İçten fethedilen kale: Bayburtspor

Türk futbolunda mali açıdan zayıf kulüpler, içten fethedilen kalelerden farksız ise Bayburtspor için bundan tam 26 yıl önce yaşananlar da bunun en bariz örneğiydi.

İçten fethedilen kale: Bayburtspor
Bayburt Postası - Türk futbolunda mali açıdan zayıf kulüpler, içten fethedilen kalelerden farksız ise Bayburtspor için bundan tam 26 yıl önce yaşananlar da bunun en bariz örneğiydi. Bir önceki sezon uğradığı haksızlık nedeniyle mahkeme kararıyla geri döndüğü ligde bu defa -şerhsiz- kalmak isteyen sarı-siyahlılara, Türk futbolunda dönüp duran kirli oyunlar müsaade etmedi.

O dönem hem sportif hem de kurumsal açıdan büyük bir hedefi olmasına rağmen mali açıdan zayıf kulüpler için Türk futbolunun cenderesi haline gelen şikeye karşı mücadele etmek zorunda kalan Bayburtspor, 1986-1987 sezonunun ardından hedefini taşımak istediği bir sonraki sezon yine benzer nedenlerden dolayı küme düşmekten kurtulamadı.

***

Tarih 10 Nisan… 1987-1988 sezonu… Bayburtspor, Niğde deplasmanında… Geride bıraktığı 26 haftada 4 galibiyet, 13 mağlubiyet ve 9 beraberlik alabilen sarı siyahlılar, son 10 maçtır galibiyet yüzü görmediği ligde kalan 8 maçını da galibiyetle tamamlamayı hedefliyordu. 27. hafta ise çıkış noktasıydı… Bir başka deyişle koca bir sezonun kırılma anıydı!

Niğdespor karşısında ilk yarıyı 0-1 önde kapatan sarı siyahlılar, 45 dakika daha canlı tutabildiği umutlarını kalan 45 dakikalık sürede de koruyup son haftaya kadar taşımak istiyordu.

Her iki takımın da maçı mutlaka kazanması gerekiyor. İlk yarı çok iyi oynayan Bayburtspor devreyi 1-0 önde kapatıp soyunma odasına girerken, kimsenin anlam veremediği bir tartışma başlıyor. Tartışma soyunma odasında büyüyerek devam ediyor. Defans hattındaki bir futbolcuyla forvet hattındaki başka bir futbolcunun arasında yaşanan arbede, maçın ikinci yarısına damga vurdu.

İlk yarı harikalar yaratan ve rakibin yüzde yüzlük gol pozisyonlarına set vuran defans oyuncusu topsuz alanda inanılmaz bir faul yapıyor. Herkes şokta… Maçın hakemi Turgut Odabaş, penaltı noktasını gösteriyor. Penaltı atışıyla gelen bu golün ardından maçı mutlaka kazanması gereken ev sahibi takım Niğdespor 1-1’den sonra baskısını daha da artırdı. İlk 45 dakikada öne geçtiği karşılaşmada rakibinin baskısına daha fazla dayanamayan sarı siyahlılar, kalesinde 1 gol daha görüyor. Bayburtspor’un tüm umutları, bu golle Niğde 5 Şubat Stadı’na gömüldü.

Karşılaşma 2-1 Niğdespor’un galibiyeti ile sonuçlanmıştı. Ligin bitimine henüz 7 hafta vardı ama Niğdespor karşılaşmasının sonucu, Bayburtspor’un iki sezon üst üste mücadele ettiği 2. Lig macerasının sona erdiği anlamına geliyordu...

***


1987-1988 sezonunun son haftaları, sarı siyahlı takım için filmlere konu olacak bir senaryonun sonuydu… Büyük emeklerle kurulan takımlarının yine şaibeli bir şekilde ligden düştüğünü canhıraş bir şekilde sarı siyahlı takıma gönül veren herkes hissetse de kimse bir şey söyleyemiyordu... Bir önceki sezon benzer bir senaryo yaşanmış ve 2. Lig’de kalabilme mücadelesi mahkeme kapılarında kazanılmıştı… Ama bu defa kent genelinde herkes üzgün, herkes şaşkın, herkes yorgundu artık... Kale içten fethedilmişti ve bu defa gerçekten yapacak hiçbir şey yoktu…

***

Niğdespor maçının devre arasında yaşanan o iki futbolcunun tartışması ne anlama mı geliyordu? Maç bittikten sonra bu iki futbolcu da soyunma odasına bile girmeden stadı terk etti. Ligin bitimine 7 hafta kala ise bir daha kulübe dahi uğramadılar!


İlgili haber:



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
bayburtlu salih 10 yıl önce

Ayni sezondu defans oyuncusu osman'a Bayburtlu kalecimiz vardi adini unuttum , kendi evimizdeki bir macta seyirci onunde tokat atma olayi vardi ? demekki parasizlik olunca takimda disiplinde olmuyor. Hayat heralanda disiplin ister