“İlk 5’i de yakalayabiliriz, şampiyon da olabiliriz!“

Artık tek hedefi lig olan Bayburt Grup Teknik Patronu Bahaddin Güneş ile Türkiye Kupası macerasını ve bu günden sonrasını konuştuk...

“İlk 5’i de yakalayabiliriz, şampiyon da olabiliriz!“
Bayburt Postası - Ziraat Türkiye Kupası’nda gruplara kalarak Bayburt halkına büyük bir heyecan yaşatan Bayburt Grup, topladığı 7 puanla grubu üçüncü sırada tamamladı. Oynadığı futbol ve topladığı puanlarla taraflı tarafsız herkesin beğenisini kazanan Bayburt Grup, gruptan çıkamasa da Bayburtlulara yıllarca unutulmayacak bir heyecan yaşattı. 

Haber: Selahattin Ekrekli

Artık tek hedefi lig olan Bayburt Grup Teknik Patronu Bahaddin Güneş ile Türkiye Kupası macerasını ve bu günden sonrasını konuştuk. 

İşte o sohbetten geriye kalanlar…

"Bu gruptan birinci çıkabilirdik...”

“Verdikleri destekten dolayı öncelikle Bayburt halkına, fahri başkanımız Abdurrahman Şentürk beye ve emeği geçen herkese teşekkür ederim. Oynadığımız tüm maçlarda futbolun güzelliğini sahaya yansıtmaya çalıştık. Bayburt küçük bir şehir, ancak inanılmaz coşkulu insanları var. Futbolu bu kadar seven ve futbola bu kadar susamış bir topluluğa böylesine bir serüven ve heyecan yaşattığımız için çok mutluyuz. 

Bugün baktığınızda, bu gruptan birinci bile çıkabileceğimizi görüyoruz. Kayserispor çıktıysa, biz de çıkabilirdik. Bahane üretmek istemiyorum ama yanlış hakem kararları maalesef daha ileri gitmemize engel oldu. Kayseri ve İzmir Altınordu deplasmanlarında hakem hataları nedeniyle 6 puanımız gitti. Kayseri’nin bu 3 puanı alamadığını düşünürsek, bu gruptan grup birincisi olarak çıkmış olabilirdik. Olanla ölene çare yok. Tüm bunlar artık geride kaldı. Herşeye rağmen gerek bizler, gerek Bayburt halkı keyifli bir süreç yaşadık.” 

“Fenerbahçe çok açık bir şekilde bizden çekindi!”

“Biz her maç öncesinde iyi kenetleniyoruz, çünkü iyi bir enerjimiz var. Başarıda böyle gelir zaten. Tekrar Fenerbahçe maçına döneceğim ama mesela Fenerbahçe, son maçta bizden korkmuş olmalı ki, 3 forvetle çıktı karşımıza. Fenerbahçe Genel Menajeri Hasan Çetinkaya’ya da söyledim, hatta şakayla karışık İsmail Kartal’a da serzenişte bulundum! Fenerbahçe hiç bir karşılaşmaya 3 forvetle çıkmadı, biz hariç… Çetinkaya, ’Bayburt’ta ki Fenerbahçe maçından beri İsmail hocamız sizi çok iyi takip ediyor. Çok iyi bir çıkışınız olduğunu söylüyor” dedi. Dediğim gibi, Fenerbahçe bizden çekindi ve tüm güçlerini sahaya sürdü. “


“Bayburt’u iyi temsil ettiğimizi düşünüyorum…”

“Maç öncesi oyuncularıma, iddiamızı buraya kadar kendilerinin getirdiğini hatırlattım. Oynamaya çalışalım ve oynadığımız oyundan zevk alalım istedim. Onlar da çıkıp ellerinden geleni yaptılar. Gönül isterdi ki; bu gruptan çıkalım ancak 7 puan da çok büyük bir başarı. Tüm Türkiye’nin önünde, kupa maçları boyunca Bayburt’u iyi temsil ettiğimizi düşünüyorum.

Bütün bunların yanı sıra bu tarz kupa maçları hem kendi oyuncun için, hem de futbol piyasası için farklı katkılar sunuyor. Bayburt Grup tanınıyor. Renkleriniz biliniyor. Bilgi paylaşımı oluyor. Kupa maçları büyük bir reklam oldu Bayburtspor için. Futbol kamuoyunun bakış açısında iyi bir yer edindiğimizi düşünüyorum.”

“Hem lige, hem de kupaya aynı anda motive olmak zordu!”

“Bir yandan bizim için çok daha önemli olan lig, diğer yandan kupa. Zorlandık tabi ki. Rotasyon yapabilecek geniş bir kadromuz yok. Hem yeni bir takımız. Aklın yolu bir. Rakiplerimiz 7-8 oyuncu değişikliği yapabiliyorlardı ve daha rahattılar. Bizim böyle bir lüksümüz yoktu ve ister istemez yorgunluğu hissediyorduk.” 

“Artık macera bitti, şimdi ayakların yere sağlam basma zamanı!”

“Kupa macerası sona erdi. Artık lige konsantre olmalıyız. Geldiğimden beri söylüyorum. Neredeydik? Nereden geldik? Nereye gidiyoruz? Gerçekçi olmamız gerekirse, henüz takım olma yolunda ilerliyoruz. Takıma katılan yeni oyuncularımız var, adaptasyon sürecindeler. En iyisini yapmak istiyoruz. En iyisi için, bir potansiyel oluştu diyebiliriz. Arkadaşlık ortamı çok iyi bir seviyeye geldi. Oyun anlamında eksiklerimizi biliyoruz, daha çok çalışmak zorunda olduğumuz farkındayız. Nerede duracağız? Nerede pas yapacağız? Nerede şut çekip, nerede orta yapacağız? Sabah akşam dersimizi çalışıyoruz.”

