Cirit müsabakasına çamur engeli

Bayburtlu ciritçiler kurtuluş etkinlikleri kapsamında bir gösteri sundu.

Cirit müsabakasına çamur engeli
Bayburt Postası - Bayburtlu ciritçiler kurtuluş etkinlikleri kapsamında bir gösteri sundu. Çamurla kaplı cirit sahasında zaman zaman kazalar yaşanırken, cirit müsabakası da tamamlanamadı.



Bayburt Belediyesi’nin katkılarıyla 21 Şubat Bayburt’un Düşman İşgalinden Kurtuluşu'nun 98. yıldönümü kapsamında cirit müsabakası gerçekleşti. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği cirit müsabakasında kaygan ve çamurlu zeminde hareket etmekte zorlanan atlar sürücülerine zor anlar yaşattı. Sporcuların atları kontrol etmekte güçlük çektiği mücadelenin ikinci yarısında hakem müsabakanın tamamlanmasını beklemeden karşılaşmayı bitirdi. Bayburt Atlı Spor Kulübü ile Bayburt Üniversitesi Atlı Spor Kulübü'nün karşılaştığı müsabaka 20-20 devam ederken bitirilmek zorunda kaldı.

Vatandaştan tepki 

Öte yandan gösteri esnasında bazı vatandaşlar sahanın önceden hazırlanmamasına tepki gösterdi. Vatandaşlar, "Neden önceden saha hazırlanmadı? Madem bu bizim ata sporumuz neden ilgi gösterilmiyor?" ifadeleriyle tepkisini gösterdi. 

Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş ise, gösterinin ikinci yarısında yaptığı konuşmada, "Bayburt'tan bundan daha başkası olamazdı. Yani bu çamuru kazıyabilirdik ama her iki takımın kaptanları da maçın oynanabileceğini söylediler. Karın erimesi dolayısıyla çamur oldu. Bu çok güzel bir saha değil" dedi.

Önümüzdeki yıl cirit sahasında düzenlemeler yapılacağını da ifade eden Memiş, şunları kaydetti:

"Önümüzdeki 21 Şubat'a bizim projelerimiz arasında hem Bayburt'a yakışır hem de ata sporumuzu kıymetlendirme adına, daha doğrusu kıymetli olan ata sporumuzun çok güzel bir sahada oynanması adına bir cirit sahasında olması gereken ne olacaksa, atlarımız için barınma odalarından sporcularımız için soyunma odalarına kadar  duş ve tribünlerine kadar bir cirit sahasında olması gereken her ne varsa inşallah Bayburt'umuza kazandıracağız."

Gösteriyi Bayburt Valisi Yusuf Odabaş, Belediye Başkanı Mete Memiş, AK Parti Bayburt İl Başkanı Hakan Kobal, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Uğurlu, İl Genel Meclis Başkanı Yusuf Elçi ile İstanbul Bayburt Kültür Yardım Derneği Başkanı Faruk Kılıçaslan ve çok sayıda vatandaş takip etti.

Karşılaşmada Vali Yusuf Odabaş ve Belediye Başkanı Mete Memiş tarafından iki takımın kaptanına günün anısına plaket takdim edildi. 


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mustafa 8 yıl önce

Merhaba burdan belediyeye sesleniyorum cirit bizim ata sporumuz değilmi.niye bizim güzel cirit sahamız yok.dünkü saha berbattı resimlerle göründüğü gibi.Belediyemiz ata sporumuz cirite hiç önem vermiyor.