“Bu nasıl rakip! Ben dövüşmem…”

Bayburt’ta gerçekleşen  Türkiye Minikler Ferdi Boks Şampiyonası, boksta yaşanan bazı sorunları yakından görmemize ve tanıklık etmemize vesile oldu. 42 ilden 308 sporcunun mücadele ettiği müsabakalarda bazı antrenörler; sporcularını ringe çıkarmadı. Özellikle 11-12 yaş grubunda, yaşlarına göre oldukça fizikli olan rakip sporcuların haksız rekabet sağladığını öne süren antrenörler, bu durumun sporcu sağlığı açısından sakıncalı olduğunu söylediler. Ringe çıkamayan sporcular ise kurallar gereği hükmen mağlup sayıldı. Bu ve benzer sıkıntılar ile ilgili Anadolu Ajansı Bayburt Muhabiri Fatih Mehmet Özcan’a çeşitli açıklamalarda bulunan boks hakemlerinden Şahin Sarımuratoğlu, ''Her sene bu büyük yaşta sporcu çıkarttığı iddia edilen bazı iller oluyor. Bu sıkıntılar sürekli dile getiriliyor. Nüfus cüzdanı ve lisansı kriterlerimize uygun ve sahte değilse maçları oynatıyoruz'' dedi.

“Bu nasıl rakip! Ben dövüşmem…”

Ringde karşısına çıkan dev rakibini gören minik boksör şaşkındıBayburt’ta gerçekleşen  Türkiye Minikler Ferdi Boks Şampiyonası, boksta yaşanan bazı sorunları yakından görmemize ve tanıklık etmemize vesile oldu. 42 ilden 308 sporcunun mücadele ettiği müsabakalarda bazı antrenörler; sporcularını ringe çıkarmadı. Özellikle 11-12 yaş grubunda, yaşlarına göre oldukça fizikli olan rakip sporcuların haksız rekabet sağladığını öne süren antrenörler, bu durumun sporcu sağlığı açısından sakıncalı olduğunu söylediler. Ringe çıkamayan sporcular ise kurallar gereği hükmen mağlup sayıldı. Bu ve benzer sıkıntılar ile ilgili Anadolu Ajansı Bayburt Muhabiri Fatih Mehmet Özcan’a çeşitli açıklamalarda bulunan boks hakemlerinden Şahin Sarımuratoğlu, ''Her sene bu büyük yaşta sporcu çıkarttığı iddia edilen bazı iller oluyor. Bu sıkıntılar sürekli dile getiriliyor. Nüfus cüzdanı ve lisansı kriterlerimize uygun ve sahte değilse maçları oynatıyoruz'' dedi.

Ringde hakemden bile fizikli görünen boksör, 11 veya 12 yaş arasında kendisine rakip bulamadıFiziksel farklılıkların haksız rekabeti ortaya çıkardığını kaydeden Sarımuratoğlu, ''Rakip fiziksel anlamda büyük ise o fiziği gören 11-12 yaşındaki minik, maça başlamadan korkuyor ya da maçta hemen havlu atılıyor. Bazı maçlara da çıkmıyorlar. Çözüm kemik yaşı tespitinden sonra lisans çıkarttırmak. Federasyon olarak bu konuda çalışma yapmamız gerekiyor'' dedi.

Şampiyonada teknik kurul üyesi olarak görev yapan Mustafa Yalçın ise nüfus cüzdanları ve lisans konusunda kanunen bir sorun bulunmadığını vurgulayarak, ''Resmi prosedüre göre bu sporcular uygun yaş sınırındalar fakat fiziki anlamda asla değiller. Bu konuda çözüm federasyonun kemik yaşı tespitli lisans çıkarılması yönünde. Genellikle belirli illerde, çocuklar doğumdan 3-4 yıl sonra nüfusa kayıt ediliyor. Sonrasında da bu sorun ortaya çıkıyor'' dedi.

 

Bazı sporcular ise fiziki farklara aldırmadan ringe çıktı fakat uzun süre dayanamadı

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.