Dünya devi Amerika, bilek görsün!

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Nevada eyaletinde düzenlenecek olan Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası’na sayılı günler kaldı. 03 - 10 Aralık tarihleri arasında yapılacak olan şampiyonada, Türkiye’yi aralarında Tuncay Başaran'ın da yer aldığı 21 kişilik milli takım kafilesi temsil edecek. Şampiyona öncesi Bayburt Postası’na açıklamalarda bulunan Tuncay Başaran, uzun zamandır hazırlandığı ABD Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası’ndan en iyi dereceyle döneceğini söyledi. Şanlıurfa’da yapılan 2010 Türkiye Şampiyonası’nda 80 kiloda Türkiye Şampiyonluğunu kazanan Tuncay Başaran, Dünya Şampiyonasında Türkiye’yi aynı kiloda temsil edecek.

Dünya devi Amerika, bilek görsün!

Tuncay Başaran, umutlu konuştu...Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Nevada eyaletinde düzenlenecek olan Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası’na sayılı günler kaldı. 03 - 10 Aralık tarihleri arasında yapılacak olan şampiyonada, Türkiye’yi aralarında Tuncay Başaran'ın da yer aldığı 21 kişilik milli takım kafilesi temsil edecek. Şampiyona öncesi Bayburt Postası’na açıklamalarda bulunan Tuncay Başaran, uzun zamandır hazırlandığı ABD Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası’ndan en iyi dereceyle döneceğini söyledi. Şanlıurfa’da yapılan 2010 Türkiye Şampiyonası’nda 80 kiloda Türkiye Şampiyonluğunu kazanan Tuncay Başaran, Dünya Şampiyonasında Türkiye’yi aynı kiloda temsil edecek.

 

Türkiye Şampiyonu olmasına rağmen en son katıldığı uluslar arası müsabaka olan Avrupa Şampiyonası’nda beşincilik derecesini elde eden Başaran, ABD’de yapılacak şampiyonaya kendi imkanlarıyla katılacak.

2006 yılında İngiltere'nin Manchester Kenti'nde 85 kiloda finalde Slovak rakibini yenerek ikinci defa Dünya Şampiyonu olan Tuncay Başaran, aynı başarıyı tekrarlayıp üçüncü defa Dünya Şampiyonluğunu elde etmek istiyor. Kendi kilosu olan 85 kiloda dünyanın en iyileri arasında yer alan milli güreşçi Tuncay Başaran, bu defa dünyanın en iyi ve en iddialı bilekçilerin yer aldığı 80 kiloda altın madalya arayacak.

“Bu şampiyona benim için ilk değil, son da olmayacak.”

Şampiyona öncesi sponsor sıkıntısı yaşadığını ve son ana kadar çözmeye çalıştığını ifade eden Başaran, “Milli takım dahilinde uluslar arası müsabakalara katılabilmek için en son yapılan uluslar arası müsabakada en iyi dereceye sahip olmak gerekiyor. Federasyonun böyle bir uygulaması var. Benimde en son katıldığım Avrupa Şampiyonası’nda beşinciliğim söz konusu. Bu sebepten dolayı uluslar arası müsabakalara, ya sponsor desteğiyle yada ferdi olarak katılacaktım.” dedi.

Tuncay Başaran, sponsor bulamadığı için kendi imkanlarıyla katılacağını söyleyerek, “Bu durum benim için zor bir olay. ABD’de yapılacak olan şampiyona, ilk uluslar arası müsabakam değil. Allah’ın izniyle son da olmayacak. Sponsor sıkıntısınıda ilk defa yaşamıyorum. Benzer sıkıntılara rağmen yılmadım ve yurt dışından birçok madalyayla döndüm. İnşallah bu defa yine madalyayla döneceğim.” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.