Demir Bilek'ten bir büyük başarı daha

Bayburt Postası - Brezilya’da gerçekleşen Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası'na Türk Milli takımı adına katılan Milli sporcu Tuncay Başaran gümüş madalya elde etti.  Bu yıl 34'üncüsü düzenlenen Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası. Brezilya’da gerçekleşti. Şampiyonaya Türk Milli takımını temsilen 51 sporcu katıldı.

Demir Bilek'ten bir büyük başarı daha

Çok istediği altın madalyayı finalde kaybetti...Bayburt Postası - Brezilya’da gerçekleşen Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası'na Türk Milli takımı adına katılan Milli sporcu Tuncay Başaran gümüş madalya elde etti.  Bu yıl 34'üncüsü düzenlenen Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası. Brezilya’da gerçekleşti. Şampiyonaya Türk Milli takımını temsilen 51 sporcu katıldı.

Şampiyonaya katılan 51 milli sporcudan Bayburtlu 5 sporcunun 4’ü derece ile döndü. 

En zor kategoride mücadele etti

Kariyerinde Türkiye ve Dünya şampiyonlukları bulunan milli gururumuz Tuncay Başaran, kariyerine bir şampiyonluk daha katmak için katıldığı şampiyonada dünya ikincisi oldu. Brezilya’da gerçekleşen Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası'nın en zor kategorisi olarak gösterilen sol erkekler kategorisinde mücadele eden milli sporcu, finale kadar yükseldi. 18 iddialı sporcunun mücadele ettiği 90 kiloda tüm rakiplerini geçen Başaran, çok istediği altın madalyayı finalde Rus rakibine kaybetti. Finalde Rus sporcu Dzambolat Tzorıev karşısına çıkan Tuncay Başaran, güçlü rakibini geçemeyince dünya ikincisi oldu.  

Şampiyonada büyük bir başarı elde eden diğer sporcumuz İsmail Türker ise bronz madalya kazandı. 55 kiloda şampiyonaya katılan İsmail Türker, sol erkekler kategorisinde dünya ikinciliği için karşılaştığı Kazakistanlı rakibi Yerzhan Abılda’ya kaybederek bronz madalya kazandı.

Brezilya’da gerçekleşen şampiyonaya büyükler kategorisinde katılan sporcularımızın dereceleri şöyle:

Tuncay Başaran sol kolda ikinci, sağ kolda beşinci, İsmail Türker sol kolda üçüncü, sağ kolda dokuzuncu, Vedat Bozbey sol kolda dördüncü, sağ kolda on beşinci ve Sahip Çağlar sol kolda dünya altıncısı.

Editör: Türk Milli takımı adına Dünya Şampiyonası'na katılan sporcularımızı, Bayburt’a yaşattıkları gururdan dolayı tebrik eder, başarılar dileriz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.