Okçuluk Kulübü ilk okları attı!

Bayburt ve Bayburtlunun çok seveceği bir spor kulübümüz daha oldu. İşte detaylar...

Okçuluk Kulübü ilk okları attı!
Bayburt Postası - Bayburt ve Bayburtlunun çok seveceği bir spor kulübümüz daha oldu. Daha önce 70'li yıllarda kurulan ama bugünlere ulaşmayan okçuluk sporu yeniden Bayburt'un gündeminde.

BEKDER bünyesinde kurulan Okçuluk Kulübü, sporcu kabülüne ve atış talimlerine başladı. İsminin Dede Korkut Okçuluk Kulübü olmasına karar kılınan kulüp, antremanlara başladı. 

Alımları yapılan ve kulübe kazandırılan profesyonel okçuluk malzemeleri ile Sentetik Çim Saha'da gerçekleşen ilk antreman renkli görüntülere sahne oldu. Ankara'da aldığı okçuluk eğitimi ile kulübün ilk antremanını, BEKDER Yönetim Kurulu üyesi Gökhan Önder Karaoğlu yönetti. Kulübün ilk sporcu adaylarına okçuluk tarihi hakkında bilgiler veren Karaoğlu, daha sonra okçuluk malzemelerini ve nasıl kullanılması gerektiğini anlattı. 

Dede Korkut Okçuluk Kulübünün ilk antremanında, ok atmayı deneyen isimler arasında Bayburt Milletvekili Kadri Karabey Karaoğlu, AK Parti İl Başkanı Hakan Kobal, BEKDER Onursal Başkanı Kenan Yavuz, BEKDER Başkanı Mete Emir, BEKDER Yönetim Kurulu Üyeleri, Yayın Editörümüz Kürşat Okutmuş ve kulübün ilk sporcu adayları vardı. 

Fotoğraflar: Abdülkadir Nişancı, Kürşat Okutmuş

Kulüp, geleneksel Türk okçuluğunun yanı sıra, atlı okçuluk ve olimpik okçuluk dallarını da kapsayacak. Kulüp; ilk gösterisini ise Beşpınar köyünde her yıl geleneksel olarak kutlanan "Senede Bir Gün" şölenlerinde gerçekleştirecek. Bireysel olarak ilk okçuluk yarışmasına da sahne olacak olan gösteri, 25 Temmuz 2015 Cumartesi günü saat 15.00'da Beşpınar Köyü'nde gerçekleşecek.

Okçuluk Kulübü'ne katılmak isteyen sporcu adayları, BEKDER'e başvurabilecek. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
murat d 9 yıl önce

kürşat abi dirilş ertuğrulda oynasın sadece onun eline yakışmış :) ertuğrul'un yeni alp'i kürşathan