Gururumuz olimpiyat kadrosunda!

22. Kış Olimpiyatları’nda Türkiye’yi Emre Şimşek temsil edecek.

Gururumuz olimpiyat kadrosunda!
Bayburt Postası - 22. Kış Olimpiyatları’nda Türkiye’yi Emre Şimşek temsil edecek. Kış Olimpiyatları için milli takımının en güçlü adayı olmasına rağmen Avusturya kampında yaşadığı sakatlık nedeniyle Soçi’ye gitmesi tehlikeye giren milli sporcu Emre Şimşek, kısa sürede sakatlığını atlattı ve olimpiyatlara katılacak tek sporcu olarak seçilmeyi başardı.

7-23 Şubat 2014 tarihleri arasında Rusya'nın Soçi şehrinde düzenlenecek olan olimpiyatlara Türkiye'den katılacak olan milli sporcu açıklandı. Açıklama Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık’tan geldi. Ayık, Bayburt Postası’na yaptığı açıklamada, 22. Kış Olimpiyatları’nda erkeklerde Emre Şimşek, bayanlarda ise Tuğba Kocaağa’nın Türk Milli Takımı’nı temsil edeceğini söyledi.

Olimpiyatlarda Türkiye adına hayırlı sonuçlar alınacağına inandığını söyleyen Ayık, “Sporcularımız Emre Şimşek ve Tuğba Kocaağa'ya güveniyoruz. Hayırlı sonuçlar alacağımızı düşünüyor, başarılar diliyorum” dedi.

Türkiye Kayak Federasyonu tarafından yapılan açıklamanın ardından milli sporcu Emre Şimşek de bir açıklamada bulundu. Bayanlarda Tuğba Kocaağa'ın da katılacağı olimpiyatlarda milli takım kadrosuna seçilmesinin Bayburt kayak sporu açısından çok önemli olduğunu, “Dursun Bozkurt’un ardından bir Bayburtlu olarak olimpiyatlara katılacak olmaktan mutluluk duyuyorum” şeklindeki sözleriyle ifade eden Şimşek, “Yıllar sonra Dursun Bozkurt’un tekrardan canlandırdığı kayak kulübünün bir öğrencisi olarak bu hakkı kazanmakta ayrı bir anlam katıyor” dedi.

Açıklamasında, sporculuk kariyerinde kendisine destek olanlara da teşekkür eden Şimşek, şöyle konuştu:

“Ben yıllar sonra Bayburt’ta kayağı yeniden canlandıran Dursun Bozkurt’a Allah’tan rahmet diliyorum. Bizden desteklerini esirgemeyen dönemin Gençlik Spor İl Müdürü Kemal Köprücü’ye, yine Dursun Bozkurt’un ekibinde bulunan ve benim kayağa başlamamda vesile olan, desteklerini esirgemeyen babam İsmail Şimşek’e teşekkür ediyorum. O dönemdeki tüm arkadaşlara ve büyüklerime teşekkür ediyorum. Yine Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık’a, 1 yıldır bana destek sunan Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, Erciyes Üniversitesi Beden Eğitim Spor Yüksek Okulu’na ve tüm milli takım hocalarıma da ayrıca teşekkür ediyorum”

66 yıl sonra bir ilk!


Öte yandan Emre Şimşek kayak sporunda hem Türkiye'nin hem de Bayburt'un tarihine geçmeye hazırlanıyor. Türkiye’nin 78 yıllık kış olimpiyatları macerasının alp disiplini kategorisindeki 40 elit sporcudan biri olarak tarihe geçecek olan Bayburtlu milli sporcu, Bayburt kayak sporu adına ise uzun yıllar sonra bir ilke imza atacak.
 
Alp disiplini kategorisinde Türkiye’nin ilk kez katıldığı 1948-Saınt Morızt-İsviçre Kış Olimpiyatları’nda milli takımı aralarında Bayburtlu Milli ve Olimpik sporcu Dursun Bozkurt’un da bulunduğu 6 kişilik kafile temsil etmişti. Tam 66 yıl önce Türkiye adına Bayburtlu sporcu Dursun Bozkurt’la başlayan olimpiyat macerası, son yılların pistlere damgasını vuran ve 4 yıl üst üste Türkiye Şampiyonluğu’na adeta ambargo koyan bir başka Bayburtlu Emre Şimşek’le devam edecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Melek Canan Duran 10 yıl önce

Tebrikler hocam başarılarınızın devamını dilerim. Öğrencileriniz olarak dualarımızdasınız. ALLAH yar ve yardımcınız olsun.

Avatar
Fatih Göktürk 10 yıl önce

Ne mutlu sana.. Ne mutlu bize.. Başarılar Emre..Allah gücünü attırsın inşallah...

Avatar
Fatih 10 yıl önce

Tebrikler Emre... Bu gururu başta ailen olmak üzere tüm Bayburtlulara yaşattığın için teşekkürler...

Avatar
Semavi 10 yıl önce

Bayburt kayak sporunu 66 yıl sonra zirveye çıkaran Emre kardeşimi tebrik ediyorum. Gurur duyduk ve en az kendisi kadar mutlu olduk.

Avatar
Burhan 10 yıl önce

A-z,ye kadar bütün değerler bayburt'ta var. yeterki birlik ve beraberlik olsun. inşallah
bayburt sesini dünyaya tanıtacak gibi gözüküyor. allah yar ve yardımcısı olsun, sevgili emre'ye

Avatar
Doğan 10 yıl önce

Tebrik ediyorum kardeşim, Bayburt'un ve Türkiye'nin gururu olduğun için bizde seninle gurur duyuyoruz Allah utandırmasın, başarılar diliyorum...

Avatar
Uygun Talipoğlu 10 yıl önce

Bayburt dünya sıralamasından, örnekler "boks---müze---kayak---kale---sarnıç---vb. yakın zamanda haberlerde, artık bayburt açılıma gidiyor, başarılar.

"dünyada yaklaşık resmi olmayan rakamlara göre 5 milyon bayburtlu vardır."(basından)

Avatar
Gürsel Karapınar 10 yıl önce

Tebrik eder. Başarılarının devamını dilerim.....