Gençosman'ın yeni 'Namlı'sı

Türk futbolunun Evliya Çelebi’si diyorlar onun için... Kolay değil... 10 yılı Süper Lig kariyeri olmak üzere tam 20 yıl Türkiye'nin profesyonel futbol liglerinde top koşturdu... Galatasaray ve Trabzonspor gibi Süper Lig devlerinin de bulunduğu 17 profesyonel takımın formasını terletti.

Gençosman'ın yeni 'Namlı'sı

Bayburt Postası - Türk futbolunun Evliya Çelebi’si diyorlar onun için... Kolay değil... 10 yılı Süper Lig kariyeri olmak üzere tam 20 yıl Türkiye'nin profesyonel futbol liglerinde top koşturdu... Galatasaray ve Trabzonspor gibi Süper Lig devlerinin de bulunduğu 17 profesyonel takımın formasını terletti.

Avrupa arenasında UEFA Kupası'nda takımıyla 3. turu gördü...  Soyadı gibi birçok Anadolu kulübünün kült ismi haline gelen ve gittiği her kulüp taraftarının gönlünde taht kuran Erhan Namlı'nın son durağı ise Bayburt oldu...

Bu sezon Bayburt ve Bayburtlu'nun profesyonel lig hasretine son vermek için mücadele eden Bayburt Grup Özel İdare Gençlikspor'un kadrosuna kattığı en önemli yıldızlardan biri olan 39 yaşındaki Erhan Namlı, yaşına rağmen performansıyla şimdiden taraftarın gönlünü fethetti.

1974 doğumlu Erhan Namlı, futbola Ankara Demirspor’da başladı. 1993 yılında 3. Lig’de mücadele eden Ankara Demirspor’un kadrosunda yer alan Erhan Namlı, o sezon Türkiye Kupası’nda tur arayan takımıyla profesyonel olarak ilk kez sahalara adım attı. Futboluyla dikkat çeken ve bugünkü adıyla Süper Lig takımlarının takibine düşen yıldız oyuncu, 1995’de Vanspor’a transfer oldu. Süper Lig kariyerine Vanspor’un Galatasaray’a karşı oynadığı maçla başladı. O sezon kümede kalma mücadelesi veren takımının en iyilerinden biri olarak göze çarpan Erhan Namlı’nın bir sonraki durağı Denizlispor oldu. 1996-1997 ve 1997-1998 sezonlarının ardından Gaziantepspor’a geçtikten sonra 2000 yılına kadar 68 maçta görev alan Erhan Namlı, 2001-2002 sezonunda Trabzonspor’un en önemli transferlerinden biri oldu. Bordo mavili takımda tam 37 maçta görev aldı.

Kariyerinin en parlak yıllarını yaşadığı Süper Lig devi Trabzonspor’dan, bir başka dev Galatasaray’a geçen Erhan Namlı, Mircea Lucescu yönetimindeki sarı-kırmızıların şampiyon olduğu kadroya dahil olurken, Sergen Yalçın, Hasan Şaş, Ümit Karan gibi yıldızların bulunduğu ilk 11’de kendine çok fazla yer bulamadı. Aynı sezon Çaykur Rizespor’a ardından 2002-2003’te SB Elazığspor, 2003-2004’te ise Gaziantepspor’a geçti. Süper Lig’de tam 254 maçta sahaya çıkan Erhan Namlı, defansif ortasaha pozisyonunda oynamasına rağmen 13 gole imza attı.

Süper Lig kariyerinin ardından yaşına rağmen Anadolu kulüplerinin vazgeçilmezi olan emektar futbolcu, 2005 yılından itibaren 2. Lig’de futbol hayatına devam etti. 2005-2006 sezonunda transfer olduğu Karşıyaka’dan sonra 8 yıl içinde Boluspor, Eskişehir, Şanlıurfaspor, Adana Demirspor, Çankırıspor, İstanbulspor, Turgutluspor, Pendikspor ve Bozüyükspor’un en önemli transferlerinden biri olarak gittiği her takımda bir kült haline gelen Erhan Namlı, son olarak Bayburt Grup Özel İdare Gençlikspor’a imza attı.

BAL Ligi tarihinin en flaş transferi

2013- 2014 sezonu öncesi Bayburt’un profesyonel lig hasretine son vermek isteyen Bayburt Grup Özel İdare Gençlikspor, sezonun ilk transferi olarak Erhan Namlı’yı duyurmuştu. Bir zamanlar Türk futbolunun önemli isimlerinden biri olan yıldız futbolcuyu renklerine bağlayarak, bu sezon BAL Ligi transfer sezonunun bombasını patlatan sarı lacivertliler, aynı zamanda BAL Ligi tarihinin en flaş transferini gerçekleştirdi.

Geçtiğimiz sezon BAL Ligi’nde şampiyonluk için mücadele eden ve iddiasını son haftalara kadar devam ettiren sarı lacivertliler bu sezon takımı Teknik Direktör Bülent Topuzoğlu’na emanet ederken, tecrübeli isim Erhan Namlı’yı da kadrosuna kattı. Bu sezon 1’i Türkiye Kupası olmak üzere 5 maçta takımının kaptanı olarak sahaya çıkan emektar futbolcu uzun yıllar sonra Bayburt’un efsane takımı Bayburtspor taraftar gruplarının da gönlünü fetheden isim oldu.

Şampiyonluk gelirse, seneye yok!

Öte yandan, BAL Ligi temsilcimiz Bayburt Grup Özel İdare Gençlikspor, 3. Ligi hedeflediği BAL Ligi'nde şampiyonluğa ulaşırsa Erhan Namlı seneye sarı lacivertli takımdan ayrılmak zorunda kalacak. TFF’nin 2008 yılında 30 yaşın üzerindeki futbolcuların 3.Lig’de oynamasını yasaklayan talimatına göre Erhan Namlı seneye Bayburt Grup Özel İdare Gençlikspor’da olmayacak.

Tüm hesaplarını 3. Lig üzerine kuran ve geçtiğimiz sezon yaşanan hayal kırıklığının ardından bu sezon mutlak şampiyonluk hedefleyen sarı lacivertliler, hedefine ulaşırsa takımdaki birçok futbolcuyla olduğu gibi futbol hayatına devam etmek istediği takdirde Erhan Namlı ile de yollarını ayırmak zorunda kalacak. TFF'nin tepki gören bu düzenlemesi olmasaydı, Erhan Namlı, yaşına rağmen ortaya koyduğu performansıyla, sarı lacivertlilerin şampiyonluk halinde 3. Lig için kuracağı kadro için de en ideal isimlerden biri olacaktı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.