Gözgeç ve Akagündüz'den forma açıklaması

Gözgeç ve Akagündüz'den forma açıklaması
Bayburt Postası - Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, Rio Olimpiyatları’nda sporcuların formalarında ’formada ay-yıldızı unuttular’ şeklindeki haberlere cevap verdi.

Gözgeç, yaptığı yazılı açıklamada, haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirterek, "Maalesef dünyanın en büyük spor markalarından biri ile Dünya Boks Birliği (AIBA) arasında formalar konusunda bir anlaşmazlık oldu. Son anda meydana gelen bu değişiklik nedeniyle birçok ülkenin sporcusu kendi forması ile değil, AIBA tarafından son anda verilen atletlerle ringe çıkmak zorunda kaldı" dedi.

Başkan Gözgeç, dün ringe çıkan milli boksörümüz Onur Şipal’in maçının ardından sosyal medyada ve bazı haber sitelerinde formayla ilgili çeşitli iddiaların yer aldığını hatırlatarak, Adidas’ın ürünlerinde yer alan 3 çizginin AIBA tarafından onaylanmadığını açıkladı.

AIBA tarafından alınan bu kararın maçların hemen öncesinde olduğuna dikkat çeken Gözgeç, “AIBA bir değişiklik yaptığı zaman o kuralın esnemesi, uygulanmaması gibi bir şey söz konusu olmuyor. Formalardaki yapılan değişikliği bizler de son anda öğrendik. AIBA, ringe çıkacak boksörlere kendisi atlet verdi. Sadece bizim değil, Azerbaycan’dan İngiltere’ye kadar çok sayıda takımın ringe çıktığı giysilerde ülke isimleri ve bayrakları yer almadı. Bazı medya çevrelerince böyle bir kıyafetin bizim kendi inisiyatifimiz olarak lanse edilmesini kabul etmemiz mümkün değil. Rio’da mücadele eden herkes burada ay-yıldızlı bayrağı temsil etmenin onurunu yaşıyor. Kamuoyunun, bu tür kasıtlı haberlere itibar etmemesini önemle rica ediyoruz” şeklinde konuştu.

Bayburt Boks İl Temsilcisi Ertuğrul Akagündüz'den de konuyla ilgili açıklama geldi. Onur Şipal ile ilgili ulusal basında çıkan haberlere tepki gösteren Akagündüz, Şipal’in formasında Türk bayrağı ve sırtında "TUR" ifadesini taşımaması konusuna açıklık getirdiği açıklamada, “Sporcumuzun milli duygusunu, bayrak ve vatan sevgisini böyle kirli oyunlarla kimse lekeleyemez” dedi.

2016 Rio Olimpiyatları’nda 69 kiloda ringe çıkan ve ilk maçında olimpiyatlara veda eden Onur Şipal ile ilgili ulusal basında çıkan haberlere Bayburt Boks İl Temsilcisi Ertuğrul Akagündüz, forma kargaşasının AIBA’nın kuralları gereği gerçekleştiğini söyledi.

Akagündüz şu açıklamayı yaptı:

“Boks Federasyonu tarafından olimpiyatlar için hazırlanan formamız ve şortumuz AIBA tarafından çizgili olduğu için kabul edilmedi. Bu durum bize maç esnasında bildirildi. Ve AIBA tarafından verilen forma ve şortla maça çıktık. Bu duruma mecbur kaldık. Federasyonumuzun ve sporcumuzun milli duygusu, vatan ve  bayrak sevgisi böyle kirli oyunlara alet edilemez. Spor camiası başta olmak, kamuoyunu saygıyla duyurulur.” 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.