Futbol terörü, dün akşamı teğet geçti!

Yaşanan gerginlik, Trabzonspor formasıyla Bayburt tribününe giren bir kaç taraftar nedeniyle başladı...

Futbol terörü, dün akşamı teğet geçti!
Bayburt Postası - Önüne geçilemeyen futbol terörü, dün akşam "sarı siyah" renkleri teğet geçti. Yaklaşık 13 bin taraftarla ilk kez girdiğimiz Şükrü Saraçoğlu Stadı'ndan, taraftar sıkıntısı çeken Süper Lig'e selam çaktığımız anlarda yaşanan gerginlik, Trabzonspor ve Galatasaray formasıyla Bayburt tribününe giren bir kaç taraftar nedeniyle başladı. 

Trabzonspor formasıyla tribündeki yerini alan bir taraftar, seremoni sırasında bordo-mavili bayrağı tribün önündeki demirlere astı. Sarı-lacivertli taraftarların bulunduğu tribünden tepkiler yükselirken, stad görevlileri tarafından bayrak kaldırıldı. Bayrak açan taraftar, maç başladığı sırada, Bayburtspor taraftarlarınca uyarıldı ve tribünden uzaklaştırıldı. Daha sonra ise stat güvenliği, taraftarı tribünden çıkardı. 



Bir taraftar da seremoni sırasında, sarı-kırmızılı taraftar grubu "Ultraslan"ın kaşkolunu açtı. Tel örgülere asılan Galatasaray bayrağı da yine görevliler tarafından söküldü. Bayburtlu sporseverlerin arasında Galatasaray forması giyen futbolseverler de dikkat çekti.

Maçın başında ortamı geren olaylara karşın Bayburtlu taraftarların sağduyulu davranması olayların büyümesini engelledi.

Çevik kuvvet tribüne girdi 

Karşılaşmanın ilk yarısında 10 dakikalık bölüm geride kalırken, Bayburtlu taraftarlar ile Fenerium üst tribünün kale arkasına yakın bölümdeki Fenerbahçeli taraftarlar arasındaki gerilimin ardından, çevik kuvvet ekipleri tribüne girdi. Olayları kontrol altına alan çevik kuvvet ekipleri, daha sonra burada bir hat oluşturarak, iki taraftar grubunun karşı karşıya gelmesini önledi.

"Bayburtspor sen bizim kardeşimizsin"

Olayların yatışması ve olayların başlamasına neden olan taraftarların stattan çıkarılmasının ardından, Fenerbahçeli taraftarlar uzun süre "Bayburtspor sen bizim kardeşimizsin" tezahüratında bulundu.

Öte yandan stadın bazı bölümlerinde ise iki takımın taraftarlarının yan yana maçı takip ettikleri görüldü.

*

*

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
TUNCAY YANIK 9 yıl önce

BAYBURTSPOR TARAFTARI SİZLERİ ÇOK SEVİYORUZ ÇÜNKÜ TÜRKİYEYE İNSANLIĞIN NASIL OLACAĞINI GÖSTERDİNİZ

Avatar
Safak güngör 9 yıl önce

Futbol terörlüğü onların ruhunda var...

Avatar
ahmet - avusturalya 9 yıl önce

Bayburt grp spor,devasa Fenerbahçe maçında.!!,yetmedi,saraçoğlunda.!!,yapılması
gerekli,"Defans olmalıydı",!!!,sn güneş yanıldı.!!,skor farklı olabilrdi!!,başarılarının devamı
nı dileriz,sidney

Avatar
Mete- bayburt 9 yıl önce

Trabzon gibi cirkef takımın cirkef taraftarları her yerde kendini belli ediyorlar Bayburtspor taraftarını da kötü göstereceklerdi Bayburt 'lular sevmiyor sizi trabzonlular anlamıyor musunuz siz cirkefsiniz ...

Avatar
ahmet zonguldak @Mete- bayburt 9 yıl önce

delikanlı ol trabzon bayburt aynı yerledir bize göre.fener yalakalığı yapma

Avatar
dakka61 9 yıl önce

61. dakikada Bayburtspor tirbunlerinden hangi ses yükseldi editor.. bırakın istanbul yalakaligini. ordan size fayda yok..

Avatar
Ahmet- Bayburt 9 yıl önce

Trabzon lular size söylüyorum biz Bayburt lu olarak sizi adam yerine bile koymuyoruz trabzon da şehir takımı Bayburt spor da ben Bayburt sporu tutarım daha iyi şehir takimiysa adam gibi takım en azından ...

Avatar
mehmet @Ahmet- Bayburt 9 yıl önce

Ahmet Bayburt akıllı ol,bizde Bayburtluyuz,trabzon bizlerin komşusu,dolayısıyla,
kötülemek hiç yakışmıyor,fenerde bizleri ilgilendirmiyor,komşu hakkını unutma.
askerde Trabzonlular desteklerdi,lütfen.