Gençosman'daki olaylar sokağa da taştı

Spor Toto 3. Lig 3. Grup'ta Bayburt Grup Özel İdare-Büyükşehir Belediye Erzurumspor maçı sonrasında olaylar çıktı.

Gençosman'daki olaylar sokağa da taştı
Spor Toto 3. Lig 3. Grup'ta Bayburt Grup Özel İdare-Büyükşehir Belediye Erzurumspor maçı sonrasında olaylar çıktı. Genç Osman Stadı'nda oynanan ve Büyükşehir Belediye Erzurumspor'un 1-0 üstünlüğü ile sona eren maçın bitimiyle birlikte Büyükşehir Belediye Erzurumsporlu oyuncu ve taraftarların küfürlü tezahüratı ile bazı hareketlerine Bayburt Grup Özel İdareli taraftarlar tepki gösterdi.

Karşılıklı küfürleşmelerin ardından olayların saha dışına yansıması üzerine stat çevresine çok sayıda çevik kuvvet ve polis ekipleri sevk edildi. Olayların büyümesi ile güvenlik güçleri biber gazı ve cop kullanarak ev sahibi takım taraftarlarını stat çevresinden uzaklaştırmak istedi. Güvenlik güçlerinin biber gazı ve güç kullanmasına tepki gösteren Bayburt Grup Özel İdareli taraftarları, polise taş attı.

Olay yerine gelen İl Emniyet Müdürü İsa Bülent Kaya, megafonla gruba seslenerek olayları büyütmeden dağılmalarını istedi. Emniyet müdürü Kaya'nın "dağılın" çağrısına tepki gösteren bazı taraftarlar, stat yakınında, Erzurum yolu güzergahında bulunan Dede Korkut kavşağını trafiğe kapatarak yoldan geçen 25 plakalı araçlara taş ve sopalarla saldırdı, bu sırada bazı araçlarda maddi hasar meydana geldi.

Maçın bitiş düdüğünün ardından 2 saat süreyle Genç Osman Stadı'nda bekletilen konuk takım sporcu ve taraftarları, çevre güvenliğinin sağlanması ile polis ve jandarma ekiplerinin yoğun güvenlik tedbirleri eşliğinde Bayburt'tan çıkartılarak Erzurum'a götürüldü.
Haber: AA

Olaylar nasıl başladı ve Gençosman Stadı'nda neler yaşandı? İlgili haber:


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
uzaktan futbol 9 yıl önce

bayburt postası yaptıgın haberlere dıkkat et polise kım tas atmıs olayları bızzat uzaktan en ayrıntısına kadar ızledım bayburtlu polıse tepkısını gosterır ama devletın polısıne tas atmazz bayburtlu olarak sızı kınıyorum sıze yakısanı yapınn..

Avatar
erzurum plakalı ama erzurumlu olmayan vatandaş 9 yıl önce

erzurumdan araba aldım ve trabzonda yaptırmaya gittim dönüşte maç yüzünden erzurum plakalı aracım yol kenarındakiler tarafından taşa tutuldu cam çerçeve indirdiler. erzurumlu bile değilim ayrıca. en aşağı 1 tl zararım var. bayburt böyle bir yer olarak aklımda kalacak ve her gördüğümede bu şekilde anlatacağım. dağdaki insanlara kızıyorsunuz ama sizlerdende şehir eşkiyaları onları aratmıyor. çocuklu bir arabayı bile dün maç saatlerinden mahfettiniz. Allah si̇zi̇n cezanizi versi̇n

Avatar
serkan 9 yıl önce

kimse polise taş atmadı yaptığınız habere bakın güvenlik güçlerinin biber gazı ve güç kullanmasına tepki gösteren bayburt grup özel i̇dareli taraftarları, polise taş att yalan haber yok burası bayburt bayburtta polise taş atılmaz dünki maçta emniyettin zaafı vardı o kadar yalan habere hayır

bayburt postası

Avatar
kocayusuf 9 yıl önce

geldiler yendiler gittiler bizde seyrettik nerde bayburdun sahipleri nerde resimlerde pozveren zatlar nerde kaymak yiyenler

Avatar
muhammet uğuz 9 yıl önce

ben bayburt tarftarı arasında maçı izledim düdük çlamadan çıkıp araba doğru erzurum taraftarının olduğu türübün arkasına gittim bide baktımki 3 tane 17 yaşında dığa koca taşları tarfatara atıyor müdahale etmeye çalıştım o arada polisler geldi ne çare onlarada taş attılar ve giderek olaylar çıkan taraftarın taş atmasıyla devam etti ama yazık vAllahi çok yazık böyle olmamalıydı gördümki cahil insan çok o 25 plakalı arçları dağıtan bir iş için erzuruma ne yüzle gelecek