En uzun futbol takımı adı!

YORUM HABER - Bölgesel Amatör Lig (BAL) temsilcimiz Bayburt Group İl Özel İdare Gençlik ve Spor kulübü, ismiyle dikkat çekiyor. BAL Ligi’nin en uzun futbol takımı adına sahip olan temsilcimiz, profesyonel liglerde de bu alanda rakip tanımıyor!

En uzun futbol takımı adı!

YORUM HABER - Bölgesel Amatör Lig (BAL) temsilcimiz Bayburt Group İl Özel İdare Gençlik ve Spor kulübü, ismiyle dikkat çekiyor. BAL Ligi’nin en uzun futbol takımı adına sahip olan temsilcimiz, profesyonel liglerde de bu alanda rakip tanımıyor!

155 takımın mücadele ettiği BAL Ligi’nin en uzun futbol takımı adına sahip olan sarı lacivertliler, hedefine ulaşıp aynı isimle 3. Lige yükselme başarısını gösterirse, profesyonel liglerin de en uzun ismine sahip takımı olacak!

Geçtiğimiz yıl mücadele ettiği Bayburt Amatör Ligi’ni şampiyonlukla tamamlayan ve BAL Ligi yükselme maçında Bayburt Belediyespor’u mağlup ederek, BAL Ligi temsilcimiz olan Bayburt İl Özel İdarespor, isim değişikliğine gitmişti.

Sezon başında Bayburt İl Özel İdare Gençlik ve Spor adını alan temsilcimiz, daha sonra Bayburt Group A.Ş. ile kapsamlı bir sponsorluk anlaşması yaparak, Bayburt Group İl Özel İdare Gençlik ve Spor adını aldı.

Tarihinde ilk defa katıldığı BAL Ligi’ne şampiyonluk parolasıyla başlayan ve 3. Lige yükselmeyi hedefleyen sarı lacivertli temsilcimiz, sezon öncesinde yaptığı transferlerle olduğu kadar sahip olduğu ismiyle de konuşuluyor.

Taraftarlar arasında tartışma konusu

Süper Toto Süper Lig, PTT 1. Lig, Süper Toto 2. Lig, Süper Toto 3. Lig ve A2 Ligi de dahil tüm liglerde mücadele eden futbol takımları arasında da en uzun isme sahip olan Bayburt Group İl Özel İdare Gençlik ve Spor kulübünün adı, şimdiden tartışma konusu oldu. Konu, takımın taraftarları tarafından gündeme getirildi. Yeni ve kısa isim ile birlikte sembolik bir lakap bulunması halinde takım adına slogan ve takıma özgü tezahürat üretmenin daha kolay olacağını dile getiren taraftarlar, gazetemizi arayarak, takımın adı ile ilgili sıkıntı yaşadıklarını belirttiler.

Bazı taraftarlar, kulübün adının kısaltılmasını veya sembolik bir isim bulunmasını isterken, bazı taraftarlar ise takım adının bu sezon değişmesinin mümkün olmadığını fakat sembolik bir isim bulunabileceğini dile getirdiler.

Taraftarların bu önerisi üzerine ilgili kaynaklardan edindiğimiz bilgiye göre, değişiklik taleplerinin Kulüp Tescil Talimatı’nın 5. maddesinin 1. fıkrası uyarınca mümkün olduğu fakat bu değişiklik talebinin gerçekleşebilmesi için sezon öncesi başvuruda bulunulması gerektiği öğrenildi. Bu sezon için tek çare olarak sembolik bir isim bulunmasını öneren taraftarlar ise takımın yeni ve kısa adıyla birlikte lakabının da olması gerektiğini dile getirdiler.

Sarı Lacivert Fırtına…

Takımın ismiyle birlikte takımın rengine uygun bir lakap önerisinde bulunan takımın taraftarları, sponsorluk anlaşması gereği adını ve en önemlisi desteğini aldığı Bayburt Group A.Ş.’nin adını da içeren yeni bir isim ile birlikte takımın heyecanını yansıtan bir lakap önerisinin kamuoyunun dikkatine sunulmasını istediler.

Kulüp yönetiminin değişiklik için sıcak bakmadığı takım adı ile ilgili önerilerini, şimdilik saklı tuttuklarını belirten sarı lacivertli takımın taraftarları, lakap olarak “Sarı Lacivert Fırtına” önerisinde bulundular.

Bayburt tarihinde 25 yıldır tekrarlanamayan başarının tek sahibi olan ve Bayburt’u profesyonel liglerde temsil eden tek takım olan Bayburtspor’un oynadığı futbolla “Sarı Siyah Fırtına” lakabını aldığını ve profesyonel liglerde bu lakabıyla tanındığını hatırlatan taraftarlar, benzer ismi, BAL Ligi temsilcimiz için de önerdiler.

Editör: Uzun yıllar sonra Gençosman Stadyumu’nda kent insanına futbol heyecanı yaşatan ve 11 yıllık profesyonel lig hasretini bitirmeye hazırlanan Bayburt Group İl Özel İdare Gençlik ve Spor kulübüne destek veren taraftarların bu heyecanına ortak olmak adına, takım adı ve sembolik isim ile ilgili önerileri destekliyoruz. Takımın adı ile ilgili değişiklik talebinin bu sezon mümkün olmadığını dikkate alarak, taraftarların sembolik isim veya lakap önerilerini ise kamuoyunun dikkatine sunuyoruz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.