Kupada son 16 tur için ince hesaplar

Bayburt Grup Özel İdare Gençlikspor Türkiye Kupası’nda yeniden iddialı duruma geldi.

Kupada son 16 tur için ince hesaplar
Bayburt Postası - Bayburt Grup Özel İdare Gençlikspor Türkiye Kupası’nda yeniden iddialı duruma geldi. E Grubu’nda mücadele eden temsilcimiz deplasmanda Altınordu karşısında aldığı 1-0’lık mağlubiyeti ile başladığı grup maçlarında Fenerbahçe’ye Bayburt’ta 3-1 kaybetmişti. 2 karşılaşmadan puan çıkaramayan Bayburt Grup Özel İdare Gençlikspor’un grup lideri Kayserispor’dan deplasmanda 1 puan alması kupada hesapları karıştırdı.

Kadir Has Stadı’nda temsilcimizin 2-1 önde götürdüğü karşılaşma uzatmalarda gelen golle 2-2’lik sonuçla tamamlamıştı. Bu maçın ardından elinden kaçırdığı güçlü rakibini Gençosman’da ağırlayan temsilcimiz, bu defa net bir skorla 3-0 kazandığı maçın ardından kupada son 16 turuna kalma umutlarını yeniden yeşertti. 

Bayburt Grup Özel İdare Gençlikspor’un mücadele ettiği E Grubu'ndan çıkabilmesi için en olası 2 ihtimal görünüyor.

Fenerbahçe’nin grupta temsilcimiz ile karşılaşacağı son maç hariç kalan 2 maçını kazanması ve Altınordu’nun ise Kayserispor’u mağlup etmesi halinde, Bayburt Grup Özel İdare Gençlikspor’un 28 Ocak’ta Gençosman’da ağırlayacağı Altınordu karşısında alacağı 2 farklı galibiyetle son 16 turuna kalabilmesi muhtemel. Bu durumda Fenerbahçe-Bayburt Grup Özel İdare Gençlikspor karşılaşmasının ise gruptaki averaj üstünlüğüne göre formalite maç olması da yine muhtemel hesaplar arasında.

Bir başka hesaba göre de Kayserispor’un kalan 2 maçını kazanması ve temsilcimizin de Altınordu’yu geçmesi halinde Fenerbahçe-Bayburt Grup Özel İdare Gençlikspor karşılaşması iki takım için de son 16 tura kalma mücadelesine dönüşecek.

Bu ihtimallerin dışında yine son maçlara kadar Fenerbahçe ve Kayserispor aralarında oynayacağı karşılaşma da dahil kalan maçlarından beraberlikle ayrılması durumunda ise temsilcimiz, yine Altınordu karşısında alacağı 3 puanla Şükrü Saraçoğlu’ndaki Fenerbahçe maçına son 16 tura kalmak için çıkacak. Buna göre temsilcimizin Fenerbahçe karşısında alacağı 1 puanla bile olsa gruptan çıkma ihtimali de var.

Son 16 turda rakipler şimdiden belli

Öte yandan temsilcimizin, son 16 tura yükseldiği takdirde muhtemel rakipleri şimdiden belli. 

Kupada 5. hafta Altınordu’yu konuk ettikten sonra son maçını Fenerbahçe ile Şükrü Saraçoğlu Stadı’nda oynayacak olan temsilcimiz, bir kez daha tarihi başarı gösterip Fenerbahçe, Kayserispor ve Altınordu’nun yer aldığı gruptan çıkarsa, statü gereği kura çekimi olmaksızın F Grubu’nda ilk 2 sırayı alan takımlardan biriyle çapraz olarak eşleşecek. 

Temsilcimizin muhtemel rakiplerinin yer aldığı F Grubu’nda Türk futbolunun bir başka devi Beşiktaş ile birlikte Rizespor, Adana Demirspor ve Sarıyer mücadele ediyor.

Kupada kalan maçlar ve puan durumu şöyle:

4. Hafta Erteleme / 18 Ocak 2015
Altınordu – Fenerbahçe / Atatürk Stadı

5. Hafta / 27-28-29 Ocak 2015
Kayserispor – Fenerbahçe / Kadir Has Stadı
Bayburt Grup Özel İdare – Altınordu / Gençosman Stadı

6. Hafta / 3-4-5 Şubat 2015
Fenerbahçe – Bayburt Grup Özel İdare / Şükrü Saraçoğlu Stadı
Altınordu – Kayserispor / Atatürk Stadı




*

*

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.