Görkemli şölene hazır olun

Bu yıl 648.'si yapılacak olan  Tarihi "Kırkpınar Güreşleri", 3 Temmuz 2009 Cuma günü Sarayiçi mevkiindeki "Sarayiçi Er Meydanı"nda başlayacak. 3 gün sürecek olan Tarihi Kırkpınar Güreşleri yine her yıl olduğu gibi Kaleiçi semtindeki, Adalı Halil ve Kara Emin pehlivanların kabirlerinin bulunduğu pehlivanlar mezarlığına yapılacak ziyaretler sonrasında görkemli bir törenle başlayacak. Tarihi Kırkpınar Güreşlerine 1991 – 1992 ve 1993 yıllarında 3 yıl peşpeşe Ağa’lık yaparak göğsümüzü kabartan hemşerimiz Alper Yazoğlu, 2008 yılında düzenlenen Kırkpınar Sempozyumu’na konuşmacı olarak katılmış, burada bir sunum gerçekleştirmiştir. Eski Kırkpınar Ağası ve Kırkpınar Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği Başkanı olan Alper Yazoğlu, bu sunumda Kırkpınar güreşleri tarihinde ağaların yerinin çok önemli olduğunu belirterek, bir dönem Kırkpınar güreşlerinin ağalar tarafından düzenlendiğini söyledi.

Görkemli şölene hazır olun

Görkemli şölene hazır olunBu yıl 648.'si yapılacak olan  Tarihi "Kırkpınar Güreşleri", 3 Temmuz 2009 Cuma günü Sarayiçi mevkiindeki "Sarayiçi Er Meydanı"nda başlayacak. 3 gün sürecek olan Tarihi Kırkpınar Güreşleri yine her yıl olduğu gibi Kaleiçi semtindeki, Adalı Halil ve Kara Emin pehlivanların kabirlerinin bulunduğu pehlivanlar mezarlığına yapılacak ziyaretler sonrasında görkemli bir törenle başlayacak. Tarihi Kırkpınar Güreşlerine 1991 – 1992 ve 1993 yıllarında 3 yıl peşpeşe Ağa’lık yaparak göğsümüzü kabartan hemşerimiz Alper Yazoğlu, 2008 yılında düzenlenen Kırkpınar Sempozyumu’na konuşmacı olarak katılmış, burada bir sunum gerçekleştirmiştir. Eski Kırkpınar Ağası ve Kırkpınar Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği Başkanı olan Alper Yazoğlu, bu sunumda Kırkpınar güreşleri tarihinde ağaların yerinin çok önemli olduğunu belirterek, bir dönem Kırkpınar güreşlerinin ağalar tarafından düzenlendiğini söyledi.

1991 – 1992 ve 1993 Yılları Kırkpınar Ağası Alper YazoğluAğaların hiçbir zaman karşılık beklemeden çalıştıklarını anlatan Yazoğlu, ''Kırkpınar tarihi boyunca ağalar karşılıksız yedirip içiren, evinde misafir ağırlayan, Türk konukseverliğini yaşatan sembol bir kişiliktir. Yöremizde şu söz çok geçerlidir. Ağalık verme ile, beylik kalma ile efendilik ise sülaleden gelir'' dedi.

648. Tarihi Kırkpınar Güreşleri arafesinde, işte o konuşma metni:

Kırkpınar Güreşleri ve “Ağa”lık Kurumu

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.