'Gurbet Kupası'nın 17. şampiyonu Sakızlı oldu

Türkiye'nin ilk hemşeri cemiyeti olan ve 69. yılını kutlayan Bayburt Kültür ve Yardım Derneği, geleneksel hale dönüştürdüğü futbol turnuvasının 2017 finalinin heyecanını yaşadı...

'Gurbet Kupası'nın 17. şampiyonu Sakızlı oldu
Bayburt Postası - Türkiye'nin ilk hemşeri cemiyeti olan ve 69. yılını kutlayan Bayburt Kültür ve Yardım Derneği, geleneksel hale dönüştürdüğü futbol turnuvasının 2017 finalinin heyecanını yaşadı. 17. Köyler Arası Futbol Turnuvası'nda finale yükselen Sakızlı ve Bayrampaşa köy derneği futbol takımları kupaya uzanmak için Bağcılar Stadı'nda karşı karşıya geldi. 90 dakika sonunda 17. yılın şampiyonu Sakızlı oldu.

Anadolu Dernek TV'den canlı olarak yayınlanan final heyecanında ikincilik kupasını Bayrampaşa, üçüncülük kupasını ise Saraycık Köyü futbol takımı kaldırdı.


Tribünleri dolduran Bayburtlulara ve turnuvaya katılım sağlayan derneklere teşekkür eden Bayburt Kültür ve Yardım Derneği Genel Başkanı Faruk Kılıçaslan, turnuvanın her yıl ruhuna uygun şekilde büyüyerek devam edeceğini söyledi. Kılıçasaslan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu yıl turnuvamızın 17.sini gerçekleştirdik. Turnuvamıza bu yıl 14 köy derneğimiz katıldı. Turnuvamız spor ahlakı ve ruhuna uygun bir şekilde centilmence geçti. Turnuvamızın amaçlarından biri de gençlerimiz ve hemşerilerimizin kaynaşması. Gördüğümüz bu tablo turnuvamızın amacına ulaştığını söylüyor. Futbol turnuvamız ruhuna uygun bir şekilde devam edecektir. 2001 yılında başlayan bu organizasyona emek veren tüm dernek başkan ve yönetimlerine teşekkür ediyorum."

Bayburt Milletvekili Doç. Dr Şahap Kavcıoğlu, Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, Bayburt Vakfı Başkanı Nusret Parıldar, dernek eski genel başkanları Abdurrahman Polattimur ve Hayrettin Altuncu'nun da katıldığı final programı madalya ve kupa töreni ile son buldu.

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.