Demir Bilek Tuncay, Sofya’da ne yaptı?

Haziran ayı ile birlikte Bulgaristan’ın Başkenti Sofya’da başlayan Avrupa Bilek Şampiyonası’nda gözümüz kulağımız Milli Takımımızla birlikte Sofya’ya giden eski Dünya ve Avrupa Şampiyonu Tuncay Başaran’daydı. Şampiyonada 36 sporcu ile temsil edilen milli takım kafilesinde, Bayburt’tan sadece Tuncay Başaran bulunuyordu. Başaran’ın, iddialı olduğu sol kol 90 kilodaki rakipleri arasında ünlü Slovak Güreşçi Jan Germanus vardı. Jan Germanus engelini aşan ve ünlü Slovak güreşçiyi geride bırakan Tuncay, şampiyona öncesinde telefonla gazetemize yaptığı açıklamada “birincilik dışında herhangi bir sıralama benim için başarısızlık olacaktır” demişti.  

Demir Bilek Tuncay, Sofya’da ne yaptı?

Demir Bilek Tuncay BaşaranHaziran ayı ile birlikte Bulgaristan’ın Başkenti Sofya’da başlayan Avrupa Bilek Şampiyonası’nda gözümüz kulağımız Milli Takımımızla birlikte Sofya’ya giden eski Dünya ve Avrupa Şampiyonu Tuncay Başaran’daydı. Şampiyonada 36 sporcu ile temsil edilen milli takım kafilesinde, Bayburt’tan sadece Tuncay Başaran bulunuyordu. Başaran’ın, iddialı olduğu sol kol 90 kilodaki rakipleri arasında ünlü Slovak Güreşçi Jan Germanus vardı. Jan Germanus engelini aşan ve ünlü Slovak güreşçiyi geride bırakan Tuncay, şampiyona öncesinde telefonla gazetemize yaptığı açıklamada “birincilik dışında herhangi bir sıralama benim için başarısızlık olacaktır” demişti.

 

Şanssızlıklar Tuncay’ı, Avrupa Şampiyonası öncesinde rahat bırakmıyordu. Neydi bu talihsizlikler? Tuncay ülkemize ve Bayburt’a “bir madalya daha” getiriyor mu? DEVAMINI OKU


Demir Bilek Tuncay BaşaranTuncay, en büyük talihsizliği 2009’un Mayıs ayında gerçekleşen Türkiye Şampiyonası öncesinde yaşamıştı. Şampiyonaya 10 gün kala fıtık ameliyatı olmak zorunda kalmış, deyim yerindeyse ameliyat masasından kalkarak şampiyonaya katılmıştı.

Yine de Türkiye Şampiyonu olmuştu fakat dinlenmeden katıldığı bu şampiyona Tuncay'ı yormuştu. Aklı fikri Avrupa Şampiyonası'nda olan Tuncay, uzun süre salonlardan uzak kalmasını ve yaşadığı kondisyon kaybını handikap olarak görüyordu.

İşte bu duygularla Avrupa Şampiyonası’na katıldı Tuncay…

Ve ünlü Slovak Güreşçi Jan Germanus’u saf dışı bırakarak, Avrupa üçüncüsü olarak dönüyor Türkiye’ye. Derecelerine bir de Avrupa üçüncülüğünü katan Tuncay’ı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

EDİTÖRÜN NOTU: Yarışma öncesi birincilikten başka bir sonucun başarısızlık olduğunu ifade eden Tuncay Başaran’ın bu düşüncesine katılmıyoruz. Bir çok sporcunun, Avrupa’da dereceye bile giremeden spora veda edişini hatırlarsak, daha önce Bayburtluya 2 Dünya, 1 Avrupa ve 11 Türkiye Şampiyonluğu tattıran Tuncay’a bu haksızlığı ne biz, ne de kendisinin yapmasına izin veririz. Hem biz Bayburtlular birinciliği Tuncay’ın bileğinden çok tattık, üçüncülük nasıl bir şeymiş, bir de ona bakalım. Bileğine sağlık demir bilek Tuncay…

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.