Bu maçın şakası yok!

3. Lig’deki ilk sezonunda küme düşmemek için son 90 dakikaya çıkacak olan Bayburt Grup Özel İdare Gençlikspor’a 1 puan yetiyor.

Bu maçın şakası yok!
Bayburt Postası - Bayburt Grup Özel İdare Gençlikspor’a 1 puan yetiyor. Geçtiğimiz yıl BAL Ligi şampiyonluğuyla Bayburt’un 12 yıl sonra profesyonel lige yükselen ve Bayburtspor’un ardından kentin bir başka profesyonel lig takımı olmayı başaran Bayburt Grup Özel İdare Gençlikspor, 3. Lig’deki ilk sezonunda küme düşmemek için son 90 dakikaya çıkacak.

Spor Toto 3. Lig’de sezonun bitmesine sadece 1 hafta kaldı. Anadolu Üsküdar 1908’in şampiyonluğunu ilan ettiği 3. Grup’ta küme düşmeme mücadeleleri sürüyor.

Geçtiğimiz yıl elde ettiği şampiyonluğu bu yıl Türkiye Kupası’ndaki tarihi başarısıyla taçlandıran temsilcimiz, ligde ise bir türlü başarılı bir grafik çizemedi. Oldukça çetin mücadelelere sahne olan ve her hafta sürpriz sonuçların alındığı 3. Lig 3. Grup’ta inişli çıkışlı bir performans gösteren temsilcimizin ligde kalabilmesi için son hafta maçında alacağı beraberlik yetiyor.

İlk 6'yı göremedi

Geçtiğimiz sezonlar da dahil hem sezon başında hem de devre arasındaki yeni transferlerle sürekli bir yenilik geçiren temsilcimiz, sezonun her iki devresine de istediği gibi başlayamadı.

Teknik Direktör Nevzat Türkoğlu ile başladığı 2014-2015 sezonunda Türkiye Kupası’nda ise gruplara kalarak tarihi bir başarı elde eden Bayburt Grup Özel İdare Gençlikspor, tüm dikkatleri üzerinde topladı. Taraftarların 2. Lig’e yükselme yolunda bir anda umutlu bir bekleyişin içine girdiği bu süreçte, kulüp sürpriz bir kararla teknik direktör değişikliğine gitti.

Teknik direktör değişikliğinin ardından devre arası da büyük bir revizyon geçiren temsilcimiz, takımın en etkili ve yıldız ismi kaptan Kazım Şeker’le birlikte tam 11 futbolcuyla yollarını ayırıp, 11 yeni futbolcuyu kadrosuna dahil etti. Sezon başında öncelikli hedefini play-off olarak belirleyen kulüp, bir türlü ilk 6'yı bile göremediği grupta üst üste gelen puan kayıplarıyla hedefini 'ligde kalma' olarak revize etti.

İlk devre 17 maçta 21 puan toplayabilen ve ikinci devrede ise fikstür avantajına rağmen şu ana kadar 20 puan alabilen Bayburt Grup Özel İdare, geçtiğimiz hafta toplam puanını 41’e yükseltti. Herşeyin bitebileceği zorlu Ayvalıkgücü Belediyespor deplasmanından altın değerinde bir galibiyetle ayrılmayı başaran temsilcimiz, bu kritik deplasmandan çıkardığı 3 puanla ligde kalma yolunda derin bir nefes alırken, evinde ağırlayacağı Kayseri Şekerspor karşılaşmasına daha rahat çıkacak.

Kendi kaderini belirlemek için en kötü ihtimalle 1 puan şart

Bayburt Grup Özel İdare’nin ligde kalabilmesi için herşey bitmiş değil. Hafta sonu oynanacak olan karşılaşmadan en kötü hesapla 1 puan çıkarması gerekiyor. Sıralamada temsilcimizi takip eden takımlardan Erzin Belediyespor, Balçova Yaşamspor, Ayvalıkgücü Belediyespor, Bergama Belediyespor, Etimesgut Belediyespor ve Kayseri Şekerspor'un son haftayı kayıpsız geçmesi halinde, Bayburt Grup Özel İdare Gençlikspor'un küme düşme ihtimali bulunuyor.

Mağlup olması durumunda rakiplerin alacağı puanlara göre ligde kalabilme şansı da bulunan temsilcimiz, kendi kaderini belirlemek ve sürprize yer vermemek istiyorsa küme düşmeme umuduyla sahaya çıkacak olan Kayseri Şekerspor'dan en az 1 puan almak zorunda.

10 Mayıs Pazar günü saat 15.30'da başlayacak olan Bayburt Grup Özel İdare Gençlikspor ve Kayseri Şekerspor karşılaşmasına taraftarların da yoğun ilgi göstermesi bekleniyor. 

Ligde aynı saatte başlayacak olan son haftanın diğer maçları ve puan durumu şöyle:

Ankara Demirspor -Ayvalıkgücü Belediyespor
BB Erzurumspor - Anadolu Üsküdar 1908
Beylerbeyi - Bergama Belediyespor
Erzin Belediyespor - Silivrispor
Etimesgut Belediyespor - Van BBSK
İstanbul Güngörenspor - Sandıklıspor
Kahramanmaraş BBSK - Balçova Yaşamspor
Orhangazispor - Sakaryaspor

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.