Kürsüde 4 Bayburtlu: 2 Altın, 2 Bronz

Türkiye Boks Federasyonu tarafından düzenlenen Türkiye Liseler arası Ferdi Boks Şampiyonası Gümüşhane Aydın Doğan Spor Salonunda yapıldı. Şampiyonaya 41 ilden 177 sporcu, 27 hakem, 54 antrenör ve 37 idareci katıldı. Gümüşhane’de 4 gün süren şampiyonada 48, 51, 54, 57, 60, 64, 69, 75, 81, 91 ve +91 kilogramlar olmak üzere 11 siklet üzerinden müsabakalar yapıldı. 1991-92-93 doğumlu sporcuların katıldığı şampiyonada ayrıca birinci olan sporcular arasından 11-18 Ekim tarihlerinde Rusya’da yapılacak olan Avrupa Öğrenciler Boks Şampiyonası’na katılacak milli takım kadrosu için seçim de yapılacak.

Kürsüde 4 Bayburtlu: 2 Altın, 2 Bronz

Kürsüde 4 Bayburtlu: 2 Altın, 2 Bronz Türkiye Boks Federasyonu tarafından düzenlenen Türkiye Liseler arası Ferdi Boks Şampiyonası Gümüşhane Aydın Doğan Spor Salonunda yapıldı. Şampiyonaya 41 ilden 177 sporcu, 27 hakem, 54 antrenör ve 37 idareci katıldı. Gümüşhane’de 4 gün süren şampiyonada 48, 51, 54, 57, 60, 64, 69, 75, 81, 91 ve +91 kilogramlar olmak üzere 11 siklet üzerinden müsabakalar yapıldı. 1991-92-93 doğumlu sporcuların katıldığı şampiyonada ayrıca birinci olan sporcular arasından 11-18 Ekim tarihlerinde Rusya’da yapılacak olan Avrupa Öğrenciler Boks Şampiyonası’na katılacak milli takım kadrosu için seçim de yapılacak.

Şampiyonada Bayburtlu boksörler büyük başarı sağladı. Fenerbahçe Kulübü adına ringe çıkan Bayburtlu boksör Burak Daştan, finalde İstanbullu rakibini yenerek 48 Kiloda Türkiye Şampiyonu oldu. Bir başka şampiyonun adı ise 60 Kiloda ringe çıkan Ünal Güleç oldu. Kocaelili rakibini nakavtla geçen Ünal Güleç, Bayburt’un turnuvadaki ikinci Türkiye Şampiyonu oldu. Diğer başarılı sonuçlar ise 51 Kiloda Servet Yıldırım ve 54 Kiloda Yunus Emre Helvacı’dan geldi. Başarılı boksörlerimiz Servet Yıldırım ve Yunus Emre Helvacı,  şampiyonada Türkiye üçüncüsü olarak bir başka başarı öyküsüne imza atmış oldular.

Boks antrenörlerimiz Seyfullah Dumlupınar ve Agah Dumlupınar, Gümüşhane’de kürsüye çıkarak Bayburt’un adını boksta yeniden duyuran sporcularımız ile gurur duyduklarını söylediler. Şampiyonaya iyi hazırlandıklarını söyleyen antrenörlerimiz hedefledikleri başarıyı ulaştıklarını, artık önlerine yeni hedefler koyduklarını söylediler.

Bayburt Postası olarak gerek antrenörlerimizi, gerekse boksörlerimizi kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.  

EDİTÖRÜN NOTU: Şampiyonlarımızın fotoğrafları bu gece www.bayburtpostasi.com.tr de olacak.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.