62. Zengibar Karakucak Güreş ve Kültür Festivali yapıldı

Festivale 24 ile Gürcistan'dan 300 pehlivan katıldı... İşte detaylar...

62. Zengibar Karakucak Güreş ve Kültür Festivali yapıldı
Malatya'nın Darende ilçesinde 62'ncisi düzenlenen Zengibar Karakucak Güreş ve Kültür Festivali, yapıldı.

Darende Kaymakamlığı, Darende Belediyesi ve Darende Spor Kulübü tarafından organize edilen festival, Darende Güreş Sahası'nda saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı'nın söylenmesiyle başladı.

Terör olaylarında hayatlarını kaybedenler için Kuran-ı Kerim tilaveti sunuldu.

Darende Kaymakamı Ali Türk, yaptığı konuşmada, Zengibar Karakucak Güreş ve Kültür Festivali'nin Türkiye'nin önemli spor ve kültür etkinliklerinden biri olduğunu söyledi.

Festival için ülkenin dört bir yanından gelen Darendelilerin coşku ve heyecan oluşturduğunu belirten Türk, "Bu tür etkinlikler, milletimizin birlik ve beraberliğini pekiştirmektedir. Bugünlerde ülkemizin birliğini bozmak isteyen bazı kişi ve zümreler terör faaliyetlerini tırmandırmaktadır. Unutmayalım ki ülkemizin kuruluş felsefesinde bu topraklarda yaşayan hiçbir kimseyi ötekileştirmek ve dışlamak yoktur. Bu nedenlerle bir ve beraber olarak milletimiz için bu toprakları vatan kılan değerlere sonuna kadar sahip çıkmalıyız" diye konuştu.

Darende Belediye Başkanı Süleyman Eser de festivalin Darendelilerin bir araya gelmesi ve memleket özleminin giderilmesine vesile olduğunu kaydetti.

Festival kapsamındaki müsabakalara 30 başpehlivan, 35 başaltı pehlivan, 90 büyük orta, 120 küçük orta büyük ve 25 küçük orta küçük olmak üzere toplam 300 pehlivan katıldı.

Erzurum'dan katılan sporcu başpehlivan oldu

İstanbul, Ankara, Bilecik, Eskişehir, Samsun, Ordu, Artvin, Erzurum, Tokat, Adıyaman, Kahramanmaraş, Mersin, Adana, Kocaeli, Amasya, Aksaray, Yozgat, Giresun, Malatya, Konya, Kayseri, Sivas, Adapazarı ve Tekirdağ ile Gürcistan'dan katılımın olduğu karşılaşmalar sonunda Erzurum'dan Kenan Gül, başpehlivan oldu.

İkinciliği Gürcistan'dan Tanık Gıdıselli, üçüncülüğüyse Kubilay Akbaş elde etti.

Hasan Bişgin, güreş ağası seçildi. Derece yapanlara çeşitli ödüller verildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
bayburtlu 9 yıl önce

biz bayburtlular olarak kendi adet ve anenelerimizi görmek isterken sizin bu yaptığınız haberler traji komik ayriyetten çin malı gibi bişem olir alırsan demi...