Kupanın ardından: “Hepimize özgüven geldi“

Ziraat Türkiye Kupası’nda Bayburt halkına büyük heyecan ve gurur yaşatan takımın mimarlarından kaptan Yunus Emre Eserdi, Ahmet Kaan Ergün, Süleyman Altuntaş ve Elçin Ilgaz takım adına duygularını bizimle paylaştı.

Kupanın ardından: “Hepimize özgüven geldi“
Bayburt Postası - Bayburt İl Özel İdarespor’un son iki sezondur tarihinin en parlak dönemini yaşadığı Bayburt’ta uzun yıllar sonra futbol heyecanı da yeniden doruğa çıktı. 2014-2015 futbol sezonu kent tarihinin en hareketli ve en coşkulu anlarına sahne oldu. 2012 yılında Bayburt İl Özel İdarespor’un profesyonel lig hedefiyle başlayan futbol heyecanı, aradan geçen 2 yılın sonunda kelimenin tam anlamıyla zirve yaptı.
 
Haber: Selahattin Ekrekli / Bayburt Postası

Süper Lig’de eşine az rastlanan taraftar desteğiyle birlikte Bayburt Grup sponsorluğunda yeniden yapılanarak Bayburt Grup Özel İdare Gençlikspor adını alan kulüp, önce 2013-2014 sezonunu şampiyonlukla tamamladı. Sezon bittikten sonra ise statü gereği 3. Lig’e yükselme play-off maçına çıkan Bayburt Grup Özel İdare Gençlikspor, bu engeli de geçerek Bayburt’un tek profesyonel takımı olan Bayburtspor’un ardından tam 12 yıl sonra profesyonel lige yükselen ikinci takım olmayı başardı.

Geçtiğimiz sezon kupaya doğrudan katılan 21 BAL Ligi takımı arasında yer alan Bayburt Grup, kupada ise 2. tura yükselen tek amatör takım olurken, aynı zamanda Bayburt’un da kupada tur atlayan ilk amatör takımı olarak tarihe geçmişti. Temsilcimiz bu sezon da yine kendi tarihini yazdı. 1990-1991 sezonunda 4. tura kadar yükselen ve 4. tur mücadelesinde ise penaltılarla elenen Bayburtspor’un ardından 24 yıl sonra ilk defa üst turları gören kulüp olma başarısını elde etti.

İlk olarak BAL Ligi takımı Arhavispor’u 3-0’la geçerek kupa macerasına başladı. Daha sonra eşleştiği 2. Lig takımı Pendikspor ve 1. Lig takımı Bucaspor’u penaltılarla eleyen Bayburt Grup tarihi bir başarı elde ederek gruplara kaldı.  Kupaya devlerin de yer aldığı son 32 takım arasına kalmayı başararak devam eden temsilcimiz, gruplarda Süper Lig’in son şampiyonu Fenerbahçe ile birlikte PTT 1. Lig’in güçlü takımları Altınordu ve Kayserispor ile eşleşti.

Teknik Direktörler Nevzat Türkoğlu'nun ardından gelen değişiklikle tecrübeli teknik adam Bahaddin Güneş yönetiminde devam eden bu heyecan ilk olarak gruplardaki rakiplerin belli olduğu ve dev rakip Fenerbahçe ile eşleştiği gün başlamıştı aslında. İlk maçında karşılaştığı Altınordu’ya karşı etkili bir oyun ortaya koymasına rağmen tartışmalı bir penaltı golüyle sahadan 1-0 mağlup ayrılan Bayburt Grup için kupa heyecanı ikinci maçla devam etti.

1983 yılından itibaren profesyonel liglerde mücadele eden Bayburtspor’un 2. Lig yeni adıyla PTT 1. Lig’de mücadele ettiği sezonlar da dahil Gençosman’a konuk olan takımların en şöhretlisi Bayburt’a gelmişti. Ligin 3. haftasında Türk futbolunun efsane takımlarından Sakaryaspor’u konuk eden temsilcimiz, bu defa Türk futbolunun en şöhretli takımlarından birini, Süper Lig’in son şampiyonunu da ağırlayacaktı.

