Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu uyardı

Amatör Lig hafta sonu oynanacak maçlarla başlayacak. Bayburt’ta uzun süren futbolsuz bir dönemi geride bırakarak yeniden lige adapte olmaya çalışan takımlarımıza, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Bayburt Genel Başkanı Mete Türker çeşitli tavsiyeler ve uyarılarda bulundu. Türker, Bayburt Postası aracılığıyla hafta sonu başlayacak lig öncesinde kulüplere öneriler ve uyarılarda bulundu. ASKF Bayburt Genel Başkanı Mete Türker’in takımlarımızı yakından ilgilendiren açıklamaları şöyle:  

Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu uyardı

ASKF Bayburt Genel Başkanı Mete TürkerAmatör Lig hafta sonu oynanacak maçlarla başlayacak. Bayburt’ta uzun süren futbolsuz bir dönemi geride bırakarak yeniden lige adapte olmaya çalışan takımlarımıza, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Bayburt Genel Başkanı Mete Türker çeşitli tavsiyeler ve uyarılarda bulundu. Türker, Bayburt Postası aracılığıyla hafta sonu başlayacak lig öncesinde kulüplere öneriler ve uyarılarda bulundu. ASKF Bayburt Genel Başkanı Mete Türker’in takımlarımızı yakından ilgilendiren açıklamaları şöyle:

 

 

“Beklentimiz centilmence bir lig…”

“Lig 26 - 27 Eylül tarihinde başlıyor. Bütün takımlarımızdan beklentimiz, dostluğu ve beraberliği bozmadan centilmence bir lig için mücadele etmeleridir."

“Ligden çekilen veya kavgalı tutuma giren takımlar hemen dönemeyecek”

“Her kulübün bir teknik adamla çalışma mecburiyeti var. Her kulüp teknik direktörünü bulmalı ve sporcusunun gelişimini sağlamalıdır. Geleceğe yönelik faaliyetlerini sürdürmelidir. Bizim takımlarımız sadece amatör lig için hazırlık yapıyor, iddiası bittiği anda da lige bile katılmıyor. Tabi ki ekonomik sıkıntılar içerisinde güç yetmiyor olabilir ama kulüplerimizin bunları iyi düşünüp öyle lige girmeleri gerekiyor. Yıllardır Amatör Ligden çekilen ve kavga haline giren kulüplerimizi, 1 yıl sonra yeniden lige kabul ediyorduk. Ama bu yıl bunu böyle yapmayacağız. Kurallar günün şartlarına göre değişiyor. Kesinlikle bu sene sorun çıkaran, ligden çekilen takımları kural gereği gelecek sene diğer kümeden başlatmamız gerekecek. İlimizde 2. Amatör Küme olmadığı için bir sene boşta bekleyip yeniden lige girebilecekler. Yine bu yıl sorun çıkarıp ligden çekilen takımlar, bir daha lige girmeleri için önceki senelere ait müsabaka tazminatlarını ödemeden lige giremeyecek. Takımlarımızın bunu bilmeleri ve bu kurala göre tüm hazırlıklarını yapması gerekiyor.”

“Altyapıya önem vermeliyiz, bu yıl 6 ayrı grupta altyapı ligleri oynanacak”

“Takımlarımız altyapıya önem vermelidir. 1. Amatör Küme başladıktan sonra altyapı ligleri başlayacak. Bu sene 1 küme daha fazlalaştırıldı. Geçen sene 16 yaş B Gençler vardı. 18 yaş altı A Gençler vardı. Bunlar kalktı. Bu sene U 13, U 14, U 15, U 16, U 17 VE U 19 oldu. Yani 6 tane altyapıda oynamamız gereken grup var. Bunlar uluslararası düzeyde oluşturulmuş yeni kategorilerdir. Futbol Federasyonu Eğitim Dairesinin almış olduğu karar bu doğrultuda.”

“Kriterli Lig geliyor”

Mete TürkerBizim için en önemli şeylerden biri de Futbol Federasyonu Yönetim Kurulunun 2010-2011 sezonunda uygulamaya koymak üzere almış olduğu karardır. Bu karar “Deplasmanlı Kriterli Bölgesel Amatör Lig” kararı. Amatör futbolun ülke genelinde yaygınlaşmasını sağlamak amacıyla düzenlenecek olan yeni ligde yer alacak takım sayısı ve uygulanacak kriterler gelecek dönemde belirlenecek. Ama öncesinde bize gelen bilgiler arasında, “İl birincilerini alacağım” diye bir şey yok. İl birincilerine belki ilk davetiye yapılacak ama gerekli koşulların uygun olması gerekiyor. Takımın sporcu sayısı, kendi stadyumu, kendi tesisleri, altyapısı, ekonomik yapısı yönünden uygun olması gibi şartlar aranacak. Bu şartları taşımayan il birincileri gerekirse katılamaz, şartları tutan diğer bir takımımız katılır bu lige. Buna takımlarımızın çok dikkat etmesi gerekiyor. Yakın gelecekte uygulamaya koyulacak bu ve benzeri kurallar düşünülürse, kulüplerimizin ileriye dönük planlamalarını iti yapmaları gerekiyor.

Mesela kararda şöyle diyor: ‘2010-2011 sezonunda bölgesel gruplandırmalar yapılarak, deplasmanlı olarak oynatılacak bu lig ile ilgili grupların kaçar takımdan oluşturulacağı tesis kriterleri, yaş kategorileri, bu ligden yerel amatör lige düşüş ve profesyonel lige çıkış şartlarının ne olacağı daha sonra tespit edilecek.’

Yani gelecek sene Deplasmanlı Amatör Lige mutlaka bir takımımız gidecek. Aynı zamanda Amatör Kümede 1. olan takımımız Türkiye Şampiyonası’nda 3. Lige çıkmak için oynayacak. Eğer çıkamazsa ve şartlar uygunsa Kriterli Lige, uygun değilse şartları uyan diğer bir takımımız gidebilecek. Eğer şampiyon olan takımımız 3. lige çıkarsa diğer bir takımımızda kriterli lige gidecek. Daha sonraki sene ise sadece Kriterli ligden 3. lige çıkılabilecek. Takımlarımızın bu konuya önem vermeleri ve hazırlıklarını bu doğrultuda yürütmelerini istiyoruz.”

“Lig başlıyor”

“Hafta sonu oynanacak maçlarla lig başlayacak. Bizim yapacağımız başta Valiliğimiz olmak üzere tüm kurumları gezerek, bütün takımlarımız için destek istemek. Gençlik Spor İl Müdürlüğüyle koordineli bir şekilde maçlarımızı sorunsuz bir şekilde oynatabilmek arzusundayız. Sizler aracılığıyla şu konuyu da kamuoyuyla paylaşmak istiyorum. Aydıntepe Belediye Spor’un geçtiğimiz sezon sonunda almış olduğu iki maç saha kapatma cezası vardı. Normalde bu sezonun ilk iki maçını tarafsız bir saha da oynaması gerekiyordu. Fakat Demirözüspor’un tesisleri bakım aşamasında olduğu ve başka sahamız bulunmadığı için Aydıntepe Belediye Spor ilk iki maçını Bayburt 1. Nolu Semt sahasında yapacak.

Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu olarak Bayburt’ta tüm takımlarımıza eşit mesafedeyiz. Ama il birincisi olup, bizi dışarıda temsil edecek takımımızın maddi manevi her türlü yanındayız. Bu duygular içerisinde centilmence, dürüst bir lig olması temennisiyle, yeni sezonun gençlerimize, spor camiasına hayırlı olmasını diliyorum.”

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.