Bayburt Grup, istikrarı yakalayamıyor

Geçtiğimiz sezon kent tarihinin en büyük zaferlerine imza atan Bayburt Grup’ta bu sezon şanssız bir dönem yaşanıyor.

Bayburt Grup, istikrarı yakalayamıyor
Bayburt Postası - Bayburt Grup Grup Özel İdare Gençlikspor, bir türlü dikiş tutturamıyor. Geçtiğimiz sezon kent tarihinin en büyük zaferlerine imza atan Bayburt Grup’ta bu sezon şanssız bir dönem yaşanıyor.

Uzun yıllar sonra başlayan profesyonel lig heyecanı her şeye rağmen sürüyor. Bayburtspor’un ardından tüm Bayburtlu sporseverlerin yakından takip ettiği bir takım haline gelen Bayburt Grup Özel İdare Gençlikspor, kentin sporda tek gündemi.

Unutulmaz zaferlerden, taraftar coşkusuna, transferlerden, teknik direktör değişikliğine kadar her şeyiyle dikkat çeken kulüpte taşlar yerine bir türlü oturmadı. Antrenör Şükrü Kayalı ile her şeyin başladığı 2009-2010 sezonundan bu yana bakıldığında, son 3 sezonda Bülent Topuzoğlu, Nevzat Türkoğlu, Bahaddin Güneş, Erdal İşkar ve yeniden Bülent Topuzoğlu olmak üzere tam 5 kez teknik direktör değişikliğine gidildi. Bayburt Grup, aynı süreçte çok sayıda transferlerle de neredeyse sürekli bir şekilde yenilendi.


2 sezonda 4 hoca

2013-2014’te BAL’da gelen şampiyonluğun ardından yükseldiği 3. Lig’de istikrarı bir türlü yakalamayan Bayburt Grup’ta hem teknik heyet hem de takım revizyona uğradı. Sezon ortasında yapılan değişiklikler kısa bir süre için olumlu anlamda takımın havasını değiştirse de, fazla sürmedi. Kadro istikrarını başarıya paralel bir şekilde koruyabilen takımda bu sezon bir kez daha teknik direktör değişirken, devre arası ise yine çok sayıda transfer bekleniyor.

Sezona Erdal İşkar’la iyi başlamasına rağmen üst üste gelen puan kayıplarının ardından kulüp yönetiminden geçtiğimiz sezon olduğu gibi sürpriz bir karar çıktı. Henüz 10. Haftada İşkar’la yollarını ayıran Bayburt Grup, takımı BAL’da şampiyon yapan Bülent Topuzoğlu’na emanet etti.

Topuzoğlu, ikinci kez göreve geldiği takımıyla hızlı başladı. Üst üste gelen galibiyetlerle iyi bir hava yakalayan Bayburt Grup’un bu performansı yine uzun sürmedi. Sürpriz puan kayıpları yaşanırken,  taraftarın en çok eleştirdiği konu ise maç sonuçlarından daha çok takımın ortaya koyduğu oyundu. 

En zoru devre arası transferi


Takımın son durumu hakkında gazetemize bir değerlendirmede bulunan teknik direktör Bülent Topuzoğlu, devre arası transferi hakkında bilgi verdi.

İkinci yarı hazırlıkları için çalışmalarını başlattıklarını söyleyen tecrübeli teknik adam, “Mevkilerimiz belli, oyuncularımızı belirledik alternatifleriyle birlikte. 10 gün içerisinde nasip olursa bu oyuncularımızı da takımımıza katacağız” dedi.

Devre arası transferin en zor ve en riskli transfer dönemi olduğuna dikkat çeken Topuzoğlu şöyle konuştu:

“Takımımızın ikinci yarıda play-off hedefine ulaşması için devre arası transfer yapmamız şart. Tabi devre arası transferi en zor, en riskli olanı. Kimse takımda oynayan hazır oyuncusunu vermek istemiyor ve oyuncunun gelmesi de biraz zor oluyor. Bizim transfer çalışmalarımız sürüyor. Mevkilerimiz belli, oyuncularımızı belirledik alternatifleriyle birlikte. Şimdi hem kulüplerle hem oyuncularla görüşüyoruz. 10 gün içerisinde nasip olursa bu oyuncularımızı da takımımıza katarak play-off hedefi için hazır bir takımı sahaya süreceğiz”

İşkar 10 maçta 13 puan, Topuzoğlu 8 maçta 11 puan

Erdal İşkar’la başlayan, Bülent Topuzoğlu’yla devam eden 18 haftalık dönemde oynanan maçların sonunda iki tecrübeli teknik adam açısından da benzer bir tablo ortaya çıktı. Atılan ve yenilen goller, hem içeride hem dışarıda kazanılan ve kaybedilen puanlara bakıldığında neredeyse bir fark görünmüyor. Sezona üst üste iki galibiyetle başlayan Erdal İşkar döneminde olduğu gibi üst üste iki galibiyetle takımın yeniden toparlandığı Bülent Topuzoğlu döneminde de aynı şekilde sürpriz puan kayıpları yaşandı.

