Gurbette "yeni şampiyon" belli oldu

Bayburt Kültür ve Yardım Derneği tarafından organize edilen Köylerarası Futbol Turnuvası'nın 15. yıl şampiyonu belli oldu.

Gurbette "yeni şampiyon" belli oldu
Bayburt Postası - Bayburt Kültür ve Yardım Derneği tarafından organize edilen Köylerarası Futbol Turnuvası'nın 15. yıl şampiyonu belli oldu. Çekişmeli geçen final karşılaşmasında Konursuspor'u tek golle geçen Helvaspor, organizasyonun son şampiyonu oldu. 

Haber ve Fotoğraflar: Selahattin Ekrekli 



Bahçelievler'de gerçekleşen final programı ise renkli görüntülere sahne oldu.

Milli futbolcu Umut Bulut'un renk kattığı program Bayburtlu Muhsin, Devran ve Sehlan Burak'ın birlikte söylediği türkülerle başladı.

Alaattin Altuntaş'ın sunduğu final programında Bayburt Kültür ve Yardım Derneği Genel Başkanı Faruk Kılıçaslan, Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu ve Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş birer konuşma yaptı. Turnuvanın önemine ve yaşattığı coşkuya değinen Kılıçaslan, katılımcı köy derneklerine ve spor komisyonuna teşekkür etti.

Konursu ve Helva'yı karşı karşıya getiren final maçının başlama vuruşunu protokol ve milli futbolcu Umut Bulut birlikte yaptı.

Türkiye Futbol Federasyonu hakemlerinden Şenol Susam, Nihat Apaydın ve bayan hakem Ceylan Ateş'in yönettiği maçta, Helvaspor 41. Dakikada Oğuz İpek'in ayağından kazandığı şık golle rakibi Konursuspor'u 1-0 geçerek, turnuvanın şampiyonu oldu.

Erol Atasoy'un sunumu ve Esen Bayburtspor Başkanı Turan Yılmaz'ın yorumları eşliğinde Vizyon Türk TV ekranlarından canlı yayınlanan karşılaşma, kupa töreni ile son buldu.

Turnuvada ilk 4 şöyle oluştu: 

1. Helva
2. Konursu
3. Güneşli
4. Sakızlı

Turnuvanın en centilmen takımı: Karayaşmak
Turnuvanın en başarılı anrenörü: Necati Elmalı (Helva) 
Gol Krallığı: Ercan Demir (6 Gol, Sakızlı) ve Hatem Güzel (6 Gol, Helva)

Turnuva sonunda şampiyona kupasını Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş ve Bayburt Kültür Yardım Derneği Başkanı Faruk Kılıçaslan birlikte verdi. Turnuva, Helvalı sporcuların şampiyonluk kutlamaları eşliğinde sona erdi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.