Geleneksel gurbet turnuvası başladı

Bayburt Kültür ve Yardım Derneği'nce düzenlenen köyler arası geleneksel futbol turnuvası başladı.

Geleneksel gurbet turnuvası başladı
Bayburt Postası - Bayburt Kültür ve Yardım Derneği'nce düzenlenen köyler arası geleneksel futbol turnuvası başladı. Bu yıl 16. kez 16 köy takımının katılımıyla gerçekleşen turnuvanın açılış renkli görüntülere sahne oldu.



Bayburt Milletvekili Doç. Dr. Şahap Kavcıoğlu, Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu, Bayburt Kültür ve Yardım Derneği Başkanı Faruk Kılıçaslan, Bayburt Vakfı Başkanı Nusret Parıldar, Bayburt Kültür ve Yardım Derneği eski Başkanı Abdurrahman Polattimur, köy derneklerinden temsilciler ve vatandaşlar katıldı.

Tekirdağ Bayburt Derneği Folklor ekibinin sunduğu gösteri ile başlayan turnuva açılışında bir konuşma yapan Bayburt Milletvekili Doç. Dr. Şahap Kavcıoğlu, birlik ve beraberlik mesajı verdi. Kavcıoğlu, birlik, beraberlik ve kaynaşmanın sağlanması için bu tür turnuvaların önemine vurgu yaparak, Bayburtlular'ın bu yönüyle Türkiye'ye örnek olduğunu kaydetti. Kavcıoığlu, turnuvaya katılan köy takımlarına ve organizasyonu gerçekleştiren Bayburt Kültür ve Yardım Derneği'ne teşekkür etti.

Bayburt Kültür ve Yardım Derneği Başkanı Faruk Kılıçaslan ise, turnuvanın bu yıl 16. kez düzenlendiğini ve gelenekselleştiğini kaydetti. Kılıçaslan, turnuvanın her yıl daha da zenginleştirilerek süreceğini kaydederek, bugüne kadar derneğe emek veren yöneticilere  ve turnuvaya katılan köy derneklerine teşekkür etti.  
3 grupta 16 takımın katılımıyla gerçekleşen turnuva Bayburt Milletvekili Doç. Dr. Şahap Kavcıoğlu'nun başlama vuruşuyla start aldı.

Bahçelievler Kocasinan ve Bağcılar Mahmutbey Stadı'nda oynanan maçlarla ilk hafta sonuçlarıda belli oldu. 

İşte sonuçlar:

A GRUBU
Çiftetaş - Kalecik: 3-2
Petekkaya - Çayıryolu: 1-2
İğdir (Bay)

B GRUBU
Çakırözü - Pınarcık: 2-5
Yoncalı - Güneşli: 4-1
Aşağı Çımağıl - Bayrampaşa: 0-2

C GRUBU
Karayaşmak - Erikdibi: 1-6
Göloba - Ağören: 2-5
Kurbanpınar (Bay)

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.