Kralların önünde rafting heyecanı

Çoruh nehrinin azgın sularında rafting yapan sporcular artık Yeşilırmak'ın sularında tarihi Kral Kaya Mezarları'nın önünde yarışacak... Amasya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nce, kentin tanıtımına katkı ve alternatif spor aktivitesi sağlamak amacıyla rafting etkinliği düzenlendi. Amasya Gençlik ve Spor Müdürü Celalettin Kapcak, Yeşilırmak'taki rafting alanında yaptığı açıklamada, Amasya'da rafting sporunu geliştirmeyi amaçladıklarını söyledi. Amasya'nın doğal, kültürel ve tarihi güzelliklerinin yanında spor aktiviteleriyle de ön plana çıkmasını amaçladıklarını belirten Kapcak, şunları kaydetti:

Kralların önünde rafting heyecanı

Yeşilırmak'ta yapılan raftingi halk ilgi ile izlediÇoruh nehrinin azgın sularında rafting yapan sporcular artık Yeşilırmak'ın sularında tarihi Kral Kaya Mezarları'nın önünde yarışacak... Amasya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nce, kentin tanıtımına katkı ve alternatif spor aktivitesi sağlamak amacıyla rafting etkinliği düzenlendi. Amasya Gençlik ve Spor Müdürü Celalettin Kapcak, Yeşilırmak'taki rafting alanında yaptığı açıklamada, Amasya'da rafting sporunu geliştirmeyi amaçladıklarını söyledi. Amasya'nın doğal, kültürel ve tarihi güzelliklerinin yanında spor aktiviteleriyle de ön plana çıkmasını amaçladıklarını belirten Kapcak, şunları kaydetti:

''Amasya'da rafting sporunu geliştirmek istiyoruz. Bu yıl ilk kez rafting etkinliği düzenliyoruz. Artvin'den rafting sporcularını davet ettik. Çoruh nehrinin azgın sularında rafting yapan sporcular, Yeşilırmak'ta bu kez Amasyalılarla rafting yapacaklar. Etkinliğe bu spora ilgi duyan vatandaşlar da katılıyor. Halkın ilgisi bizi mutlu ediyor. Yaklaşık 5 kilometrelik bir alanda gerçekleştirilen etkinlikte, Amasya'nın tarihi mekanları, Kral Kaya Mezarları'nın önünden geçilerek kentin tanınmasını da katkı sağlamış olacağız. Amacımız, yerli ve yabancı turist sayısını artırarak, alternatif sporların ilimizde de yapılabileceğini göstermek ve su sporlarına ilgi çekmek istiyoruz.''

Etkinliğe katılan vatandaşlar, rafting sporunun büyük heyecan taşıdığını belirterek, bu tip faaliyetlerin daha sık yapılmasını, spor turizmi için bu tür organizasyonların çok önemli olduğunu ifade ettiler.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.