Basketbol sevgisini Bayburt’a taşıdı

12 DABO Antrenörü ve 3x3 Şampiyonu, Türkiye’nin en küçük ilinde basketbolun saha içindeki ve dışındaki yararlarını öğretiyor.

Basketbol sevgisini Bayburt’a taşıdı
Bayburt Postası - Türkiye’nin en küçük ili olan Bayburt’a uzanan yol, Karadeniz’in kıyısından Trabzon’un ağaçlarla kaplı dağlarına doğru yükselir ve üç saatlik bir yolculuğun ardından Çoruh Nehri kıyılarına ulaşır. 12 DABO Antrenörü İsmail Arıtürk bu tarihi yeri son bir buçuk senedir evi olarak benimsedi. 2013'te Arıtürk'ün Bayburt Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü‘ne gelmesinden önce, Bayburt’ta tutarlı bir basketbol eğitiminden söz edilemezdi. Şimdi ise Arıtürk, basketbola duyduğu sevgiyi daha önce bu sporu tanıma fırsatı olmayan çocuklara aşılıyor.

Basketbol antrenörlüğü tutkusunun peşinden giden Arıtürk, Erkekler Basketbol Bölgesel Ligi’nde (EBBL) Kayseri Melikgazi Belediyesi formasıyla oynadığı Kayseri’deki özel sektördeki işinden ayrılıyor ve Bayburt Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nde basketbol antrenörü olarak çalışmaya başlıyor.

Arıtük’ün spor aşkı gençlik yıllarına kadar dayanan bir serüven. Ankara doğumlu bir genç olarak Arıtürk'ün basketbol oyunculuğu, ailesiyle birlikte Balıkesir'e taşınmasıyla başlıyor. 2.02 metre boyundaki sporcu yerel koçların dikkatini çekiyor. Arıtürk’ün yolculuğu Ankara Karagücü, İzmir Gelişim Koleji, Uşakspor ve yollarının Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Yönetim Kurulu Üyesi ve A Milli Takım Menajeri Harun Erdenay'la kesişeceği Mersin Büyükşehir Belediyesi'yle devam ediyor.

"İsmail her zaman çok çalışkan bir basketbol oyuncusuydu." diyor Harun Erdenay ve kendi duygularını dile getiriyor; "Basketbol camiası ve Türk gençliğine katkı sağlamaya karar vermesinden dolayı büyük mutluluk duyuyorum.”

Nisan 2013'te o zamanlar TBF Altyapı Faaliyetleri Direktörü Samer Şenbayrak’ın Basketbol İl Direktörü’yle birlikte Bayburt'ta 12 DABO'yu açması, ilde basketbol ve basketbol ile tanışan 30 çocuk adına bir dönüm noktası oluyor. 18 ay sonra daha geniş bir vizyonu olan Arıtürk içinse bu henüz bir başlangıç.

“Açmış olduğumuz spor okuluyla amacımız sadece basketbolu iyi ve doğru şekilde öğretmek değil, ayrıca bilinçli birer basketbol seyircisi yetiştirmek.” diyor Arıtürk.

Geçen sene Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş ve TBF Altyapı Faaliyetleri Sorumlusu Serdar Çelik'in de desteğiyle, Arıtürk bir hafta sonu oyuncularını Türkiye Basketbol Ligi'nde TrabzonSpor Medical Park'ın Pınar Karşıyaka'yı konuk ettiği karşılaşmaya götürdü. Ev sahibi takımın İzmir’den gelen ziyaretçilerini 84-73 mağlup ettiği bu müsabaka, çocukların ilk kez Bayburt dışına çıktıkları ve ilk kez profesyonel bir karşılaşmaya şahit oldukları bir andı.

Arıtürk bu sene de aynı etkinliği düzenleme isteğiyle “Onlar için çok büyük bir deneyim oldu.” diyor.

Arıtürk’ün basketbola katılımı sadece antrenörlükle sınırlı değil. Geçtiğmiz sene Nevşehir’de düzenlenen 12 DABO Semineri sırasındaki gündelik bir konuşma, Arıtürk için ülkesini uluslararası sahnede temsil edeceği bir fırsata dönüştü. Arıtürk ve diğer illerin 12 DABO antrenörleri Mustafa Berber, Hasan Aksoyak ve H. Safa Çakır Samsun’da düzenlenen 3x3 Turnuvası’na katıldı. Aldıkları birincilikle Ağustos başında TBF 3x3 Türkiye Turu Finali'ne katılmaya hak kazanan takım, İstanbul'da Türkiye Şampiyonu oldu. Şenbayrak’tan gelen haberle pasaportlarını hazırlayan oyuncular FIBA 3x3 Dünya Turu’nda Türkiye’yi Prag’da temsil etmek üzere yola çıktılar.

“İsmail ve takım arkadaşları Prag'da Türkiye'yi en iyi şekilde temsil ederek eşsiz tecrübeler kazandılar. Önümüzdeki yıllarda Bayburtlu çocukların, İsmail'in bilgi ve tecrübesinden faydalanacağından eminim." diyor Samer Şenbayrak.

3x3 Dünya Turu, hem oyuncu hem de antrenör olarak başarmak istediği daha çok şeyi olan Arıtürk için değerli bir tecrübe oldu.

Arıtürk , “Bayburt'ta basketbolu belli bir seviyeye taşıdık; ama bu bizim için yeterli değil. Bu seviyeyi daha da yukarılara çekmek için çalışmalarımıza devam edeceğiz.” sözleriyle tutkusu dile getiriyor.

Haber: tbf.org.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Cemil 9 yıl önce

Avu Volkana navoldu?