İki ilçeden tek takım çıkmadı

Her yıl ilginin biraz daha azaldığı amatör lig, bu sezon 5 takımın katılımıyla başladı.

İki ilçeden tek takım çıkmadı
Bayburt Postası - Bayburt Amatör Ligi 2014-2015 sezonu başladı. Her yıl ilginin biraz daha azaldığı amatör lig, bu sezon 5 takımın katılımıyla başladı. Kurtuluşspor ve Şairzihnispor gibi Bayburt’un köklü kulüplerinin uzun yıllardır katılmadığı amatör lige ilçe takımları da ilgi göstermedi. 

Bayburt Grup İl Özel İdare Gençlikspor’un uzun yıllar sonra profesyonel lige yükselmesi kentte futbol heyecanını yeniden doruğa çıkarırken, amatör lig ise eski heyecanını neredeyse tamamen kaybetmiş durumda. Kentin profesyonel lig şampiyonluğu bulunan tek takımı Bayburtspor’un da zaman zaman mücadele ettiği Bayburt Amatör Ligi için ilçe kulüpleri Aydıntepespor ve Demirözüspor da takım çıkarmadı. 

Geçmişte ekonomik yoksunluğa rağmen köklü takımlar başta olmak üzere çok sayıda kulübün mücadele ettiği Bayburt'ta birçok kulüp kepenk kapatmış durumda. Günümüzdeki istatistiki verilere göre sporcu cenneti olarak ortaya çıkan Bayburt'un futbol sektöründe gelinen son nokta gelecek için altyapıyı da olumsuz etkilemeye devam ediyor. 

Öte yandan 2 kamu kurumu takımı ile birlikte 2 köy ve 1 beldeden olmak üzere 5 takımın mücadele edeceği bu sezonun ilk maçları geçtiğimiz hafta sonu oynandı. Sadece 5 takımın katıldığı ligde ilk haftanın kazananları Konursuspor ve Arpalıspor oldu.

Bayburt Sentetik Çim Sahada oynanan maçlarda Konursuspor, Telekomspor'u 1-0'la geçerken, Arpalıspor ise Bayburt Grup Özel İdare karşısında 3-2 galip geldi. Amatör Lig'in değişmez takımı Mutluspor ise haftayı 'bay' geçirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
kısantali 9 yıl önce

Çıkmaması normal ki kaç senedir bayburt belediyeyi sampiyon yapmak için uğraşıldı bunlar gerçek gayet normal =)

Avatar
Yaşasın Reklam 9 yıl önce

Her şey çok güzel gidiyor , profosyonel takımımız var....Fakat eksik ve noksan
çok var biliyoruz..
Güzel giderken konuşmak ,yanlış anlaşılır, tekere çomak sokmayın diyenler olabilir..
Farklı ses duymak istemiyor ola bilirler..Saygı duymak lazım...
Amatör ligin yerlerde sürünmesinin İLK sebebi ,parti yöneticiliğine ve reklam kokan
yerlere yönetici olmak isteyen Bayburt'un esnaf ve tüccar kesimidir
İkincisi ise ,mevcut profosyonel takımı yönetenlerin ,bu sorunlara çözüm arayacak
vizyon ve kadrolardan yoksun olmasıdır...
Ondan sonra Bayburtlular niye oynamıyor diye,ezbere konuşan kişilerdir...
Amatör ligin işi çok,Allah yardımcısı olsun diyoruz...

Avatar
yazık 9 yıl önce

İki maçın sonucunuda hakemler belirlemiştir. Hayırlı uğurlu olsun

Avatar
Polat 9 yıl önce

Amatör futbol biterse profesyonel takıma takviye yapılamaz.Eldeki parayla futbol oynatıyoruz.Ama bu uzun yıllar devam etmez.Bayburt un profesyonel liglerde devamlı kalmasını istiyorsak burada futbolu canlandırmalıyız.Yoksa profesyonel futbol saman alevi gibi bir anda söner.Bu şehrin futbolcu üretmesi lazım.Şehrin ufaklığı önemli değil.Önemli olan futbol oynanması.