandan turunuvanın tek sponsorsuz sporcusu iken Onur Şipal'e Bayburt Grup'tan destek gelmişti. Bayburt Grup hem finalde mücadele edecek Onur Şipal'e, hemde turunuvaya sonradan çağrılan Önder Şipal'e sponsor olarak büyük moral vermişti. Yarınki turunuvada Şipal Kardeşler ringe Bayburt Grup yazılı formalarla çıkacak.





Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.