37. Vodafone İstanbul Maratonu

37. Vodafone İstanbul Maratonu sona erdi. Startı Boğaziçi Köprüsü yolu Altunizade Köprüsü'nden saat 09.30'da verilen 37. Vodafone İstanbul Maraton Koşusu, saat 09.00'da Boğaziçi Köprüsü'nün 250 metre gerisinden start aldı. Maratona 120 ülkeden yaklaşık 30 bin kişi katılım gösterdi.

37. Vodafone İstanbul Maratonu
Bayburt Postası - 37. Vodafone İstanbul Maratonu sona erdi. Startı Boğaziçi Köprüsü yolu Altunizade Köprüsü'nden saat 09.30'da verilen 37. Vodafone İstanbul Maraton Koşusu, saat 09.00'da Boğaziçi Köprüsü'nün 250 metre gerisinden start aldı. Maratona 120 ülkeden yaklaşık 30 bin kişi katılım gösterdi.

Belarus, Eritre, Etiyopya, Güney Afrika, Kenya, Rusya ve Ukrayna'dan 60 elit atlet de yarıştığı maratonda erkeklerde Kenyalı Elias Kemboi Chelimo, kadınlarda ise Etiyopya'dan Amane Gobena birinci oldu.

Maraton yarışında erkeklerde ve kadınlarda birinci olan Chelimo ile Gobena, ellişer bin dolar para ödülünün de sahibi olurken, her iki kategoride ikinciliği elde eden sporcular yirmi beşer bin dolar, üçüncüler de on beşer bin dolar para ödülü aldı.

Boğaziçi Köprüsü gişelerinin 250 metre ilerisinden startı verilen 42 kilometrelik yarışta erkeklerde ilk üç sırayı Kenyalı atletler aldı. Elias Kemboi Chelimo, 2.11.13'lük derecesiyle ilk sırada yer alırken, Evans Kiplagat 2.12.47 ile ikinciliği ve Silah Kipkemboi Limo da 2.13.57 ile üçüncülüğü elde etti.

Türk atlet Bekir Karayel 6. oldu

Erkeklerde Türk atletler adına en iyi dereceyi 2.19.52'lik derecesiyle 6. olan Bekir Karayel yaptı. Türk atletler sıralamasında ikinci olan Mert Girmalegesse, genel sıralamada 8. olurken, Yavuz Ağralı da 10. sırada yer aldı.

Halk koşusuna Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, İstanbulBüyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Valisi Vasip Şahin ve vatandaşlar katıldı. Ayrıca Burak Kut, Hakan Peker'in de aralarında bulunduğu birçok sanatçı katıldı.

Öte yandan 30 bini aşkın sporcu ve sporseverin yoğun ilgi gösterdiği İstanbul Maratonu’na kentte yaşayan Bayburtlu vatandaşlar da katıldı. Halk koşusuna katılan binlerce sporsever arasında yer alan Bayburtlu vatandaşlar Bayburtspor atkılarıyla göze çarptı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.