Dumlupınar, kariyerinin en anlamlı günlerini yaşıyor

Türk boksunun önemli isimlerinden biri olan ve memleketi Bayburt’u da boks sporunda marka yapan Seyfullah Dumlupınar, kariyerinin en anlamlı günlerini yaşıyor.

Dumlupınar, kariyerinin en anlamlı günlerini yaşıyor
Bayburt Postası - Türk Boks Milli Takımı Baş Antrenörü Seyfullah Dumlupınar, gurur dolu günler yaşıyor. Türk boksunun önemli isimlerinden biri olan ve memleketi Bayburt’u da boks sporunda marka yapan Seyfullah Dumlupınar, kariyerinin en anlamlı günlerini yaşıyor.

Türk Boks Milli Takımı’yla Rio Olimpiyatları’nda yer alan Baş Antrenör Seyfullah Dumlupınar, çocuk yaşta alıp yetiştirdiği iki sporcusuyla Rio Olimpiyatları’na katılıyor.

Sporculuk hayatından sonra kariyerine antrenör olarak devam eden Dumlupınar,  Bayburt boksunda onlarca şampiyon yetiştirmişti. Dumlupınar, Türkiye genelinde çıkardığı o şampiyonlardan uluslar arası başarıları elde etse de, onu bugünlerde en çok gururlandıran şüphesiz olimpik sporcuları oldu. O sporcular, bilineceği üzere çocuk yaştan itibaren alıp yetiştirdiği Türkiye’nin son şampiyonları Önder ve Onur Şipal kardeşler.

“20 yıl önce hedefim buydu”


Türk Milli Takımı adına olimpiyatlara katılan tüm sporcularıyla Rio’da madalya arayan Dumlupınar, tarihi müsabakalar öncesi gazetemize yaptığı açıklamada, Onur ve Önder Şipal kardeşler ile ilgili özel ifadeler kullandı. Dumlupınar, “20 yıl önce hedeflerimden biri de buydu. Bayburt’ta antrenörlüğe başladığımızda sporcularım Önder ve Onur adına olimpiyatları hedeflemiştik. Bugün hem antrenörü olduğum milli takımın başında, hem de hedefe koyduğum sporcularımın bizzat yanında olmanın mutluluğunu yaşıyorum” dedi.

Önder ve Onur Şipal kardeşlerle birlikte tüm sporcularının formunda olduğunu da açıklayan Dumlupınar, iddialı bir şekilde hazırlandıkları olimpiyatlarda hedeflerinin madalyalar olduğunu kaydetti.

Öte yandan uzun yıllar sonra yaz olimpiyatlarına iki Bayburtlu sporcunun üstelik iki kardeşin beraber katılması, akıllara 68 yıl önce aynı kış olimpiyatlarına katılan Bayburtlu olimpik sporcular Dursun Bozkurt ve Ahmet Giray’ı getirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Fatih 8 yıl önce

Bende Seyfullah hocamızın boks eğitiminden geçmiş ve Onur - Önder kardeşlerimizle aynı dönemde boks yapmış biri olarak hem hocama hemde arkadaşlarıma memleketim ve ülkem adına başarılar diliyorum.

Avatar
hamit kayaalp 8 yıl önce

Allahım yolunuzu
Açık etsin