Bayburt Grup, yaklaşık 6 bin 500 kişinin izlediği kupanın ikinci maçında Fenerbahçe’ye 3-1 mağlup olmasına rağmen daha sonra Kayserispor’la peş peşe oynadığı maçlardan 4 puan çıkardı. 2-1 önde götürdüğü karşılaşmanın uzatma bölümlerinde gelen gol ile Kadir Has’ta berabere kaldığı rakibini Gençosman’da 3-0’lık sonuçla mağlup etti. Bayburt Grup, ilk maçta elinden kaçırdığı Altınordu’yu da Gençosman’da 3-1’le geçerek puanını 7’ye yükseltti ve son 16 tur umutlarını Şükrü Saracoğlu’na kadar taşıdı. Grupta son maçında Fenerbahçe ile karşılaşan temsilcimiz, güçlü rakibine karşı 5-0 mağlup oldu. Fenerbahçe bu galibiyetle gruptan lider olarak bir üst tura çıkarken 7 puanda kalan Bayburt Grup ise kupaya veda etti.

İstanbul'da ilk kez bir Süper Lig takımının karşısına çıkan Bayburt Grup, yaklaşık 13 bin taraftarının önünde sahaya ev sahibi gibi çıktı. 2 bin kadar Fenerbahçe seyircisinin de şaşkınlıkla izlediği misafir tribünü, kendi alanında seyirci rekoru kırdı.

İşte şehrin en şöhretli takımı Bayburtspor’un mazisine de taş çıkartan ve yıllarca unutulmayacak bu serüvenin mimarları ile ilgili röportajlarımıza devam ediyoruz. Teknik Direktör Bahaddin Güneş’in ardından takımın tecrübeli isimleri de Bayburt Postası’na konuştu.

Ziraat Türkiye Kupası’nda Bayburt halkına büyük heyecan ve gurur yaşatan takımın mimarlarından kaptan Yunus Emre Eserdi, Ahmet Kaan Ergün, Süleyman Altuntaş ve Erçin Ilgaz takım adına duygularını bizimle paylaştı.

Beklentilerin çok üstünde görevlerini en iyi şekilde yapmış olmanın verdiği mutlulukla sorularımıza cevap verirken hâlâ o günü yaşıyor gibiydiler. Ziraat Türkiye Kupası macerasının kendileri için bir rüya aynı zamanda özgüven açısından iyi bir şans olduğunu belirten sarı siyahlı oyuncular, bu büyük organizasyonda Bayburt’u en iyi şekilde temsil etmenin gurunu yaşarken, asıl hedefleri olan ligde ise gelecek adına çok ama çok umutlu konuştular.

Anlaşılan elenmelerine rağmen kupa macerasıyla elde edilen özgüven, lig için bir kazanım oldu. İşte röportajımızdan öne çıkanlar...



Yunus Emre Eserdi: “İsmail Kartal bizden çekindi”


“Bayburtspor olarak bir ilki başardık. İlk eleme maçları başladığında kimse bize şans vermiyordu, tur atlayacağımıza inanmıyordu. Ama biz arkadaşlarla aramızda konuştuğumuzda kendimize inanıyorduk. İyi bir takım olduğumuza inanıyorduk. Eleme maçlarında 2 tane 120 dakikalık maç sonrası bizden bir üst takım olan Pendikspor ve 2 üst lig takımı olan Bucaspor’u eledik. Kuralar çekilirken dört büyüklerden birisinin çıkmasını çok istiyorduk. Nasip oldu Fenerbahçe çıktı. Bu takımlara karşı oynamak bizim için çok büyük bir şeydi. Gruplar açıklanınca kimse bizim 7 puan toplayacağımıza inanmıyordu ve şans vermiyordu. Ama biz kendimize inanıyorduk ve biliyorduk. Biz sonuna kadar kovaladık. Bu tüm Türkiye’nin beklemediği bir olaydı. Bunu Fenerbahçe’de beklemiyordu ki üç forvetini de bize karşı oynattı. Hiç bir kupa maçına böyle bir kadro çıkarmadı. Kendi oyuncuları bile hoca sizden çekindiği için böyle bir kadro çıkardı dediler. İyi bir takım olduğumuzu söylemiş. Bizi sürekli izlemiş. Tüm Bayburt halkı adına, yöneticilerimiz, hocalarımız, buradaki arkadaşlarım adına bizim oraya gidip o maça çıkmamız bile gurur verici bir olaydı. Çok mutlu olduk”

