Ata sporumuza kadın eli değdi, heyecan geldi (Özel Fotoğraflar)

İstanbul Kağıthane ilçesi sınırlarında bulunan Tarihi mekan Sadabad’da cirit rüzgarı esti. Artık geleneksel hale gelen organizasyonda bu yıl büyük bir sürpriz yaşandı. Sahaya çıkan takımlardan biri, bayan ciritçilerden oluştu. Türkiye’nin tek bayan cirit takımı, başka bayan cirit takımı olmadığı için Uşak erkek cirit takımı ile karşılaştı. Erkek sporu olan cirit; atın üzerinde en az erkekler kadar başarılı olan bayan cirit takımı ilgi başka bir boyut kazandı. Tribünleri dolduran ciritseverler tarafından heyecanla izlenen karşılaşma sırasında, oldukça renkli sahneler yaşandı. 2 devre halinde oynanan karşılaşmada, bayan ciritçiler ata olan hakimiyetleri ve cirit kullanma yetenekleri ile göz doldurdular. At üzerinde rüzgar gibi esen bayan ciritçiler, isabetli atışları ile puan topladılar. Türkiye'nin tek bayan cirit takımı, müsabaka sonunda atları ile protokol tribününe yaklaşarak protokolü ve kendilerini izlemeye gelen vatandaşları selamladı.

Ata sporumuza kadın eli değdi, heyecan geldi (Özel Fotoğraflar)

Bayan ciritçiler tribünlerde heyecan yarattıİstanbul Kağıthane ilçesi sınırlarında bulunan Tarihi mekan Sadabad’da cirit rüzgarı esti. Artık geleneksel hale gelen organizasyonda bu yıl büyük bir sürpriz yaşandı. Sahaya çıkan takımlardan biri, bayan ciritçilerden oluştu. Türkiye’nin tek bayan cirit takımı, başka bayan cirit takımı olmadığı için Uşak erkek cirit takımı ile karşılaştı. Erkek sporu olan cirit; atın üzerinde en az erkekler kadar başarılı olan bayan cirit takımı ilgi başka bir boyut kazandı. Tribünleri dolduran ciritseverler tarafından heyecanla izlenen karşılaşma sırasında, oldukça renkli sahneler yaşandı. 2 devre halinde oynanan karşılaşmada, bayan ciritçiler ata olan hakimiyetleri ve cirit kullanma yetenekleri ile göz doldurdular. At üzerinde rüzgar gibi esen bayan ciritçiler, isabetli atışları ile puan topladılar. Türkiye'nin tek bayan cirit takımı, müsabaka sonunda atları ile protokol tribününe yaklaşarak protokolü ve kendilerini izlemeye gelen vatandaşları selamladı.

Ata olan hakimiyetleri ve cirit kullanma yetenekleri göz doldurduUşak Geleneksel Atlı Spor Kulübü bünyesindeki bayan cirit takımı ile erkek cirit takımı arasındaki müsabakayı yöneten Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Merkez Hakem Komitesi Başkanı Selahattin Altay, bayan cirit takımını galip ilan etti.

Bu yılki cirit müsabakasına bayan ciritçilerin dışında Erzurum Akıncılar Atlı Spor Klubü, Sivas Atlı Spor Klübü ve Manisa Selendi Altı Spor Klübü sporcuları katıldı. Bayburt Cirit Takımının arandığı şölen, yaklaşık 2 bin kişi tarafından ilgiyle izlendi.

Erkek ciritçilerin gösterileri ise nefes kesti

At üzerinde rüzgar gibi esen bayan ciritçiler, isabetli atışları ile puan topladılar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bayburt Cirit Takımının arandığı şölen, yaklaşık 2 bin kişi tarafından ilgiyle izlendi.

Türkiye'nin tek bayan cirit takımı, müsabaka sonunda atları ile protokol tribününe yaklaşarak protokolü ve kendilerini izlemeye gelen vatandaşları selamladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.