Bayburt Postası

Sık Kullanılanlara Ekle Giriş Sayfam Yap E-mail

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Ana Sayfa SPOR Doğa Sporları Kop'ta, "ustalara saygı" devam ediyor...

Kop'ta, "ustalara saygı" devam ediyor...

e-Posta Yazdır PDF

Kop Dağı Kayak ve Turizm Merkezi, yine özel bir organizasyona daha ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Bölgenin yetiştirdiği “en unutulmaz” kayakçılarından olan olimpik ve milli sporcu Dursun Bozkurt’un adının verildiği “2011 Dursun Bozkurt Ustalara Saygı Kupası”, yarın Kop Dağı Kayak Merkezi’nde düzenlenecek. İlk olarak geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen ve geleneksel hale dönüştürülen yarışmaların bu yıl ikincisi yapılacak. Bayburt Gençlik Spor İl Müdürlüğü’nün ve Bayburt Postası’nın katkılarıyla hazırlanan organizasyona, 5 ayrı kategoriden toplam 65 sporcu katılacak.

 

Bölgeden ve Bayburt’tan yetişmiş en ünlü kayakçı ve kayak hocalarının da katılacağı “2011 Dursun Bozkurt Ustalara Saygı Kupası”, geçtiğimiz günlerde dev bir organizasyonla Erzurum’da düzenlenen Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları’nın ardından bölgedeki kayak heyecanını devam ettirecek.

2010 yılında, “Zirveye en çok yakışan adamların anısına” sloganıyla yola çıkılan bu özel organizasyonun ilk onur ödülüne layık görülen unutulmaz sporcu Dursun Bozkurt’tan sonra bu yıl onur ödülünün sahibi bir başka olimpik ve milli sporcu Ahmet Giray olacak. Kupaya adını veren Dursun Bozkurt ile beraber kayak sporuna önemli katkılar sağlayan Ahmet Giray’ın onur ödülüne layık görüldüğü organizasyonda, 5 ayrı kategoride ilk 3’e giren kayakçılar da kupa kaldıracak. Kop Dağı Kayak ve Turizm Merkezi'nde düzenlenecek organizasyona sporseverlerin ücretsiz olarak ulaşımı sağlanacak.

Yer: Kop Dağı Kayak ve Turizm Merkezi
Tarih: 13 Şubat 2011 Pazar
Saat: 11.00

Ahmet Giray kimdir?

1930 yılında Bayburt’ta dünyaya gelen Ahmet Giray, çocukluğu ve gençliğini Bayburt’ta geçirdi. 1944 yılında kayak sporunun öncü isimlerinden Dursun Bozkurt’un teklifiyle kayak sporuyla tanışan ve 14 yaşından itibaren pistlerde görülmeye başlanan Ahmet Giray, sporculuk kariyerine 1946 yılında Şark ve Garp Grubu Müsabakaları ile başladı. Aynı yıl Uludağ’da yapılan Türkiye Birinciliği Müsabakaları'nda slalomda ikincilik elde ederek, ilk derecesini aldı.

İlk başarısının ardından yeteneğiyle dikkat çeken Ahmet Giray, 1946 yılında Kayak Federasyonu’nun Erciyes’te düzenlediği kursa çağrıldı. Kursta yapılan denemelerde birincilik ederek ilk kez Milli takım ekibine dahil oldu. Aynı yıl Bayburt’tan ayrılarak Sivas’a yerleşen Ahmet Giray, 1947 yılından sonra katıldığı tüm müsabakalarda Sivas adına yarıştı.

1948 Kış Olimpiyatları öncesinde Milli takım düzeyinde yapılan tüm deneme yarışmalarında ilk üç sıralarda geldi ve genç yaşta olmasına rağmen o dönem Türkiye’nin elit sporcuları arasında yer aldı. 1948-Saint Moritz Kış Olimpiyatları’nda Alp disiplini kategorisinde Türkiye’yi ilk kez temsil eden 6 kişilik Milli takım kadrosunda yer almış fakat müsabaka öncesi yaşadığı sakatlıktan dolayı yarışmadan çekilmek zorunda kalmıştır.

Uluslar arası ilk deneyiminde yaşadığı talihsiz sakatlıktan sonra kayak sporuna kaldığı yerden tekrar devam eden Ahmet Giray, 1949 yılından başlamak üzere 1956 yılına kadar mukavemette (kayaklı koşu) Türkiye birincisi oldu.

Formunun zirvesinde olmasına rağmen Türk Kayak Federasyonu’nun 1952 yılında Norveç Oslo’da yapılan Kış Olimpiyatları’na katılmama kararıyla ikinci defa olimpiyatlarda yer alma şansını kaybeden Ahmet Giray, aynı yıl İsviçre'de yapılan Ordular Arası Dünya Kayak Şampiyonası’nda kayaklı koşu dalında 15. gelerek o güne kadar alınan uluslar arası en iyi derecelerden birine sahip oldu. Sporculuk hayatı boyunca profesyonel olarak birçok başarıya imza attı. Kayak eğitmeni olarak da birçok ismin yetişmesine katkıda bulundu.

1977 yılında Devlet Demir Yolları’ndan (TCDD) emekli olan evli ve 3 çocuk babası Ahmet Giray, Eskişehir’de ikamet etmektedir.

 

Yorumlar (1)add comment

fatih coşar diyor ki:

yeni fotoları ne zaman atarsınız:?
13 Şubat 2011

Yorum yazın.
Yazı alanını daraltın | Yazı alanını genişletin

busy
Benzer Haberler:
Bu kategorideki daha yeni haberler:
Bu kategorideki daha eski haberler:
Son Güncelleme ( Pazartesi, 14 Şubat 2011 02:15 )  

Haber Arama

Online Kişi Sayısı

Şuanda 213 konuk çevrimiçi
AddThis Social Bookmark Button

Spor Özel

 

Beşiktaş'ı kurtaran 'Bayburtlu'

Bayburt Postası, Bayburtlu ünlü isimleri tanıtmaya devam ediyor.  Gazetemiz adına fu...

 

Ciriti 8 il ayakta tutuyor

Türklerin yüzyıllardan beri oynadıkları bir ata sporu olan cirit, Anadolu'nun çeşit...

 

Yine bir Bayburtlu ve yeni bir yıldız adayı...

Türk futbolunun lokomotifi ve Avrupa’nın en önemli futbol markalarından biri olan Ga...

 

"Sahipsiz memlekete, yazın bile kar yağar"

Asırlardır bu coğrafyada yaşayanların çilesi ve aynı zamanda neşesi olan kar, Erzu...

 

Bayburtlu Tevfik, A Milli Takım yolunda

Turkcell Süper Lig’de mücadele eden 266 futbolcunun doğum yerlerine ve forma numarala...

 

Kayak pistlerine Emre Şimşek damgası

Hafta sonu Erzurum Palandöken’de yapılan Alp Disiplini Türkiye Şampiyonasına Baybur...

 

“Şanssızlığımı yeneceğim”

Türk Milli Takımının ve Bayburt’un gururu Onur Şipal, gecede ringe çıkmadan önce...

 

Süper Lig’de 69 forma numaralı tek krampon

Süper ligde  görev alan futbolcuların yeni kuralla birlikte seçtikleri forma numarala...

İstatistikler

İçerik Tıklama Görünümü : 3689482

Bizi Yazanlar

Bizi Yazanlar

Anket

Göç ederek gurbete çıkanlar, sıla hasretini nasıl giderebilir?
 

Bülten Üyeliği