“Türkiye‘ye Bayburt’u tanıttık”


“Kupa serüvenini bize çok şey kazandırdı. Hem tecrübe adına hem yaşam adına Gidip Kadir Has tadında Fenerbahçe stadında top oynadık. Gerçekten muhteşem statlar. Çok güzel ambiansları var. Özellikle Şükrü Saraçoğlu stadı tüm gençlerin oynaması gereken bir stat. İnşallah Allah herkese nasip eder. Çok güzel bir tecrübeler  edindik. Güzel şeyler yaşadık, yaşattık. Bayburt halkı çok güzel şeyler yaşadı. Bayburt’u çok güzel bir şekilde temsil ettiğimize inanıyoruz. Bayburt taraftarı bütün Türkiyeye bütün dünyaya bir ders verdi. Örnek oldu. Hepsi geldi aslanlar gibi İstanbul’da bizi destekledi. İlk defa Şükrü Saraçoğlu stadında rakip takımın taraftarı bu kadar kalabalıktı. Bütün herkes sustu bizi dinledi. Bayburt’u dinledi. Skor aleyhimize olsa da önemli değil. Türkiye’ye kendimizi ve Bayburt’u tanıttık. Bizim hedefimiz buydu zaten. Sonuçta 3. ligin mütevazı bir takımıyız”

“Artık hedef, ligdeki her maçtan üç puan almak”

“Acısıyla tatlısıyla kupa serüveni bitti. Artık lige konsantre olacağız. Şimdi önümüzde çok çok önemli lig maçlarımız var. Bizim bundan sonraki hedeflerimiz her maçtan üç puanla ayrılmak. Biz her maçtan üç puan alıp yukarılara tırmanacağız. Yapacak güçteyiz. Artık Çarşamba Pazar maç yok. Yoğunluk da olmayacak. Daha iyi motive olup daha iyi performans göstereceğimize inanıyorum. Bayburtlular bizi desteklemeye devam etsin. Biz bu takımı hak ettiği yere getireceğiz. Play-off mu direkt mi? Allah bize hangisini nasip edecek bilmiyorum. İnşallah başaracağız"



Erçin Ilgaz: “Kupa macerasının bitmesine hem seviniyoruz hem de üzülüyoruz”

“Aslında ne kadar zorlansak da Ziraat Türkiye Kupasında devam etmek isterdik. Fenerbahçe’yi Şükrü Saracoğlu’nda yenmek bizim için çok büyük bir başarı olurdu. Tüm Türkiye bizi konuşurdu. Yine de konuştu ama yenmemiz daha büyük bir olay olurdu. Ama nasip olmadı. Olsun biz yine takım arkadaşlarımızla büyük bir başarı yakaladığımıza inanıyorum. Artık bundan sonra lige konsantre olacağız. Tek  kulvarda devam edeceğiz. Hepimiz çok iyi konsantre olmaya çalışıyoruz. Zaten evimizde iyi skorlar alıyoruz. Aynı başarıyı deplasmanda da yakalayıp yukarılara doğru çıkmak gibi hedefimiz var. Yönetimimizle, hocalarımızla, arkadaşlarımızla iyi bir  ekibiz. Ortamımız gerçekten çok iyi. Beraber başarılı olacağımıza inanıyoruz. Kupa macerasının bitmesine hem seviniyoruz, hem de üzülüyoruz”

