Akdeniz Oyunları sıkıntılı başladı, gözümüz Şipal Kardeşlerde

6. Akdeniz  Oyunları,  İtalya’nın Pescara kentinde başladı. Daha önce bir çok başarıya imza atarak göğsümüzü kabartan Onur Şipal ve Önder Şipal, İtalya’da gerçekleşen Akdeniz Oyunlarında ülkemizi temsil edecek. 64 Kiloda Onur Şipal, 69 kiloda ise Önder Şipal ringe çıkacak. 2 Şampiyonumuzdan da yeni bir başarı bekliyoruz. Bu arada Türkiye önceki gün halterde 2, güreşte 1 altın madalya kazandı. Halterde, 5 sporcunun yarıştığı 62 kiloda podyuma çıkan Erol Bilgin, 3. hakkında 138 ile oyunlar rekoru kırdı. Silkmede de 155 yapan Bilgin, 2 altınla yarışmayı tamamladı. Aynı branşta 56’da iki Türk podyuma çıktı.

Akdeniz Oyunları sıkıntılı başladı, gözümüz Şipal Kardeşlerde

Akdeniz Oyunları sıkıntılı başladı, gözümüz Şipal Kardeşlerde 6. Akdeniz  Oyunları,  İtalya’nın Pescara kentinde başladı. Daha önce bir çok başarıya imza atarak göğsümüzü kabartan Onur Şipal ve Önder Şipal, İtalya’da gerçekleşen Akdeniz Oyunlarında ülkemizi temsil edecek. 64 Kiloda Onur Şipal, 69 kiloda ise Önder Şipal ringe çıkacak. 2 Şampiyonumuzdan da yeni bir başarı bekliyoruz. Bu arada Türkiye önceki gün halterde 2, güreşte 1 altın madalya kazandı. Halterde, 5 sporcunun yarıştığı 62 kiloda podyuma çıkan Erol Bilgin, 3. hakkında 138 ile oyunlar rekoru kırdı. Silkmede de 155 yapan Bilgin, 2 altınla yarışmayı tamamladı. Aynı branşta 56’da iki Türk podyuma çıktı.

Önder Şipal'den bir şampiyonluk daha bekliyoruzSedat Artuç ve Gökhan Kılıç, koparmada gümüş ve bronz alarak müsabakaları tamamladı. Grekoromen güreşte 74 kiloda Şeref Tüfenk, 3 maçını kazanıp finale çıktı; Fransız Guegnot’yu da yenip altın madalyaya uzandı. 55’te Erhan Karakuş, 60’ta Soner Sucu, 66’de Abdullah Coşkun ve 84’te Akif Canbaz ise bronz madalyada kaldılar.

Hentbolda İspanya’yı yendik

Bayanlar hentbol grup maçında Milliler, İspanya’yı 26-24 mağlup etti. Kürekte de 2 çift ve bir bireysel olarak yarışan sporcumuz üst tura yükseldi. Akdeniz Oyunları’na bugün 11 branştaki müsabakalarla devam edilecek. Futbolda 21 Yaş Altı Milli Takımımız, Malta ile karşılaşacak. Ay-Yıldızlılar, tur şansını sürdürmek için kazanmak zorunda.

Türkiye oyunlardan çekilebilir

Onur Şipalİtalya’nın Pescara kentinde yapılan 16. Akdeniz Oyunları organizasyonundaki aksaklıklar nedeniyle Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, Organizasyon Komitesi’ne protesto yazısı göndererek, sorunların sürmesi halinde oyunlardan çekilebileceklerini bildirdi.

Genel Müdür Yunus Akgül, yaşanan sıkıntıların büyük boyutlara ulaştığını belirterek, "Tüm branşlarda sporcularımız büyük zorluklar çekiyor. Antrenman yapacak saha bulunamıyor. Sporcuların kaldığı yerler çok kötü. Odalarda perdeler dahi yok. Biz de tüm bunların üzerine Akdeniz Oyunları Organizasyon Komitesi’ne bir protesto yazısı göndererek, aksaklıkların devam etmesi halinde oyunlardan çekileceğimizi bildirdik" dedi.

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.