“İlk 5’i de yakalayabiliriz, şampiyon da olabiliriz! Ancak…”

“Bahaddin Güneş başarı istiyor. Oyuncularımız başarı istiyor. Bu istek ve çalışma ile ilk 5’i yakalayabiliriz, hatta şampiyon da olabiliriz ama bir gerçek var. Önce alt sıralardan iyice uzaklaşmamız gerek. 

Devre arasında bizim gibi bir çok takım yeni transferler yaptı. Örneğin Van, iyi oyuncular aldı. Biz transfer yaptık ama ekonomik davrandık. Kulübü batağa sokacak transferler yapmadık. Erzurumspor Kartal’dan aldığı bir oyuncuya 650 milyar verdi, biz 9 oyuncuya 350 milyar ödedik. Kulübümüz, yönetimimiz inanılmaz işler yapıyor. Doğrular, dürüstler, ilkeliler. Çocukların paraları zamanında ödeniyor. Bu durum beni mutlu ediyor. Maçlara, antremanlara rahat çıkıyorsunuz. Oyuncunun psikolojisi veya sıkıntısı ile değil, tamamen oyununa konsantresiniz. 

Yine de buradan şöyle bir şey çıkmaması lazım, 9 yeni transfer yaptık, artık şampiyon sayılırız. Böyle bir şey yok, gerçekçi olmak lazım. En iyi transferimiz Anıl. O bile geldiği takımın ikinci veya üçüncü santraforuydu. Takıma adapte olmuş, belli bir seviyeye ulaşmış futbolcuyu devre arası almak zor. Ama transferlerimizden memnunuz. As kadrodan da olsa, yedekten de gelmiş olsa kumaşı iyi olan bir futbolcu kadrosuna sahibiz. Eksiklerimizi de daha çok koşarak, daha çok mücadele ederek kazanacağız. Ancak böyle başarılı olabiliriz. Ve neden olmasın!”


“Fenerbahçe maçında şımarıklıklar yaşadık ama bu hoşgörüyü lig maçlarında göstermem!”

“Kupa maçları tecrübe kazanmamıza vesile oldu, doğrudur. Kolay değil, Kayserispor’la, Fenerbahçe’yle oynuyorsunuz. Futbolcularıma özgüven getirmiş olabilir bu maçlar. Tecrübe ve özgüven getirmişse bu iyi, şımarıklık veya laubalilik sağlamışsa bu iyi değil. Zaten önümüzdeki maçlarda bunu görmüş olacağız.

Misal Fenerbahçe maçında bir çok şeyi konuştuk ve uyardık ama sahada gördük ki, her şey konuştuğumuz gibi yansıtılmayabiliyor! Zaman zaman ‘golü ben atayım, frikiği ben kullanayım, herkese kendimi tanıtayım’ telaşına düştüğümüzü gördük! Evet, belki bu tarz maçlarda oyuncularımı hoş görebilirim ama lig maçlarında böyle olmaz.” 

“Hedefimiz tabi ki play off’a kalmak ve şampiyon olmak!”

“Şimdi tüm gücümüzle lig maçlarına asılacağız. Bu maçlarda herkes görevini bilecek ve ona göre oynayacak. 24 oyuncumuzda her an oynayacakmış gibi hazır olacak. Bu benimde elimi güçlendirecek. Bayburtspor’u güzel günler bekliyor diyebilirim.

Hem benim, hem de oyuncularımızın hedefi play off’a kalmak ve sonunda şampiyonluk olmak. Bu hedef için en önemli istasyon Sakaryaspor maçıydı ama olmadı! Kupa yorgunluğunu ilk defa bir maçta bu kadar hissettik ve istediğimiz oyunu sahaya yansıtamadık. 

Lig’de aşağıdaki takımlarla puan farkları çok yakın, yukarıdaki takımlarla ise puan farkı biraz açıldı ve daha fazla açılmamalı.” 

“Bahaddin Güneş bugün var, yarın yok ama kulüpler kalıcı..."

“Taraftarlarımızı seviyorum. Geldiğim günden beri söylüyorum, bizim için inanılmaz bir güç. Arkamızda inanılmaz bir Bayburt halkı var. Müthiş dostluklar kurdum. Bahaddin Güneş bugün var, yarın yok ama kulüpler bakidir. Bu kulüp, bu yönetim, bu taraftar inanılmaz şeyler yapıyor. Biz de onlara layık olmak için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz.

Bayburt profesyonel lige yeni çıktı. Bu çocukları küstürmeyelim ve yere sağlam basalım. Uçmayalım sadece. Hedeflerimiz olsun, hedefler koyalım ama haddimizi bilelim.

Bayburt halkını çok seviyorum. Küçük bir şehir ama bazen yolda yürümekte bile zorluk çekiyorum. İlgileri, alakaları ve sevgileri müthiş… Bu sevgiye layık olmaya çalışıyorum. Tek korkum insanların yanlış yönlendirilmesi ve yanlış bilgilendirilmesi… İnsanlarımız, taratarlarımız her söylenene inanmasınlar lütfen. Tek isteğim bu.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
spor sever 9 yıl önce

Gönderilenlerin, beş tanesini tutup, 350 milyara 4 tane daha tecrübeli kaliteli alına bilirdi...Artık deplasmanlardan da 3 puan almaya başlamak lazım, bu şehirde denizi yoktur ama ,kafa olarak küçük Trabzondur...
Başta teknik adam olmak üzre ,yönetim çok eleştiri alabilir......