“Kupa maçlarının bize çok büyük artıları oldu”

“Lig tabiki daha önemli bizim için ve artık lige daha iyi konsantre olacağız. Kupa maçları varken hep Fenerbahçe maçlarını düşünüyorduk. 2 Alt lig takımı olduğumuz için o maçlar hayallerimizi süslüyordu. Diğer maçlara konsantre olmak da güçlük çekiyorduk. Şimdi sadece kendi lig maçlarımızı düşünüyoruz. İyi sonuçlar alacağımıza inanıyorum. Kupa maçlarının özgüven, maç temposu açısından bize  çok büyük artıları  oldu. Şimdi onları ligimizde değerlendirip lige yansıtmak istiyoruz. Yeni arkadaşlarımız geldi onların katkısıyla da daha yukarı çıkıp aynı başarıyı ligde de göstermek istiyoruz. Hedefimiz bu İnşallah 2. Lige çıkarız”

“Bayburt’ta şampiyonluk yaşamak bambaşka bir duygu”

“Ben geçen sene de bu takımdaydım. BAL ligi şampiyonluğu yaşadım.  Bayburt’ta şampiyonluk yaşamak bambaşka bir  duygu. Size bakış açıları size duyulan sevgi bambaşka İnşallah yine yaşamak nasip olur. Bayburt futbol oynamak için birinci sırada. İdeal  bir şehir diyebilirim. Çünkü burada kendini sadece futbola verebiliyorsun. Genç arkadaşlar için para biriktirmek, ilerisi için güzel bir yer. Burada kendimizi geliştirip buradan daha yukarılara gidebilmek. Takım olarak ta başarıyı yakalayabilmek. İnşallah 2. Lige çıkarız o şampiyonluk duygusunu tekrar yaşarız”

"Taraftarın ilgisi bizi kamçılıyor"

Taraftarın ilgisi sevgisi hedefe gitme konusunda bizi  daha çok kamçılıyor.Şampiyon olunca eline geçecek bir sürü fırsat var. Bambaşka bir duygu. Çağ atlamak gibi bir şey olacak 3. Lig’den 2. Lig’e çıkmak. Bayburt’ta çok iyi bir potansiyel var. 2. ligden de PTT 1. Lig’e çıkacak kapasitesi var. İnşallah çıkar ve çok istiyorum. Üçüncü senem olur, 2.şampiyonluğu yaşamış olurum…2. Lig’e çıkarsak uzun yıllar burada oynamak isterim”

“Sadece futbol oynamak isteyen Bayburt’a gelsin”

“Herkesin gelmesini tavsiye ederim. Amacı futbol oynayıp para kazanmak isteyenler için ideal bir şehir Bayburt. Burada kendinizi sadece futbola veriyorsunuz. Taraftarınız yönetiminiz futbola bakış açıları gerçekten çok iyi. Kendilerini geliştirmeleri açısından, sadece futbola yoğunlaşmaları açısından ideal bir şehir.Herkese tavsiye edebilirim gelmeleri için. Önce küçük ve uzak bir şehir diye tereddütleri olabilir ancak kupa maçlarından sonra iyi bir reklam oldu Bayburt için. O düşüncelerin de kalkacağına inanıyorum. Diğer oyuncuların Bayburt‘a ve bizlere bakış açısının değiştiğini umuyorum.”



