Gençosman'da zafer: Temsilcimiz devlerin arasında!

Bayburt Grup Özel İdare Gençlikspor, kupada devlerin arasında!

Gençosman'da zafer: Temsilcimiz devlerin arasında!
Bayburt Postası - Bayburt Grup Özel İdare Gençlikspor tarihi bir başarıya imza attı. Ziraat Türkiye Kupası 3. turunda PTT 1. Lig takımı Bucaspor’u penaltı atışlarında geçen temsilcimiz gruplara yükseldi. 39. dakikada Ahmet Kaan Ergün’ün kırmızı kart görmesiyle birlikte 80 dakika 10 kişi mücadele eden temsilcimiz penaltı atışlarında Bucaspor’u 7-6 yenmeyi başardı.

Takımın tamamının en üst düzeyde performans gösterdiği karşılaşmaya damga vuran isimler Kazım ve Selçuk oldu. Ceza sahası dışında aynı noktadan kazanılan 2 serbest vuruşu gole çeviren kaptan Kazım Şeker galibiyete büyük katkı sunarken, kaleci Selçuk Aslan da yaptığı kurtarışlarla  yıldızlaşan isim oldu.



Gençosman Stadyumu’nda saat 13.00’te başlayan maça taraftarlar yoğun ilgi gösterdi. Giresun Bölgesi hakemi Halil Sayın’ın yönettiği maç karşılıklı ataklarla başladı. Temsilcimizin dakikalar ilerledikçe oyundaki üstünlüğünü hissettirdiği maçta ilk gol 15. dakikada geldi. Bir pozisyon sonrası ceza sahası dışında kazanılan serbest vuruşta topun başına gele Kazım Şeker, orta yapar gibi vurduğu topu kaleci Ömer'in boş bıraktığı köşeden ağlarla buluşturdu:1-0

Taraftarların gol sevincini yaşadığı dakikalarda Bucaspor beraberlik golünü penaltıdan buldu. Ceza sahası içinde yaşanan bir pozisyonda kaleci Selçuk’un rakip futbolcuya müdahalesi sonrası hakem penaltı noktasını gösterdi. Kaleci Selçuk’un sarı gördüğü pozisyonda topu ağlarla buluşturan isim İskender oldu: 1-1

Beraberliğin ardından atak futbolunu sürdüren temsilcimiz 39. dakikada hiç hesapta olmayan bir kırmızı kart gördü. 39. dakikada rakibe yapılan hareketi faul olarak değerlendiren ve sarı kart gösteren hakeme itiraz eden Ahmet Kaan Ergün çift sarı karttan kırmızı kart oyun dışı kaldı.

Taraftarların hakeme tepki gösterdiği dakikalarda 10 kişi kalan temsilcimiz 43. dakikada ilk golün aynısını adeta yeniden izledi. Ceza sahası dışında sol taraftan ilk golün atıldığı noktanın aynı hizasında, bu defa sağında kazanılan serbest vuruşta Kazım Şeker topu yine aynı noktaya gönderdi ve takımını 2-1 öne geçiren golü attı: 2-1

İlk yarısı temsilcimizin üstünlüğüyle tamamlanan maçın ikinci yarısına rakip Bucaspor daha atak başladı. Üst üste gol pozisyonuna giren Bucaspor ikinci gez beraberliği sağladığı golü 53. Dakikada buldu. İlk yarıda penaltı atışını gole çeviren İskender ceza sahası içinde yaşanan karambolda topu ikinci kez ağlarla buluşturdu: 2-2

90 dakika boyunca verdiği kararlarla maçı izleyenler tarafından büyük tepki toplayan hakem Halil Sayın 72. dakikada Bucaspor lehine ikinci kez penaltı noktasını gösterdi. Penaltı atışında bu kez  Selçuk Aslan gole izin vermedi ve topu köşeden çıkardı.

90+8 dakikası 2-2 sonuçla tamamlanan maçın 30 dakikalık uzatma süresinde de skor değişmeyince penaltı atışlarına geçildi.

Selçuk ‘Aslan’ gibiydi

Kazım Şeker, Hüseyin Emre Durmuş, Muhammet Emin Kuşkulu, Elçin Ilgaz, Coşkun Kılıç’ın topu ağlarla buluşturduğu penaltı atışlarında İbrahim Kongur’un vuruşu direğe vurup kalecini önüne düşerken, kaleci Selçuk Aslan da çok iyi olduğu maçta bir penaltı daha çıkardı. Bucaspor’un bir penaltısı ise direğe çarpıp dışarı çıktı.

Sevinç görülmeye değerdi


Son penaltının ardından tüm futbolcuların taraftara koştuğu maçta uzun süre ‘Sarı-Siyah Şampiyon Bayburtspor’ sloganları atıldı. Başkan Hikmet Şentürk’ün sarı siya bayrağı eline alarak uzun süre salladığı zafer sevici görüntülerinde futbolcular taraftarların tezahüratlarına eşlik etti.

Gözyaşlarını tutamadı

Son haftalarda gösterdiği performansıyla taraftardan tepki toplayan kaleci Selçuk Aslan kalesinde devleştiği kupa zaferi sonrasında taraftarın Kazım Şeker’le birlikte en çok alkışladığı isim oldu. Penaltı atışları öncesinde taraftarın tribüne çağırarak alkışladığı Selçuk Aslan maç bitiminde gözyaşlarını tutamadı. Kaleci Selçuk’u tribüne yeniden çağıran Forza Gadalar taraftar grubu uzun süre alkışladı.

Türkiye Kupası'nda gruplara kalan 32 takımdan biri olan temsilcimizin rakipleri 7 Kasım 2014 Cuma günü yapılacak olan kura çekiminin ardından belli olacak.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
alim pamuk 9 yıl önce

Bayburt bayburt olali boyle sevinc yasamamisti helal olsun size arkabaslar

Avatar
taraftar 9 yıl önce

yahu şu takımın adını ALLAH aşkına değişin....a şindi tv den haber veriyor biri bilmem ne diyor diğeri bilmem ne.......BAYBURTSPOR desek ne olur?

Avatar
Mehmet Öksüzer 9 yıl önce

Muhteşem bir zaferdi. Emeği geçen herkese binlerce teşekkürler. Bu gururu bizlere yaşatan futbolcusundan malzemecisine, yöneticisinden taraftarına kadar herkesi tebrik ediyorum. Şen Ol Bayburt Şen Ol...

Avatar
Cengaver 9 yıl önce

Bayburtspor 17 Aralık'ta destan yazıp FB maçını alabilir, buna inanırım, ama tarihte en önemli hadiseler sıralamasında birincilik tahtına oturamaz. Çünkü o taht çoktan doldu...