İki genç kaleci A Takımla idmana çıkıyor

Bayburt İl Özel İdarespor altyapısından yetişen iki genç isim A Takıma çağrıldı.

İki genç kaleci A Takımla idmana çıkıyor
Bayburt Postası - Son zamanlarda Türk futbolunda yaşanan maddi sıkıntılar sonucu altyapıya yönelen büyük kulüplerle beraber Bayburt İl Özel İdare Gençlikspor da altyapısında yer alan Burak Türker ve İbrahim Terzi'yi antremanlara çıkararak geleceğe yatırım yapmaya başladı.

2001 doğumlu olan genç yetenekler Burak ve İbrahim antremanlardaki performanslarıyla beğeni topladılar.

Antrenmanları izleyen taraftarların da desteğini alan genç kaleciler antrenör Fatih Özdemir eşliğinde çalışmalarına devam ediyor.

Gazetemize konu hakkında görüşlerini açıklayan Kaleci Antrenörü Özdemir, çocuklara ilk olarak eğitimlerini tamamlamaları yönünde tavsiyelerde bulunduğunu belirterek, "Onlara ilk olarak okumalarını söyledim. Çünkü yarın kaleci olacaklarının garantisi yok, ama okur ve iyi çalışırsalar öğretmen, doktor, mühendis olabilirler" dedi.



Altyapı kaleci antrenörü Bünyamin Şimşek'e teşekkür eden Özdemir, genç kalecilerin üzerinde asıl emek sahibinin Bünyamin Şimşek olduğunu vurgulayarak, "Buradaki amacımız Bünyamin hocanın görmediği eksiklikleri ben görürüm, benim göremediklerimi Bünyamin hoca görür ve bu şekilde çocukların gelişiminde daha faydalı işler yapmış oluruz. Ayrıca istedik ki, gençler profesyonel takımı görsün buradaki heyecanı yaşasınlar. bunlar gelişimleri için çok önemli evreler." ifadelerini kullandı.

Altyapılara gereken özenin gösterilmesi gerektiğinin altını çizen Özdemir, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Bizim şu an için kaleci ihtiyacımız yok, takımımızda 3 tane kaleci var ancak yarın acil bir durum olduğunda bu gençlere yöneleceğiz. İkisi de çok yetenekli ve çalışmaları durumunda gelişime açık sporcular. Şuanda önemli olan yeteneklerini geliştirmeleri, bu da çalışmakla olur. küsmeyecekler, zamanın ne getireceği belli olmaz onlar için, bir bakmışsınız kaledeler, bir bakmışsınız öğretmen, doktor, mühendis olmuşlar. Şu anda bizimle sadece antrenmana çıkıyorlar. İhtiyaç olduğunda başka yere bakmayıp alttan alacaksın, mecbursun zaten. Bizde onları bugünden idmanlarda görmemiz için aldık. Onlar içinde iyi bizim içinde iyi. Ben zaten hep alt yapılarda çalıştım. Biz kurslara gittiğimiz zaman, orada örneğin Rasim Kara hocamız var, Beşiktaş'ın eski kalecisi ve Milli takımlar kaleci departmanı sorumlusu. Onun bir lafı vardı, 'üste gittiğiniz zaman altı unutmayın' diye. Biz geldiğimiz yeri unutmuyoruz. Ben hep altyapıdaki çocuklarla çalıştım, mecburuz onlara. Transferlere dünya kadar paralar dökülüyor ama gençleri geliştirirsek, kendi çocuklarımızın burada olması çok güzel birşey. Bakın iki tane Bayburtlu kaleci var, İsmail ile Burak. İkisi de Bayburtlu ne güzel birşey değil mi kendi çocuğunu çıkarmak. Belki bir dahaki sene İsmail oynayacak, Burak oynayacak. Şu var tabii, tecrübeli kaleci liglerde her zaman önde oluyor. Alişan'ı görüyoruz, abilik yapıyor, saygı sevgi çerçevesinde küçüğünü biliyor, büyüğünü biliyor. Onun için Alişan'ı da örnek alacaklar ve böylece bir gelişim dahilinde devam edecekler. Altyapılar çok önemli, bakın Beşiktaş'ta, Galatasaray'da, Trabzonspor'da Bursaspor'da hep altyapıdan genç kaleciler çıktı. Yani çıkıyor kaleciler çıkmıyor değil ama bizim gereken ilgiyi göstermemiz gerekiyor." diye konuştu.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
şerif 5 yıl önce

GÜZEL YATIRIM.BUNDAN SONRA DAHA ÇOK ALT YAPIYA ÖNEM VEREN KULÜPLER AYAKTA KALACAK.YÖNETİMİ VE TEKNİK HEYETİ TEBRİK EDİYORUM BAŞARILAR DİLİYORUM.

Avatar
Kurukafalar 5 yıl önce

Çocuklar kaleci olmuş halen daha doktor öğretmen diyor 17 yaşındaki çocuk kaleci yetişmiş ne mühendisi öğretmeni belli ki hoca bunlarda gelecek yok dior öğretmen olsunlar dior ayıb edior

Avatar
abdullah güler 5 yıl önce

Birçok kaleci antrenörü gördük bu memlekette. İlk defa böyle yakın ve özel ilgi ile altyapı oyuncularını çalıştıran bir hoca dikkatimi çekti. İnşAllah böyle devam eder.