İşkar 10. Haftada gönderildi ama ilk 8 haftalar değerlendirildiğinde yerine gelen Topuzoğlu’nun performansına göre ise daha başarılı göründü. İşkar’ın 10 maçta, 3 galibiyet, 3 mağlubiyet ve 4 beraberlikle 13 puanda bıraktığı takım, Topuzoğlu yönetiminde 3 galibiyet, 3 mağlubiyet ve 2 beraberlik aldı.

En fazla puan deplasmandan geldi ama ikinci yarıda çok zor bir fikstür bekliyor


İlk yarıyı 6 galibiyet, 6 beraberlik ve 6 mağlubiyetle tamamlayan Bayburt Grup’u ikinci yarıda çok zor bir fikstür bekliyor. İlk yarı evinde grubun en güçlü takımlarını ağırlayan Bayburt Grup, hayal kırıklığını da evinde yaşattı.

Gençosman’a namağlup gelen Kastamonuspor ve Erzincanspor ile birlikte zirve mücadelesi veren Bergama Belediyespor’a taraftarı önünde mağlup olarak deplasman galibiyetlerini perçinleyemeyen Bayburt Grup, Tavşanlı Linyitspor gibi zayıf takımların da içinde bulunduğu 3 karşılaşmada daha üst sıralara yükselme fırsatlarını iyi kullanamadı.

3 galibiyet ve 4 beraberlikle deplasmanda 13 puan toplamayı başaran temsilcimiz, evinde oynadığı 9 karşılaşmada ise 11 puan çıkarabildi. Taraftarların mutlak galibiyet beklediği 6 karşılaşmada, 4’ü mağlubiyet, 2’si beraberlik olmak üzere 16 puan kaybedildi.

Süper Lig dahil, en az golle, en fazla puan toplayan takım!

Bayburt Grup, bu sezon ilginç istatistiklere sahip bir takım oldu. Temsilcimizin bu sezon attığı her gol 'altın' değerinde. Tüm profesyonel liglerin en az gol atan 2 takımından biri olan Bayburt Grup, 24 puana sadece 10 golle ulaştı!

Bu sezona play-offa kalma hedefiyle başlayan temsilcimiz, gol yollarında etkili olamadı. Forvet hattında büyük bir sıkıntı yaşanırken, savunmada ise dirençli bir takım olarak dikkat çekti. Atılan ve yenilen gollere bakıldığında ligin en az gol yiyen takımlarından biri ve aynı zamanda Süper Lig dahil tüm profesyonel liglerde rakip kaleye atılan en az gol sayısıyla en fazla puan toplayan takım!

En golcüsü 2'de kaldı!

Bayburt Grup Özel İdare Gençlikspor'un 18 haftada rakip kaleye attığı 10 gol, 8 ayrı isimden geldi. Takımın gol yollarında önemli bir sıkıntı yaşandığı net bir biçimde ortaya çıkarken, atılan gollere bakıldığında 'golcü' kimliğiyle öne çıkan isim yok. Hayri Mert Yomralıoğlu ve Fatih Arat'ın 2'şer gole sahip olduğu takımda Süleyman Altuntaş, Ali Koçak, Erçin Ilgaz, Uğur Karakoç, İbrahim Kongur ve Hüseyin Emre Durmuş 1'er gol kaydetti. Forvetlerin suskun kaldığı bu dönemde gollerin yarısının orta saha ve defansta oynayan isimlerden gelmesi dikkat çeken bir başka ayrıntı.

5 gol evinde, 5 gol deplasmanda olmak üzere grubunun en az gol atan takımı olan temsilcimiz, yine tüm profesyonel liglerin de en az gol atan 2 takımından biri aynı zamanda. Buna rağmen 24 puan toplayan Bayburt Grup’u bu alanda takip eden takım, Süper Lig’den Torku Konyaspor. 23 puana sahip Torku Konyaspor’un 18 golü bulunuyor.

Anahtar Kelimeler:
Bayburt Grup Özel İdare
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.