Bayburtspor 1918 Kulübü ve Yazoğlu Ailesi

Bayburt'a spor ve eğitim başta olmak üzere birçok konuda destek çıkan Yazoğlu Ailesi'nin son yılarda ayakta tıutarak İstanbul'da Bölgesel Amatör Lig'e çıkardığı İstanbul Bayburtspor, yeni ismiyle Bayburtspor 1918 Kulübü'nün yeni hedefi 3. Lig..

Bayburtspor 1918 Kulübü ve Yazoğlu Ailesi
Bayburt Postası - İstanbul'da gerçekleşen ve önemli kararların alındığı son toplantıda kulübün ismi 'Bayburtspor 1918' olarak değiştirildi. Bayburt'un düşman işgalinden kurtuluşunu simgeleyen '1918' yılı ibaresi kulüp ismine eklenmiş oldu.

İş adamı Bünyamin Yazoğlu Başkanlığında oluşturulan yeni yönetimde şu isimler yer aldı:
 
Sunay Turan, Adem Köse, Erdal Yazoğlu, Recep Çil, Volkan Demirer, Bülent Korkmaz, Derviş Yıldız, Hakan Kobal, Şükrü Yazoğlu, Çetin Bayraktar, Ali Dodo, Adem Kartal, Ömer Faruk Kahraman, Şeref İzçınar, Eyüp İşaşır, Mesut Kurban, Ömer Erdil, Lokman Aykaç.

Bayburt aşığı, yoksul babası Kurban Yazoğlu 

1973 yılında kurulan Bayburt'un ilk profesyonel kulübü Bayburtspor'a başkanlık yaparak önemli hizmetlerde bulunan hayırsever işadamı rahmetli Kurban Yazoğlu, sporun yanı sıra Bayburt Vakfı aracılığıyla Bayburtlu gençlerin eğitimine önemli desteklerde bulunmuş, Bayburtlular'ın bir ağabeyisi olarak her zaman yanlarında olmuştu. 

2010 yılında oğlu Mert Yazoğlu ile 150 Bayburtlu çocuğun sünnet telaşını yaşadığı günlerde İncili'deki evinde konuğu olmuş ve Bayburt'la ilgili düşüncelerini sormuştum Yazoğlu'na.. Tatil kavramını çok sevdiği memleketi Bayburt'la sınırlayan ve boşluk buldukça kendini Bayburt'a atan, kâh Zahit Mahallesi'ndeki evinin bahçesinde konuklarını ağırlayan, kâh Kasaplar Çarşısı'nda dostlarıyla Bayburt usulü kahvaltısını yapan veya Çoruh'un kıyısında çayını yudumlayan, ya da İncili'de dinlenmeye çekilen Yazoğlu, böylesine bir günde birliktelikten bahsediyor, Bayburtlular'ı kişisel menfaatlerin uzağında Bayburt için düşünmeye, kafa yormaya davet ediyordu..

“Burası bizim memleketimiz. ..Eğer Bayburt’u da; havası suyu sert diyoruz ya, bu manada düşünürsek bize yakışır bir Bayburt’u yapılandırmamız lazım. Eğer bu konuda birkaç adım atabilirsek, inançlarımızı artırabilirsek daha mutlu oluruz. Burada geçirdiğimiz zamanlar da daha güzel geçer. Bayburt için, Bayburt’u düşünerek, proje üreterek, projeleri hayata geçirerek yaşarsak, Bayburt’a da mutlu gelir mutlu gideriz. Her şey daha güzel olur. İnşallah bu şekilde yaşarız ve Cumhuriyet caddesinde insanlar mutlu yürür.”

Yazoğlu, halen geçerliliğini koruyan tespitlerinin ardından 18 Eylül 2016 günü İstanbul'da zamansız bir şekilde aramızdan ayrıldı ama Bayburt'ta, Bayburtlular'ın kalbinde silinmeyecek izler bıraktı. 

Şeref Yazoğlu ve Bünyamin Yazoğlu

Kurban Yazoğlu ile birlikte Bayburt'la yakından ilgilenen diğer bir isim iş adamı Şeref Yazoğlu.. Bayburtspor'a abisi ile birlikte aynı hizmetlerde bulunan, 1990'lı yıllarda kulüp başkanlığı da yapan Şeref Yazoğlu, halen İstanbul'da ikamet ediyor, Bayburt adının geçtiği her platformda söz alıyor, destek sunuyor, abisi Kurban Yazoğlu'nun bıraktığı yerden hizmete devam ediyor. İşadamı Şeref Yazoğlu, aynı zamanda Bayburtspor 1918 kulübünün de Onursal Başkanı. 

Spora destek verdiği gibi eğitim destekleri de süren Şeref Yazoğlu, her yıl düzenli olarak memleketi Bayburt'taki ihtiyaç sahibi öğrencileri sevindiriyor. 2019 yılında Bayburt Milli Eğitim Müdürlüğü'nce belirlenen 550 öğrenciye okul çantası ve kırtasiye yardımı gönderen Şeref Yazoğlu, duygularını şöyle dile getiriyordu:

“Yazoğlu ailesi olarak spor ve eğitime her zaman elimizden geldiğince destek olmaya çalışıyoruz. Memleketimizde maddi durumu elverişli olmayan vatandaşlarımıza imkânlarımız ölçüsünde destek olmaya gayret ediyoruz. Amcamız memleketimiz Bayburt’ta maddi imkanı olmayan ailelerimize bir nevi destek olabilmek. Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın en güzel şartlarda eğitim alabilmesine yardımcı olmak."

Şeref Yazoğlu ile birlikte memleketini unutmayan bir diğer isim Bünyamin Yazoğlu. Genç işadamı Bünyamin Yazoğlu'nun da eğitime ve aynı zamanda spora desteği sürüyor. Bayburtspor 1918 kulübünü amatör ligden alıp, önce Süper Amatör Lig'e, sonra BAL Ligi'ne çıkaran Bünyamin Yazoğlu, yeni oluşturduğu yönetimle birlikte profesyonel lig mesajı verdi. Kulübün isminden İstanbul ibaresini çıkaran ve Kurtuluş'un simgesi '1918' yılını ekleyen Yazoğlu, Bayburt'un ismini en üst seviyelerde temsil etmek için çabasını sürdürüyor. Yeni yönetim kurulunun belirlendiği son toplantıda, Bayburtspor 1918 kulübünü 3. Lig'e çıkarmak için mücadele edeceklerini belirterek, Bayburt'a hizmet etmekten gurur duyduğunu, Bayburt ismini her bulunduğu platformda zirvede görmek gibi bir dertlerinin olduğunu kaydetti.


Murat Okutmuş  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Bayburtlu 3 yıl önce

Rahmetli Kurban YAZOĞLU na gerçekten Bayburt adına hizmetleri için dualarımız ile yad ediyoruz.
İstanbul da da Bayburt spor isminin var olması büyük bir mutluluk;
Am şunu unutmamak lazım ki, yerelde ikinci ligde takımı olan Bayburt u desteklemek ve gerekirse brinci lige çıkması ve burada başta İstanbul Bayburt spor olmak üzere ülke çapında yetişen Bayburt lu çocukları oynatarak parlatıp hem yerelde Bayburt sporda, hem de İstanbul Bayburt sporunda üst klasmanlara çıkarak yeşittirerek ucuza maal ettiği oyuncuları satarak aykat kalarak, yeni bir ALTINORDU ekolü oluştura bilirler.