Vali Pehlivan Beşpınar’daki işletmeleri ziyaret etti

Vali Ali Hamza Pehlivan Demirözü İlçesi’ne bağlı Beşpınar Köyü’nde besi ve süt hayvancılığı işletmelerini ziyaret etti.

Vali Pehlivan Beşpınar’daki işletmeleri ziyaret etti
Bayburt Postası - Vali Pehlivan, köy okulunda katıldığı okuma etkinliği sonrası aynı bölgede girişimci Neşat Akgün tarafından kurulan besi ve süt hayvancılığı tesislerini gezdi. Vali Pehlivan, kendisine eşlik eden heyetle ahırlarda incelemelerde bulunarak işletme sorumlusu Cemal Akgün ile Tarım ve Orman İl Müdürü Abdulkadir Karabulut’tan bilgiler aldı.

Doğu Anadolu Projesi (DAP) kapsamında sağlanan desteklerle kurulan tesisin örnek bir yatırım olduğunu kaydeden Vali Pehlivan işletme sahibi Akgün’e bu girişiminden ötürü teşekkür ederek çalışmalarında başarı ve kolaylıklar diledi. Vali Pehlivan, ahırlardaki incelemelerinin ardından Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yüzde 50 hibe sağladığı Yem Kırma Ünitesi’nin açılışını da gerçekleştirdi. Saatte 3 ton üretim kapasitesine sahip ünitenin hayvancılık faaliyetlerini büyük ölçüde kolaylaştıracağını kaydeden Vali Pehlivan yatırımın hayırlı olmasını temenni etti, iklimi,coğrafyası ve meraları ile hayvancılığa son derece müsait olan Bayburt’da bu tür tesislerin artması için yatırımcılarla yakın iletişim içinde, başta Tarım ve Orman İl Müdürlüğü olmak üzere ilgili kurumların işbirliğiyle gereken gayreti bundan sonra da göstereceklerini belirtti.

Vali Pehlivan, kendisine eşlik eden heyetle yaptığı değerlendirmelerin ardından incelemelerini sonlandırdı.

Vali Ali Hamza Pehlivan’a ziyaret ve incelemeleri sırasında Demirözü Kaymakamı Ömer Coşkun, İl Emniyet Müdürü Sezayi Er, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Halil Murat Bilgiç, Tarım ve Orman İl Müdürü Abdulkadir Karabulut, İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Karakaşoğlu, İL Özel İdare Genel Sekreter Yardımcısı Ensar Yerlikaya ve işletme sahipleri eşlik etti.

Anahtar Kelimeler:
Ali Hamza Pehlivan
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.