Universiade 2011 Kış Oyunları için geri sayım başlarken, Erzurum’a kar yerine adeta yatırım yağdı. Universiade 2011 Kış Oyunları kapsamında Cumhuriyet tarihi boyunca tek seferde yapılan en büyük yatırıma sahne olan Erzurum, şimdiden dünyanın sayılı Kayak Merkezleri arasındaki yerini almış oldu. Organizasyon için şu ana kadar harcanan miktar 400 milyon doları bulurken, Palandöken 32 bin kişinin kayak yapabileceği ve 6 bin kişinin istihdam edilebileceği kapasiteye ulaştı.
Erzurum’un Cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımına sahne olduğuna dikkat çeken Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık, havalimanından caddelerine, tarihi eserlerinden binalarına kadar tüm şehrin baştan başa elden geçirildiğini ifade etti.
Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık, bölgeye kış oyunları vesilesiyle 400 milyon doların üzerinde yatırım yapıldığını ifade ederek, böylece Palandöken'in, 32 bin kişinin kayak yapabileceği, 6 bin kişinin doğrudan istihdam edilebileceği bir kapasiteye ulaştığını dile getirdi. 4 bini aşkın sporcu ve antrenörün katılacağı organizasyonun katılım açısından rekor bir seviyeye ulaşacağını söyleyen Ayık, “Kış oyunlarına katılacağını açıklayan ülke sayısı 58′e ulaştı. Bu rakamın, 25′incisi düzenlenen kış oyunları için bir rekordur. Çünkü bugüne kadarki oyunlara en fazla 49 ülke katılmıştı. 58 ülkeden katılacak olan sporcu ve antrenör sayısı 4 binin üzerinde olacak.” dedi.
Küçük otellerin geceliği, 450 Euro’ya ulaştı!
Organizasyon için yapılan tesislerin konaklama talebini karşılamaya yetmediği bölgede, büyük otellerin konaklama için şimdiden rezervasyona kapatıldığı ve özel sektöre ait küçük otellerin bile geceliğinin 450 Euro’ya ulaştığı bildirildi. Dedeman Hotels&Resorts International Bölge Müdürü Adnan Hastürk, kış oyunları sebebiyle Palandöken’e 1 milyon liralık yatırım yaptıklarını açıkladı. Lift ve pistlerin düzenlenmesinde rol aldıklarını aktarırken, “Burada kimse yokken biz otel yaptık. Şimdi bölgede iki otelimiz var. Yatırımımız 40 milyon doları buldu. Palandöken’i bir kayak merkezi olarak turizme biz kazandırdık.” değerlendirmesini yaptı.
Şehir merkezi yeniden inşa edildi!
Universiade 2011 Kış Oyunları için adeta yeni baştan kurulan Erzurum’da, yeni tesisler inşa edildi. Şehir merkezine Cemal Gürsel Arena Stadı, 2 bin kişilik ve 500 kişilik iki ayrı buz pateni salonu, 3 bin seyirci kapasiteli buz hokeyi salonu, körling (curling) salonu ve kayakla atlama kuleleri inşa edilirken, Palandöken’in Hınız Boğazı bölgesine dörder kişilik 3 yeni telesiyej, suni kar sistemleri ve kar parkları kuruldu. Yeni tesislerle birlikte bölgede yılda altı ay kayak yapılabilecek. Hınız Boğazı bölgesine 3 km uzaklıkta ‘Konaklı’ adıyla yeni bir kayak merkezi de oluşturuldu. Bölgeye 6 telesiyej tesisi ve suni kar sistemleri inşa edildi. 2,5 milyon Euro’luk çığ önleme sistemi kuruldu.
27 Ocak-6 Şubat 2011 tarihleri arasında gerçekleştirilecek Kış Oyunları için şu an Erzurum’da 20 ülkeden yabancı sporcular konaklıyor.
.jpg)

- Kop, yeni sezona hazırlanıyor
- Dursun Bozkurt Ustalara Saygı Kupası, ilgi odağı oldu
- Kop'ta, "ustalara saygı" devam ediyor...
- Kop'ta kayak keyfi başladı
- Palandöken’de sıkıntı bitmiyor








