İlk turnuvasında Türkiye Şampiyonu oldu!

Tuğra Boks Spor Kulübü sporcusu Mert Altıparmak Sakarya’da yapılan Alt Minikler Boks Şampiyonası’nda Türkiye şampiyonu oldu.

İlk turnuvasında Türkiye Şampiyonu oldu!
Bayburt Postası - 2010 yılında kurulan Tuğra Boks Spor Kulübü önemli bir başarıya imza attı. Kulüp sporcusu Mert Altıparmak Sakarya’da yapılan Alt Minikler Boks Şampiyonası’nda Türkiye şampiyonu oldu.

Bayburt boksunun tanınan isimlerinden Bekir Paşaoğlu ve Hakan Paşaoğlu kardeşlerin uğraşları sonucunda kurulan Tuğra Boks Spor Kulübü altyapıya verdiği önemin meyvelerini toplamaya başladı.

Hedef 2020 olimpiyat şampiyonluğu


Haziran ayı sonunda Sakarya’da gerçekleşen Alt Minikler Türkiye Şampiyonası’nda ringe çıktığı 6 maçtan da galip ayrılarak Türkiye Şampiyonu olan Mert Altıparmak’ın boksta gelecek vadeden bir yetenek olduğunu söyleyen Antrenör Bekir Paşaoğlu, “Sporcumuz şampiyonada yüzlerce boksörün arasından performansıyla herkesin beğenisini kazandı. Gelecek vaat etmesi ve o şampiyonada yetenek olarak en öne çıkması bizi sevindiren en önemli taraf. Tuğra Boks Spor Kulübü olarak biz bu yeteneklere sahip çıkıyoruz” dedi.

Mert Altıparmak’ın 5 yaşından beri boks yaptığını, geçen sene kilosunu dolduramadığı için turnuvalara katılamadığını ve ilk yılında şampiyon olarak önemli bir başarıya imza attığını söyleyen Paşaoğlu, Mert’ten 2020 olimpiyat şampiyonluğu başarısı beklediklerini kaydetti.

Hakan Çiğdem Avrupa Şampiyonası’na hazırlanıyor

Öte yandan Mersin’de yapılan Gençler Türkiye Şampiyonası’nda finalde rakibine kaybederek gümüş madalya kazanan Milli Boksör Hakan Çiğdem Ekim ayında yapılacak Avrupa Şampiyonası için çalışmalarını sürdürüyor.

Antrenör Bekir Paşaoğlu, “Avrupa Şampiyonası’nda Hakan Çiğdem hem ilimizi hem de ülkemizi temsil edecek. Hedefimiz madalya ile dönmek. Bayburt’un 30 yıllık boks geçmişinde liseler ve üniversiteler arası turnuvalar hariç, yıldızlar, gençler, ve büyüklerde şampiyonluğa ulaşmışlığı yok. İkinci ve üçüncülükleri var. Biz bu duruma son vermek Bayburtlu bir şampiyonu çıkarmak istiyoruz” dedi.  

"Sporcularımıza burs verilmesini istiyoruz"


Paşaoğlu, Bayburt boksunu dünyaya duyurmak için çalıştıklarını ve başarılı sporcularına burs verilmesini talep ettiklerini belirterek, “Valiliğimiz ve belediyemizin şampiyonalar sonrasında verdikleri altın ödülleri var. Bunlar önemli teşvikler ama beklentimizin altında. Biz bu çocuklara burs verilmesini istiyoruz. Memleketimizin işadamlarından çocuklarımıza burs talebimiz var. Biz yıllarca boks yaptık ve Bayburt sevdalısıyız. Fenerbahçe ve Beşiktaş forması giymedik, sporcularımıza da giydirmeyeceğiz. Bayburt formasıyla şampiyon olsunlar istiyoruz, bunun içinde desteğe ihtiyacımız var” şeklinde konuştu. 



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Vahdettin HAŞLAK 9 yıl önce

1977 Yılında Konya da yapılan gençler 54kğ. Türkiye şampiyonu kimdir.

Avatar
Levent 10 yıl önce

NEde olsa bayburluyuz

Avatar
Emre Akdeniz 10 yıl önce

Ola aferin sehen abin taşşagin yesin

Avatar
ilke 10 yıl önce

Allah yardimciniz olsun para da lazim bu çocuklara sponsor bulunur umariz