Bayburt etabı, yarışmaya ilk kez dahil edildi

6. Uluslararası Transanatolia Ralli Raid Yarışı'nda, Bayburt etabı geçildi.

Bayburt etabı, yarışmaya ilk kez dahil edildi
6. Uluslararası Transanatolia Ralli Raid Yarışı'nda, Bayburt etabı geçildi.

Türkiye'de 2010'dan itibaren düzenlenen ve bu yıl Laia Sanz, Helder Rodrigues, Olivier Pain, Paolo Ceci, Alessandro Botturi ve Gerrard Farres gibi isimlerin de katıldığı yarışın Bayburt etabı, Birinci Dünya Savaşı yıllarında Osmanlı-Rus Savaşı'nın yaşandığı Kop Dağı'ndan start aldı.

Organizatör Orhan Çelen, yaptığı açıklamada Transanatolia'nın, Türkiye'nin tanınmış ralli raid yarışı olduğunu belirterek, "22 Ağustos'ta Ankara'da start alan yarış 3 bin kilometrelik parkur tamamlanarak 29 Ağustos'ta yine Ankara'da tamamlanacak" dedi. 



Transanatolia'nın uzun süreli bir arazi dayanıklılık yarışı olduğunu ifade eden Çelen, "Yarışmada 9 ülkeden 60 araçla 90 katılımcı var. Bu organizasyon Türkiye'nin tanıtımı için çok önemli. Çünkü yarışta birçok ünlü isim olduğu için peşlerinde de yabancı medya var" diye konuştu.

Çelen, Bayburt etabının yarışmaya bu yıl dahil edildiğini anımsatarak, "Bundan sonraki yıllarda da Bayburt etabı olacak. Bayburt etabı Kop Dağı Şehitlik Anıtı'ndan başlayan ve Erzincan sınırına yakın bir alanda sonuçlanan, 190 kilometrelik bir etap. Bu etap da tamamen arazi yollarından oluşuyor" ifadelerini kullandı.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.