'İstanbul Aşkına Koş'

Avrupa ve Asya kıtalarını buluşturan Vodafone İstanbul Maratonu'nun bu yıl 36'ncısı gerçekleşecek.

'İstanbul Aşkına Koş'
Bayburt Postası - Avrupa ve Asya kıtalarını buluşturan Vodafone İstanbul Maratonu'nun bu yıl 36'ncısı gerçekleşecek. 35 yıldır koşulan ve önemli bir spor organizasyonu haline gelen İstanbul Maratonu bu yıl 16 Kasım'da koşulacak.

Bu yıl İstanbul Aşkına Koş' sloganı ile yapılacak olan İstanbul Maratonu ile ilgili bir açıklamada bulunan Spor A.Ş Genel Müdürü İsmail Özbayraktar, tarihi zenginliklerle dolu olan koşu parkurunda koşacak atletlerin turistik zenginliklerin de keyfini yaşayacaklarını belirterek, “Tabii hepimiz İstanbul aşığıyız ve çok güzel tarihi ve turistik zenginliklerle dolu parkurumuz var. Bu parkurda koşacak atletlerimiz bu güzel tarihi ve turistik zenginliklerimizin de keyfini yaşayacaklar aynı zamanda. Onun için de 'İstanbul Aşkına Koş' ve bunun neticesinde yurt dışından da gelecek katılımcılar ile İstanbul'a aşık olacak çok kişinin daha olacağını düşünüyoruz. Bu manada bu slogan ile yola çıktık" dedi.

Maraton kapsamında bu yıl Yeşil Maraton gönüllülük, resim yarışması gibi bazı yenilikler planladıklarını ve uygulamaya geçirdiklerini anlatan Özbayraktar, Maraton Hatıra Ormanı oluşturacaklarını da söyledi. 

Özbayraktar, “36. Vodafone İstanbul Maratonu'nda Yeşil Maraton gönüllülük, resim yarışması gibi bazı yenilikler planladık ve uygulamaya geçirdik. Bizim Yeşil Maraton'da yapmak istediğimiz her katılımcımıza bir şekilde bir ağaç dikmesini sağlamak. Bunu sağlamak için de ufak bir ücret karşılığında Ağaç A.Ş ile yaptığımız işbirliği ile inşallah maraton hatıra ormanı oluşturacağız” şeklinde konuştu.

Yeşil Maraton’da görev alacak gönüllü sayısının 2 bin 500 olduğunu belirten Özbayraktar, “Geri dönüşülebilir bazı materyaller kullanmak istiyoruz. Onun haricinde elektrikli araçlar kullanacağız. Aslında bizim Yeşil Maraton'daki hedefimiz farkındalık oluşturmak. Bununla birlikte gönüllülük de diğer bir yeniliğimiz. 2 bin 500 gönüllü görev alacak bu organizasyonda. Arkadaşlarla hep konuştum ve dedim ki, "Beş buçuk saatlik bir organizasyonda 2 bin 500 gönüllü çok iyi bir rakam. Bu rakama ulaşabilecek miyiz 5 bin desek ona da ulaşabilecektik. İnanılmaz bir teveccüh var. İnsanların gerçekten bu organizasyona çok güzel sahiplendiğinin bir göstergesi olarak görüyoruz. Onun için gönüllü kardeşlerimize teşekkür ediyorum. İstanbul halkına da teşekkür ediyorum. Bir de diğer bir yenilik aslında maratona sosyal bir yönden bakmaya çalışıyoruz. Bu manada bir resim yarışması organize ettik maraton ve İstanbul konulu. Gerçekten çok keyifli resimler var. Hepsi birbirinden güzel. Kardeşlerimizin hayal güçleri birbirinden güzel. Onları görmüş oluyoruz bu resimlerde. Maratonu çok küçük yaşlarda öğreniyorlar ve biz bu manada spor kültürünün çok daha küçükten başlayarak İstanbul şehrimize yerleşmesi anlamında yaptığımız projenin hedefine ulaştığını düşünüyoruz" dedi.

Özbayraktar son olarak 16 Kasım'da maratonculara ulaşımın ücretsiz olacağını hatırlatarak şöyle konuştu:

"Metro, Marmaray, Şehir Hatları'ndan, göğüs numaralarını gösterdikleri zaman 16 Kasım'da ücretsiz olarak faydalanabilecekler. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin böyle bir hizmeti var. Onun haricinde biz Taksim ve Sultanahmet'ten maraton koşucularına otobüs kaldıracağız. Halk yürüyüşüne katılmak isteyenler için de yine aynı hizmeti vereceğiz. Yine Taksim Meydanı'ndan ve Mecidiyeköy meydanından otobüslerimiz kalkacak" 

Öte yandan halk yürüyüşü saat 09.30'da Altunizade Köprüsü'nden başlayacak ve 3.5 saat sürecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.