Süleyman Altuntaş: “Kupa maçları bizim için tatlı bir rüyaydı, lige odaklanma vakti”

“Kuralar çekilmeden önce hepimizin gönlünde Fenerbahçe vardı. Çünkü atmoseri medya açısından  daha ön planda olacağı için Fenerbahçe’yi istiyorduk. Herhalde Allah  dualarımızı kabul etti. Gruplara kaldık. Fenerbahçe ile aynı gruba düştük. Kimse bize şans vermiyordu. Normal averaj takımı gözüyle bakıyordu. Ama biz muhteşem taraftarımızla birlikte mucizevi bir şekilde tur şansımızı Kadıköy’e kadar taşıdık. Orada da muhteşem bir atmosfer vardı. 15 bine yakın taraftarımız bizi destekledi. Çok güzel bir duyguydu. Gönül isterdi ki oraya gelen taraftarlarımızı mutlu edelim. Ama sonuçta herkes takdir etmeli ki karşımızda Fenerbahçe vardı. Sanırım çok ciddiye de alındık ki, 3’lü forvetle çıktılar bize karşı. Bizim için önemli olan bu anları yaşamaktı. Yönetim futbolcu taraftar açısından yani herkes açısından çok güzel bir ortamdı. Elendik kendimize şunu söyledik. Bir rüya idi artık rüya bitti. Lige odaklanma vakti geldi.”



Ahmet Kaan Ergün: “Kupa maçları bize özgüven kazandırdı”

Kupa maçları bize çok büyük tecrübeler kazandırdı. Bir futbolcu için en önemli şey maç oynamak. Bu sene oynayan arkadaşlarımızdan çoğu bu tecrübeyi çok yaşadık. Maç yaparak üstüne daha çok koyduğumuzu düşünüyorum ben. Kupa maçları çok büyük tecrübe oldu bizim için. Şimdi ligimizde şahsen ben daha rahat oynayabiliyorum. O benim için büyük bir avantaj oldu. Özgüven kazandırdı. Tabi yorgunluklar oldu. Ancak bu bizim takıma olumlu yansıdı diye düşünüyorum. Artık üzerimizde fazla baskı olmayacak.

Yaşar Kobal: “Yapılmayanı yaptık, Fenerbahçe grupta bizimle final oynadı”

Son olarak takımın genel kaptanı Yaşar Kobal da açıklamalarda bulundu. Kupada iyi bir futbol ortaya koyduklarını dile getiren Kobal, aynı başarıyı ligde devam ettirmek istediklerini söyledi.

“Biz yapılmayanı yaptık’’ diyen Kobal, şöyle konuştu:

“Kura çekiminde bütün Bayburt’u bir heyecan sardı. Ama bazı kesim bizim puan alacağımıza dahi inanmadı.  Biz büyük olanı yaptık. 7 puan aldık takımımız çok iyiydi yani bize inanmayanları mahcup duruma da düşürdük. Fenerbahçe  maçına çıkana kadar çok ümitliydik. Fenerbahçe ideal kadrosu ile karşımıza çıktı. Biz bunu da beklemiyorduk ama çocuklarımız elinden geleni yaptı. Allah’a şükürler olsun yüzümüzün akıyla Türkiye Kupası’na veda ettik. Şimdi sıra geldi ligimize. Önemli olan bizim için lig. Hedefimiz ilk beş tabi ki birincilik de gelirse niye istemeyelim ki. Türkiye Kupası bize çok şey kattı. Sporcularımızın özgüveni arttı. Oynadığımız kupa maçlarında Kayseri’yi. Altınordu’yu sahadan sildik. Fenerbahçe’nin ideal kadrosu ile çıkmasının sebebi de budur. Çünkü bizle final oynadılar. Kaybetseler biz gruptan çıkacaktık. Sporcularımızı iyi motive ettik. Onlar da bu olayın bilinci içerisindeydiler. İyi de futbol oynadık ama olmadı. Artık ligimize önümüzdeki maçlara bakıyoruz. Biz seyircimize teşekkür ediyoruz, biz hep onların yanındayız onlar da bizim yanımızdalar. Hep de yanımızda olmaya devam edecekler. Kupa rüyası bitmiştir. Şimdiden sonra bizi ligde desteklemeleri bekliyoruz. İyi yerlere geleceğimize inanıyoruz onlar da inansınlar. İnşallah ligi en iyi yerde bitireceğiz”


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.