Milli atlet Altuntaş, çocuklar için koştu

Bayburtlu milli atlet Sezer Altuntaş, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından düzenlenen koşu organizasyonunda üçüncü oldu.

Milli atlet Altuntaş, çocuklar için koştu
Bayburt Postası - Bayburtlu milli atlet Sezer Altuntaş, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından düzenlenen koşu organizasyonunda üçüncü oldu.  Şanlıurfa’da Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından düzenlenen, "Yaşam için Kalori, Sağlık İçin Koşu" projeye dikkat çekmek için Ankara’dan Şanlıurfa’ya tam 841 kilometrelik parkuru koşan 30 milli atletten biri olan Altuntaş, proje kapsamında  Şanlıurfa’da yapılan 5 kilometrelik koşuyu da ilk üçte tamamladı.

Tıp dilinde malnütrisyonun olarak ifade edilen çocuklardaki yetersiz beslenmeyle ilgili farkındalık oluşturulması ve çözüme dikkat çekilmesi amacıyla, Şanlıurfa’da Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından düzenlenen, "Yaşam için Kalori, Sağlık İçin Koşu" projesi tamamlandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlükleri’nin ev sahipliğinde ülke genelinde gerçekleştirilen proje kapsamında yapılacak koşu ve yürüyüşlerle toplamda 10 milyon kalori yakılması hedeflendi.

Yetersiz beslenmenin önlenmesi amacıyla düzenlenen projeye destek veren 30 milli atlet, Ankara’dan Şanlıurfa’ya doğru koştu. Ankara’dan Şanlıurfa’ya doğru yola çıkan 30 kişilik ekibe önderlik eden Şanlıurfa Atletizm İl Temsilcisi Faruk Kesik, 841 kilometrelik mesafeyi 4 günde tamamlandı. Milli Atlet Sezer Altuntaş’ın da aralarında bulunduğu 5’erli 6 grup bayrak yarışı şeklinde start alan koşu, 10 Nisan Cuma günü sonlandı. Maratonun sonunda 30 kişilik ekibin taşıdığı meşale Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük’e teslim edildi.

12 Nisan Pazar günü Piazza önünde çok sayıda sporcunun katılımıyla yapılan 5 kilometrelik ayrı bir koşu da gerçekleştirildi. Yarışmaya katılan milli atlet Altuntaş genel klasmanda 14.53 derecesiyle 3. sırada geldi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.